Followers

January 25, 2016

Rimba & Rusa

plan nak merimba & rusa ni tercetus dari tahun lepas lagi.
tengok ke review dan tempat lawa.
bincang-bincang dengan adik-beradik tiri yang one fine day
kami akan ke sana. InsyaAllah.

nak dijadikan rezeki kami, maya decide nk open table
kat sini sempena birthday beliau [kelas tak birthday
girl yang belanja] dan jua sebab
dia dapat duit hasil jualan rumah.

yeahoooo makanya pada hari sabtu,
tanggal 23 jan 2016 berduyunlah kami ke sana.
seawal 8am dah terpacak depan kedai.
makanya menu breakfast jadi santapan.


ini kaktin punyo.
kacang phool jiddah.



payiet dan kemal makan menu ni.
smoked salmon.



zalmi punyo.
humus al khudre apa menda tah.
haha. #takklako



dan ini birthday girl, maya punyo.
daging rincik tu sedapppp.

pendek citer semua food dia ni sedap lah.
nak dijadikan cerita, masa kami bertiga sampai maya blom sampai.
dia pesan, if kami sampai dulu terus jer order jangan tggu.
tapi, jangan lupa amik gambo.
hiks. yer yer. for sure punyalah amik gambo. jgn risau.

masa memesan makanan, perut tgh lapo.
apa lagi, menamak la pesan dessert sekali.


ini ialah nutella pavlova.
pon sedap.



bread butter puding.
lazaatttt.



creme brule!
nyamsss

pakat2 la makan sampai memasing rasa nak kena potong kaki dah.
semua pon manis!
tapi sedap. sokay. layanzzsss.

eh lupa plak gambar air blom.
tgk gambo collage jerlah. hiks.


dari atas kiri, kaktin punyo.
yg panas kopi tu kemal punyo.
OJ yit punyo n melon portion is sopi punyo.


sambil makan, sambil layan bergambo




kena plak sopi bawa gopro ia.
apa lagi menciwi la.
gambaq lawa plak tu.
eh, gambaq yg lawa org dalam gambaq pon lawa juga.
muahahaha.



haaaa nampak sedap.



alamak, ni lagi sedap.
maigoodd cemana ni!
abaikan kepoyoan kaktin itu.



setel makan, acara bergambar diteruskan.



layankan jerla.

setel di rimba dan rusa, kami zasss ke ikea pula.
kaktin nak cari cermin, nak cari cermin.
yit n kemal nak cari barang rumah.
katanya nk masuk rumah baru.
eh, sopi pon. dia dah dpt rumah dah.
tahniah la adik2 ku semoga rezeki kamu, kamu dan jua kamu murah selalu.
begitu jua diriku. insyaAllah. amin.
jom ke IKEA!

p/s : amboi entry pertama dalam 2016 kemain panjang lagi ha. nasiblah sana.


June 03, 2015

Happy 11th Birthday, Aaliyah Nurashikin binti Mohd. Nahar :)

dear adik,

selamat menyambut hari lahir yg ke 11.
ibu, ayah, kakak dan adik2 sayang sangat dgn adik.
pasal adik rajin, dengar cakap ibu dan pandai.
semoga adik akan menjadi seorang yang berguna, solehah juga
berjaya di dunia dan di akhirat.
InsyaAllah.  Amin.



:: dari kanan : najihah, fatihah, sarah & aaliyah ::

April 10, 2015

Viral

se kisah di petrol station.

Pn. Tin  : Minyak RM70 pam 10 + 4 biji roti gardenia krim

Cashier : OK semua sekali RM73.40 dan ini baki RM1.60. Nak plastik tak puan?

Pn. Tin  : Boleh jugak dan resit.

Cashier : Kalau nk plastik RM0.20 yer.

Pn. Tin : OK tak payah, bagi saya resit jer.

Cashier : Resit pon kena RM0.20 puan.

Pn. Tin : HAH! kau benar-benar sikit dik resit pon nak caj.

Cashier : Eh, tak lah...saya gurau jer.

Pn. Tin : kau jangan memain, saya dah standby fon dah ni nk viral kisah resit kena caj.

ahaha skang ni, apa saja tak puas ati jer terus buat aduan. nak viral. hiks.
as long as hak kita sebagai pengguna ada, zassss kan jer. okbai.

September 21, 2014

Cuti Hari Malaysia @Aseana, Cafe. KLCC

wah. wah. wah.
wah lai tong.
hehehe.
cecuti tengah minggu jer best bila dapat poya-poya.
dapat jer greenlite dari en.nahar zassss sampai klcc.
ada dating ha.
jumpa dgn zana dari langkawi with lotsa luv.

kebetulan kaktin buat congo bars,
makanya bawa jer sekalian.
bila lagi geng ASMA nak rasa kan.
alang-alangan berjumpaan sharing is caring la konsepnya.

bertempat di aseana cafe peluk shium la kami.
kaktin menumpang kasih kete amal.
dia mai pikap kat rumah.

sesampai kat klcc, sosek la plak.
ramai gila umat uolls i telyu.
sampaikan tangga karan sesak.
mcm terowong almuassim.
echewah macam kan penah sampai.
heh.



ini minah 2 ketul aya n amal, gumbira dapat makan congo bars.
pepakat merisau takut kena halau 'no outside food allowed'.
tapi luckily tak. heh.

dalam cafe ni, semua pakat meroyan.
line internet takder.
cemana nk update gegambar ciwi kat grup wasap kan.
minta la pw dgn waiternya.
sampai kesudah tak leh kenek.
wtfish sangat.
pls take note aseana, weolls bukan takder data plan memasing yer.
cuma line tak sampai jer ahahahaha.



suri aya order kepok lekor.
RM14 sepinggan. nangisss huwa huwa.
amal order caramelized banana ni ha RM16 sepinggan.
walaupon kat SK RM6 jer.
kikiki tapi laju gak ngap ngap.
pe der hal, rezeki jangan ditolak.



pastu kaktin suggest order pizza besau ni ha RM26.
pepakat makan.
giler nyembang 3jam tak berganjak.
mmg terbaiklah.
geng ASMA memang terbaik.
luv uolls. muaaaahhhhss.....


:: aya, amal, kaktin, ja n zana ::

Tq aya n ja pasai belanja.
tq zana bawa coklat baaanyaaakkk yg jd rezeki anakondas ku.
ada acara yg kami bincangkan. NEXT!


September 12, 2014

Gotcha!


ohoiiiiii....
buat aper tu kaktin???

oooo tapau ekkkkkk
hahahahaha

September 04, 2014

MyTasty Kicap. Simple. Dijamin Lazat.

a few days ago.
ghaz roger, katanya nk kasi kicap for kotiau goreng.
kasi free, pastu tolong review.
ohmai! tak sesia ok.
mmg sedap gila.
yang penting mudah untuk disediakan.

balik dari opis, singgah pasar malam
tapau kucai, taugeh, udang.
zasss balik.
sekali, aiyooo kotiau lupa beli.
minta en.nahar belikan.
once dia balik, terus la kaktin mulakan operasi mengotiau.
5min. siap!
terkebil2 en.nahar.
dgn soalan 'aik bilamasa masak?'
dengan kicap mytasty dijamin sedap :)



:: kasi close-up ::



:: kotiau dan kicap :) ::

anak-anak makan bertambah2.
kalau begini, goreng kotiau tetiap ari pon kaktin mau.
ahahahahahaha.

tq ghazari amri dan rakan2.



heart my community