Followers

July 16, 2009

mereka dan klinik

smlm, gegar en.nahar bawak fatihah p kinik since asik demam malam. a few days, dah kasi ubat pehtu petang masa amik kat neseri achik ina tu kata arini dia cam diam jer. tak menangis ke hapa. aiyookk sudah kerisauan di situ.

najihah lak, ada a few times asik bngn tgh malam muntah-muntah. dah sampai kinik isi form segala kejap tu dah leh masuk. adoi, kena lak ngan doctor kang. doc ni aku seram sikit. doc dah pangkat datuk. pehtu mulut dia jenis takdak insurans.

memula dia cek fatihah. dia kata takdak apa nih. aku pun agak tak puas ati. aku gitau la dia fatihah demam. dia cek tempreture. dia angkat jari ibu. good. ishk, biar benar doc nih. sesambil tu mulut dok pok pek kat najihah. melasak lam bilik dia.

sampai turn najihah lak. dia cek seimbas. aku katala najihah tetengah malam asik bangun muntah². dan dan dia kata, tak dak apa nih. angin sikit saja. macam monyet mcm ni mana ada sakit. u bawak sumer yg sihat². haiissyiooo dia kata anak aku mcm monyet. tapi since aku tau mulut dia gitu, aku just membalas pun secara sinis la. jebon tul dr. kang. pangggggtumbuk.

aku kuar citer ngan en.nahar. en.nahar bantai gelak besar. dia membayangkan doc itu mmg jenis selamba dan agak melucukan. anggap jerla doc tu bergurau.


17 comments:

SYAbAR said...

etika kedoktoran mana boleh cakap kiasan yg menyakitkan hati pesakit, tambah2 dikaitkan dgn binatang. Kurang sivik dr. ni agaknya....

larra said...

sabar jelah dr ni...

adina said...

klinik mana tu??? nk jgk le..

Baby Lyana said...

cam monyet? adoiii kalau dia tgk Lyana apa la dia panggil..

siti said...

haha skali monyet da..
tu blom dtg sarah lg, tah pape lak doc tu ckp..
erm doc tu mmg jns slamber, ayat2 dia bikin sentap hik2

Amirza Kraf said...

ayoooo aku sentap wehhhh tinie dengaq ayat tu... serius... nama pun kekanak... mmg la lasak.. tp jgn la samakan dgn binatang... awat dia pakai teori darwin ke... kang aku rasa nak carut ni... eeeee emooo...

Mya said...

amboiiii amboiiii doktor... sesuka hati ko kan?!

dah la kak, tamo gi klinik itu lagi.. takde etika kedoktoran langsung.

awasss kamu doktor!

CuTeMiUt78 said...

oh.. ada ke doc blh cakap cam tu.. ish..ish.. pastu main skeee hati dia je nak check ala2 cam tak check.. ish... payah gak klu doc camtu. kan :D

Dee said...

ada ke dia kata anak org mcm monyet..wui..kureng PR tu doc tu..

yongshaniza said...

heii..ada ker ckp anak monyet...habis tu doc tu apa???apo daaaa..kurang hasem..nak wat lawak pun bertempat la doc oii...lempang kang

Afif Zainuddin said...

ade gak doc yg camtu?
mungkin dia tgh stress tu..
hehehe~

Azure said...

oho..ku pun nyampah kalau bawak pegi jumpa doktor yg sudahnya kata, 'takde pape nihh'..padahal budak tu cam hapa je duk muntah2

suka ati panggil anak orang monyet..hehehehe..

Diamilikku said...

sokong kak syabar punya statement..takde etika langsung..memang mulut takdak insurans...
kak tini..sebab tu sone suka bawak alesha pi klinik memang time dia tgh demam..sebab sone selalu kena mcm ni ahhh..alesha muntah tgh malam..demam panas pun time malam..tapi kita bawak pi siang doc kata takdak apa2....so start dari situ..time badan tgh panas je terus ajak mizan bawak pi jumpa doc..takpun time dia duk merengek2 nangis...kadang2 sone rasa doc nih macam pemalas nak check betul2.

TiNiE said...

syabar : doc tu dah tua...kira dah otai la kot, tapi bab panggil anak saya monyet mmg takleh terimalaaa

larra : kan

adina : kat area oug sana

shaf : dia gurau kot shaf..

siti : achu!!! sarah dah baik la skang... <--- sarah

mieza : tu aar, sapa tau citer ni mesti cam hangin ngan doc tu..tapi aku dah biasa kena dah ngan dia..dah imun

mya : jom kita pakat awaskan doc itu

cutemiut : tula pasal, kita lak jadi mengong..kalau budak2 tu sihat tak koser aku nak bawak g kinik..haih

dee : mmg nak kena silambam...

yong : tu la pasai yong ooii..apa2 jerla..

afif : mungkin..

azure : kan, apo daaa...

diamilikku : tu yg kaktinie pelik, kalau tak sakit takkan la susah2 bw g kinik, dlm ok ok tu..dia isi form panel penuh gak RM35 x 2 = RM70. ubat dia kasi vitamin n ubat angin jer..hampesss nyer doc..

payiet said...

pehal lahar nau mulot doctor tu?!

mRs.jUkoGYu said...

slambe batak jer doctor tue nk samekan budak2 kecik ngan haiwan2 ek...amik jarum cocok bontot beliau kang baru tao...marah nieeee..huh!

TiNiE said...

payiet : warga emas yit, kasi can la..

juls : memula akak agak tersentap gakla..tapi mengenangkan mmg mulut dia gitu..pasrah jerla

heart my community