Followers

September 21, 2014

Cuti Hari Malaysia @Aseana, Cafe. KLCC

wah. wah. wah.
wah lai tong.
hehehe.
cecuti tengah minggu jer best bila dapat poya-poya.
dapat jer greenlite dari en.nahar zassss sampai klcc.
ada dating ha.
jumpa dgn zana dari langkawi with lotsa luv.

kebetulan kaktin buat congo bars,
makanya bawa jer sekalian.
bila lagi geng ASMA nak rasa kan.
alang-alangan berjumpaan sharing is caring la konsepnya.

bertempat di aseana cafe peluk shium la kami.
kaktin menumpang kasih kete amal.
dia mai pikap kat rumah.

sesampai kat klcc, sosek la plak.
ramai gila umat uolls i telyu.
sampaikan tangga karan sesak.
mcm terowong almuassim.
echewah macam kan penah sampai.
heh.



ini minah 2 ketul aya n amal, gumbira dapat makan congo bars.
pepakat merisau takut kena halau 'no outside food allowed'.
tapi luckily tak. heh.

dalam cafe ni, semua pakat meroyan.
line internet takder.
cemana nk update gegambar ciwi kat grup wasap kan.
minta la pw dgn waiternya.
sampai kesudah tak leh kenek.
wtfish sangat.
pls take note aseana, weolls bukan takder data plan memasing yer.
cuma line tak sampai jer ahahahaha.



suri aya order kepok lekor.
RM14 sepinggan. nangisss huwa huwa.
amal order caramelized banana ni ha RM16 sepinggan.
walaupon kat SK RM6 jer.
kikiki tapi laju gak ngap ngap.
pe der hal, rezeki jangan ditolak.



pastu kaktin suggest order pizza besau ni ha RM26.
pepakat makan.
giler nyembang 3jam tak berganjak.
mmg terbaiklah.
geng ASMA memang terbaik.
luv uolls. muaaaahhhhss.....


:: aya, amal, kaktin, ja n zana ::

Tq aya n ja pasai belanja.
tq zana bawa coklat baaanyaaakkk yg jd rezeki anakondas ku.
ada acara yg kami bincangkan. NEXT!


September 12, 2014

Gotcha!


ohoiiiiii....
buat aper tu kaktin???

oooo tapau ekkkkkk
hahahahaha

September 04, 2014

MyTasty Kicap. Simple. Dijamin Lazat.

a few days ago.
ghaz roger, katanya nk kasi kicap for kotiau goreng.
kasi free, pastu tolong review.
ohmai! tak sesia ok.
mmg sedap gila.
yang penting mudah untuk disediakan.

balik dari opis, singgah pasar malam
tapau kucai, taugeh, udang.
zasss balik.
sekali, aiyooo kotiau lupa beli.
minta en.nahar belikan.
once dia balik, terus la kaktin mulakan operasi mengotiau.
5min. siap!
terkebil2 en.nahar.
dgn soalan 'aik bilamasa masak?'
dengan kicap mytasty dijamin sedap :)



:: kasi close-up ::



:: kotiau dan kicap :) ::

anak-anak makan bertambah2.
kalau begini, goreng kotiau tetiap ari pon kaktin mau.
ahahahahahaha.

tq ghazari amri dan rakan2.



June 12, 2014

Hidup Lebih Bermakna...

yang benarnya, kaktin dah lama register jadi rakan tesco.
chewaah rakan plak, lebih kepada customer online la.
tapi, rasa ragu-ragu. ok ker? boleh percaya ker?
tak best beli online tak leh belek.

tapi segala persoalan itu, terjawab jua bilamana
tesco tak henti-henti mengemail offer yang best-best
ke 'kotak-dalam - read : inbox' ku.
 terbaharu offer tesco ialah memberi voucher redeem RM20
on-da-spot untuk pembelian pertama bernilai RM100 ke atas.



:: tertipu dengan modelnya. hiks ::



:: list of things that i've clicked ;p ::

dah tak menahan sgt, apa lagi bukak websitenya lalu mengklik-klik.
tu nmpk tak senarai brgn yg kaktin pilih.
alang-alang orang nak mai hantar depan pintu kita kan,
minyak terus up 3kg.
gula 2kg.
pehtu ais-krim + kon bagai.
yg benaqnya bukan ada brg yg bebetul needed pon tu.
just a matter of nk cukup kan RM100.
tapi takperla, bebenda ni semua kalau tak guna dan dan pon, bukannya nak basi.

pas dah setel pilih barang, kita terus pilih masa penghantaran.
ikut hati nak soh antar malam tu gak.
tapi slot semua penuh.
yang ada malam esoknya jer.
tak kisahlah. bukannya urgent pon lebih kepada nak test service jer.



seriously tak menghampakan.
brader ni tolak troli naik ting. 4 hantar semua bbrg yang kaktin order tu.
mmg very da convenient.
uolls also shud try.
macam kaktin dok rumah tinggi-tinggi ni kan.
mmg sgt sedang elok la guna service tesco nih.
tambahan nk dekat bulan posa.
silap-silap selang 2 hari kaktin order miahahahaha.
eh ni bukan nak riak ke apa, tesco takder limit purchase.
satu ke dua ke brg kalau korang order dia antar jer.
tapi better kompol la bnyk2 sikit kan, baru berbaloi.
caj penghantaran pon tak mahal.
if deliver siang RM8, malam RM6.
nak pk driving lagi, parking lagi, tenaga lagi.
nak perang dengan pranita-pranita lagi kan ka.
biaq tesco do the job.
kita kuar pon just leisure2 jer.
takyah pk nk soping bbrg dapoq.
tambahan if kita beli brg basah ke ais krim ke, mesti terus dan dan nk balik kan.
atau nak kena pk beli ujung-ujung hari sblm balik.
so that, brg tu tak cair or busuk.
better guna jer tesco delivery ni.



:: fatihah bersama hasil borongan ::



:: that joy is a free-gift! ::



:: dapat 4 keping voucher legoland ::

so apalaga, jom sambung shopping di tesco!
tesco, saya mesti piley!



May 08, 2014

Gloria ke Gorila?

tengah sesembang dengan payietmanjola.
aku bgtau dia yg aku ni makan banyak arini.
pagi makan roti bakar + karipap + air teh o ais.
pukul 10am aku buat maggi kari dalam cup.

sekali dia shout,

PM : abis la kau kak, gloria la jadinya
KT : oooo kau nk kata aku gorila eh.
PM : bukanlah kak, gloria tu watak badak dalam madagascar.

pffftttt ko badakkan aku eh.
siap kau!

heart my community