Followers

April 13, 2009

lunch @vicchuda, uptown damansara

waktu kejadian adalah pada hari khamis minggu lepas. tah cemana sumer pakat tingin nak makan thai food. so zass jerla.



kami amik set nasi putih, kerabu mangga, sotong goreng tepung, tomyam campow n kailan goreng ikan masin. minuman semua tembikai laici dan sorang jer minum air asam.

sebut pasal makanan thai, aku tingat once upon a time aku ber skype dgn adik aku dida, dia gitau yg ofis dia akan buat dinner ceni la lebih kurang...

aku : kat mana dinner hang tu da?
dida : kat subang jaya.
aku : makan apa?
dida : makan tahi
aku : hoh??? takmo aku...
dida : eh..eh..makan thai..aku salah eja daaaaa.....gelakguling

14 comments:

aramis2177 said...

uishh...sedap weyyy restoran vicchuda nih......kat umah aku ada satu branch dia...lam putra perdana.....mmg aku suka gak makan situ....tp yg paling best depa kata kat belah2 damansara tuh..one the way ke OU tu kan ada satu....yg tu aku nampak selalu penuh org.....iskk..terlioq aih!
p/s: sian adikhang noo.....opis dinner makan t*hi.....huhuhu....kehkehkehek!!!!!!

naja said...

wakakkkakka! xmo.. xmo.. xmo..

aramis2177 said...

Tinie oiii....ampon..ampon.....aku tak baca tajuk betui2!hehehhee....kan situ laa aku nk habaq tuh!hehehe......aku igt ni area2 pj ka mana kaa ( ada lg kaa branch rest tu kat tempat lain !??huhu ) tp memang best laaa!!!

Deqna said...

hoho tahi sudahnya... mmmm

Diamilikku said...

uishhh...
sedap nampak menu2nya...
tapi kalau nak rasa thai yg betul2 thai kena mai perlis..perghhhh memang mantoppppp....hehehhehe...
kadang2 taipo selalu berlaku..sone kalay nak taip baby...selalu tertaip ba*i...nasib duk baca balik..kalau tak confirm baby tukar jadi binatang...

:"♥KakAsHi:"♥ said...

kah kah kah
aik ingt msa silam lak
hahhaa.....

uiiiii tomyam dia hahahha...sempoiiii

TiNiE said...

farah : aku rasa skang taste kat vicchuda ni dah kureng sikitla. tapi kalau takat nak makan biasa² tu ok la..

naja : sapa mo makan tah*...huhuhu

deqna : hihihihi

sone : yerla sone, kalau belah2 sana thai food mmg la mantop, berjiran la katakan...yes, kkdg taipo jadi word yg tak menyedapkan adalah not good...

kakashi : hang mmg, suka nau taipo..

MaMaQaYPo FaMiLy said...

kalau belah Kola Kedah ni.. melambak2 Restoran Masakan Thai kan TiNie? huhu.. Siap $$ ja...

~Cinta Cukulet~ said...

satu jenis tahi je bleh makan...kuih tahi itek hehee

TiNiE said...

mama qaypo : betoi...ala kedah/peghelih adik beradik...

CC : hehehe...betoi seploh markah!!

[-suziey-] said...

hahaha..lawak la..cemana bole salh taip..ish tahi plak tu..ekekek:D

Beautiful Disaster said...

tahi sudahnye. hahaha.

Baby Lyana said...

ermm..thai food...nak pi makan thai food kat thai express la.. tom yam dia superb!

TiNiE said...

suziey : adik tinie tu mmg centu, suka no typo..

BD : hiks..

shaf : nyum nyum sedappp

heart my community