Followers

June 12, 2014

Hidup Lebih Bermakna...

yang benarnya, kaktin dah lama register jadi rakan tesco.
chewaah rakan plak, lebih kepada customer online la.
tapi, rasa ragu-ragu. ok ker? boleh percaya ker?
tak best beli online tak leh belek.

tapi segala persoalan itu, terjawab jua bilamana
tesco tak henti-henti mengemail offer yang best-best
ke 'kotak-dalam - read : inbox' ku.
 terbaharu offer tesco ialah memberi voucher redeem RM20
on-da-spot untuk pembelian pertama bernilai RM100 ke atas.



:: tertipu dengan modelnya. hiks ::



:: list of things that i've clicked ;p ::

dah tak menahan sgt, apa lagi bukak websitenya lalu mengklik-klik.
tu nmpk tak senarai brgn yg kaktin pilih.
alang-alang orang nak mai hantar depan pintu kita kan,
minyak terus up 3kg.
gula 2kg.
pehtu ais-krim + kon bagai.
yg benaqnya bukan ada brg yg bebetul needed pon tu.
just a matter of nk cukup kan RM100.
tapi takperla, bebenda ni semua kalau tak guna dan dan pon, bukannya nak basi.

pas dah setel pilih barang, kita terus pilih masa penghantaran.
ikut hati nak soh antar malam tu gak.
tapi slot semua penuh.
yang ada malam esoknya jer.
tak kisahlah. bukannya urgent pon lebih kepada nak test service jer.



seriously tak menghampakan.
brader ni tolak troli naik ting. 4 hantar semua bbrg yang kaktin order tu.
mmg very da convenient.
uolls also shud try.
macam kaktin dok rumah tinggi-tinggi ni kan.
mmg sgt sedang elok la guna service tesco nih.
tambahan nk dekat bulan posa.
silap-silap selang 2 hari kaktin order miahahahaha.
eh ni bukan nak riak ke apa, tesco takder limit purchase.
satu ke dua ke brg kalau korang order dia antar jer.
tapi better kompol la bnyk2 sikit kan, baru berbaloi.
caj penghantaran pon tak mahal.
if deliver siang RM8, malam RM6.
nak pk driving lagi, parking lagi, tenaga lagi.
nak perang dengan pranita-pranita lagi kan ka.
biaq tesco do the job.
kita kuar pon just leisure2 jer.
takyah pk nk soping bbrg dapoq.
tambahan if kita beli brg basah ke ais krim ke, mesti terus dan dan nk balik kan.
atau nak kena pk beli ujung-ujung hari sblm balik.
so that, brg tu tak cair or busuk.
better guna jer tesco delivery ni.



:: fatihah bersama hasil borongan ::



:: that joy is a free-gift! ::



:: dapat 4 keping voucher legoland ::

so apalaga, jom sambung shopping di tesco!
tesco, saya mesti piley!



May 08, 2014

Gloria ke Gorila?

tengah sesembang dengan payietmanjola.
aku bgtau dia yg aku ni makan banyak arini.
pagi makan roti bakar + karipap + air teh o ais.
pukul 10am aku buat maggi kari dalam cup.

sekali dia shout,

PM : abis la kau kak, gloria la jadinya
KT : oooo kau nk kata aku gorila eh.
PM : bukanlah kak, gloria tu watak badak dalam madagascar.

pffftttt ko badakkan aku eh.
siap kau!

April 11, 2014

Resipi Kek Keju Jepun

semalam balik keje terus semangat kobar-kobar nak bikin kek
seperti tajuk entry di atas.
kes ternampak kat fb la ni ada org share.
terpengaruh dengan hashtag #resepimudah dia tu.
mudah la sangatttt sampai sakit2 kaki berdiri. 
huhuhu



tapi tapi tapi kesakitan ku itu berbayar dengan hasil kek yang marvellous sekali!
anak-anak suka, kkwan gembira.



sesapa rasa nak try dipersilakan.
ikut jer step-step macam kat atas tu.
nak lebih pemahaman korang google la yer.
selamat mencuba!


February 14, 2014

TSHIRT KAKI LIMA : KED vs JDT


mai singgah mai.
ni bukan nak cerita pasal game lepas kat johor tak.
walaupon ada yang tak puas ati mutu pengadilan malam tu.
eh, tercerita gak heh.
ni nak bgtau tshirt kaki lima ada produce new tshirt for kedah n jdt fans.
walaweeeiii yang pasti design melethop dan harga wayyyyyyy affordable for tshirt ekslusif ceni.
teknik printing yang sangat menepati piawaian semasa.
nescaya korang takkan menyesal memilih tshirt kaki lima sebagai #ootd korang.
chewah.
hah apa lagi, cepat la visit fb KAKI LIMA T-Shirt Printing and place ur order.
mesti melethop punyalah boleh pakai tshirt ni pi sokong pasukan kesayangan
korang berlawan bagi merebut tempat ke separuh akhir piala FA.

search jer KAKI LIMA T-Shirt Printing pastu like, pastu pm depa no.

#biarjasajadikenangan
#luaskankuasamu


February 06, 2014

Larva Kek KakTin

taktaula sejak bila boleh dok menggila buat kek ni.
mungkin sebab utama ia simple, mudah n easy.
dan digemari ramai.

mula-mula kaktin buat mmg jadi terus.
second time ia masak semua, tapi rasa still there.
makan dengan aiskrim vanila lagi melethop.

kaktin ada convection oven yg dah lama bertapa kat rumah.
tapi, to tell u the truth oven tu takat buat panas-panas lauk jer.
ada dari tahun 2007 tapi baru fully-utilised tahun 2013.
ahahaha tu pon, takat bake-bake kek n buat krunchy cookie almond.
mana la nk tau senang jer nak buat sesemua.
atas rajin dgn tidak saja.




ni antara bbrp cubaan pertama kaktin.
not bad la kan.
ada komen kat fb tanya, kenapa gelap.
adakah hangus?
tak tak tak hangus, tapi sebab guna dark coklat.
makanya hasil jadi dark? kot.
ntah, tapi rasa ok jer. tak rasa pahit hangus.
pastu, ada gak komen kata too sweet.
so, kaktin kurang kan sikit gula.
ala, guna gula kastor jer pon. mmg tak manis sangat.

so kaktin dah yakin nk amik order.
chewaahh macam kan ramai beno yg order.
padahal payiet jer pon.



ini adalah kek yg di order oleh payiet.
kaktin boh dalam bekas patsegi plak.
janji larva ia ada di tengah sana.




komen atas sekali dari shima ariff.
katanya, sejak bila kaktin menjual kek ni.
hihihi takderla, seronok2 saja.
order pon amik dari kkwn terdekat.
hopefully berpuas hati lah.



dan ini adalah hasilnya.
payiet bawa balik makan dengan aiskrim.
dari feedback, katanya sepupu2 beliau siap up sorang 2 ketoi.
sedap la kot. ahahahah.
kaktin bagi ghaz, ghaz perpanjang ke ramzul.
pon, sedap katanya.
ok ok me sooooo hepi.
dan akan continue memasak.
amboi dah cas cas peserta masterchef dah ha.
nk continue memasak bagai.
walhal buat larva kek jer pon.
to those yang nak resipi,
kekejap lagi [read : tak tau bila], kaktin up yer :)


January 25, 2014

#arianaROSE - #TheWeddingBreaker







...... memang pon.
#muahahahaha


heart my community