Followers

April 11, 2014

Resipi Kek Keju Jepun

semalam balik keje terus semangat kobar-kobar nak bikin kek
seperti tajuk entry di atas.
kes ternampak kat fb la ni ada org share.
terpengaruh dengan hashtag #resepimudah dia tu.
mudah la sangatttt sampai sakit2 kaki berdiri. 
huhuhu



tapi tapi tapi kesakitan ku itu berbayar dengan hasil kek yang marvellous sekali!
anak-anak suka, kkwan gembira.



sesapa rasa nak try dipersilakan.
ikut jer step-step macam kat atas tu.
nak lebih pemahaman korang google la yer.
selamat mencuba!


February 14, 2014

TSHIRT KAKI LIMA : KED vs JDT


mai singgah mai.
ni bukan nak cerita pasal game lepas kat johor tak.
walaupon ada yang tak puas ati mutu pengadilan malam tu.
eh, tercerita gak heh.
ni nak bgtau tshirt kaki lima ada produce new tshirt for kedah n jdt fans.
walaweeeiii yang pasti design melethop dan harga wayyyyyyy affordable for tshirt ekslusif ceni.
teknik printing yang sangat menepati piawaian semasa.
nescaya korang takkan menyesal memilih tshirt kaki lima sebagai #ootd korang.
chewah.
hah apa lagi, cepat la visit fb KAKI LIMA T-Shirt Printing and place ur order.
mesti melethop punyalah boleh pakai tshirt ni pi sokong pasukan kesayangan
korang berlawan bagi merebut tempat ke separuh akhir piala FA.

search jer KAKI LIMA T-Shirt Printing pastu like, pastu pm depa no.

#biarjasajadikenangan
#luaskankuasamu


February 06, 2014

Larva Kek KakTin

taktaula sejak bila boleh dok menggila buat kek ni.
mungkin sebab utama ia simple, mudah n easy.
dan digemari ramai.

mula-mula kaktin buat mmg jadi terus.
second time ia masak semua, tapi rasa still there.
makan dengan aiskrim vanila lagi melethop.

kaktin ada convection oven yg dah lama bertapa kat rumah.
tapi, to tell u the truth oven tu takat buat panas-panas lauk jer.
ada dari tahun 2007 tapi baru fully-utilised tahun 2013.
ahahaha tu pon, takat bake-bake kek n buat krunchy cookie almond.
mana la nk tau senang jer nak buat sesemua.
atas rajin dgn tidak saja.




ni antara bbrp cubaan pertama kaktin.
not bad la kan.
ada komen kat fb tanya, kenapa gelap.
adakah hangus?
tak tak tak hangus, tapi sebab guna dark coklat.
makanya hasil jadi dark? kot.
ntah, tapi rasa ok jer. tak rasa pahit hangus.
pastu, ada gak komen kata too sweet.
so, kaktin kurang kan sikit gula.
ala, guna gula kastor jer pon. mmg tak manis sangat.

so kaktin dah yakin nk amik order.
chewaahh macam kan ramai beno yg order.
padahal payiet jer pon.



ini adalah kek yg di order oleh payiet.
kaktin boh dalam bekas patsegi plak.
janji larva ia ada di tengah sana.




komen atas sekali dari shima ariff.
katanya, sejak bila kaktin menjual kek ni.
hihihi takderla, seronok2 saja.
order pon amik dari kkwn terdekat.
hopefully berpuas hati lah.



dan ini adalah hasilnya.
payiet bawa balik makan dengan aiskrim.
dari feedback, katanya sepupu2 beliau siap up sorang 2 ketoi.
sedap la kot. ahahahah.
kaktin bagi ghaz, ghaz perpanjang ke ramzul.
pon, sedap katanya.
ok ok me sooooo hepi.
dan akan continue memasak.
amboi dah cas cas peserta masterchef dah ha.
nk continue memasak bagai.
walhal buat larva kek jer pon.
to those yang nak resipi,
kekejap lagi [read : tak tau bila], kaktin up yer :)


January 25, 2014

#arianaROSE - #TheWeddingBreaker







...... memang pon.
#muahahahaha


January 09, 2014

Pre and Post-Bonus

hujung tahun lepas kan.
mesti ramai yang dapat bonus kan kan kan.
alaaa jangan tipu hehehe. tak terkecoli diriku.
so, bersempena dengan itu kaktin telah berjaya merewardkan
diri kaktin dengan bebenda lagha ni semua.
memula, pre-bonus.
kaktin terrrr minat dengan slingbag ni.

kelles tak kelles, pre-bonus pon ada.
jangan memain.


santek tak uolls.
yang penting saiz nya boleh muat ipad tini-mini ku.

itu cerita sebelum bonus.
ini pulak semasa bonus tengah panasssss.
dapat sepasang kasut ini saja.
masa ni, feeling jangan belanja kaktin.
jangan belanja.
duit banyak nk pakai anak2 nak sekolah.
gitu, pujuk diriku.



sepasangan kasut dari primavera.
sebab ia plain dan berwarna biru.
juga ketinggiannya adalah separuh dari tinggi biasa.
makanya, LULUS.

dan akhir sekali, set perfume ini.
ini direward bersempena setelkan hal berkaitan yuran/buku sekolah anak2.
masa pegi q kat sekolah agama diorg, rasa penat sangat.
tapi lepas dah setel rasa puas.
dan dan emosi menyopping singgah.
so, demi melampiaskan perasaan itu makanya....

singgah sogo lalu....




set perfume dari lanvin jadi pilihan.
kaktin suka perfume dari lanvin ni.
baunya fresh dan sedap lah pendek citer.
ok. itu jer. bai.


January 06, 2014

Sponsored Post : Kaki Lima T-shirt Printing


salam.
korang minat t-shirt kakilima macam ni tak?
design-design yang unik.
yang memang tak akan dapat kat tempat lain.
tambahan pulak, designnya berunsur perjuangan islamik.
mesti korang suka kan.

memula korang p la LIKE page ni kat FB.
korang search jer KAKI LIMA T-Shirt Printing.
kalau kuar pic profile macam kat atas ni, yer la tu.
pastu like.
pastu boleh la nak belek2 design baru jua design lain
yang mungkin menambat hati korang.
pastu PM jer admin if korang ada kemusykilan apa-apa eh.



ni antara designs nya yang melethop-lethop.
pastu ni ada design terbaharu yg baru dilancarkan.



macam cantik jer kan.
apa lagi, jom la order!
blog kakilima pon ada.
klik SINI.


heart my community