Followers

April 05, 2009

lunch @krathong, maju junction

ari jumaat lepas. dpt notification kena p collect kad baru from MBB. credit card. so, dgn tak melengahkan masa sudah buat janji mau lunch sesama dgn maya. unfortunately, dia sudah ada dating dgn nida. tapi, memandangkan aku kenal nida dan dia jua tidak kisah jika aku mau join, maka terjadilah ini crita.

abis jer urusniaga aku di MBB jln. raja laut terus ketemu dan berjalan berpegangan tangan bersama ke Maju Junction. sudah berjanji sehidup semati mau lunch dekat restoran krathong sana. oleh kerana aku lately ni asik makan western n sushi, sesekali try thai plak kira ok la kan. perjumpaan adalah smooth n steady. org adalah ramai jua di restoran tersebut. ke3-3 kami adalah sangat lapar. servis ok.

aku terpaksa meninggalkan majlis awal sikit, pasal mau ke sogo. lagian, lepas itu aku kena balik opis. sumer tu amik masa. setelah bersalaman peluk cium segala terus aku terjah sogo. aku tak amik masa lama kat sogo. setel jer tuko surat dgn voucher terus ke hq amik keta zasss pulang ke PJ.



teknik amik gambo pantulan cermin.
aku, maya n nida.




menu kami.
nasi putih + kerabu mangga + green curry wit prawn + tomyam ayam.
ais lemon tea + pineapple juice + apple juice.
mango sticky ricelapar.




di kaunter penebusan @sogo.
rebate coupon = RM25 jer.

p/s : maya n nida adalah junior aku masa di PPD.


16 comments:

Azure said...

nampak pulut manggaaa...sedapnyaaaa

aramis2177 said...

wah...sangat sedap menu diatas tuh!esp part pulut ngan pelam tuh..perghh....terlioq aku weyh....!

~Cinta Cukulet~ said...

tomyam..ai want tomyam hehe

ieza said...

pulut ngan pelam tu menaraik giler...kecuh air liur ieza

TiNiE said...

azure : nyum..nyum..sedap..

farah : harusss....

CC : antara tomyam yg termanthoppp!!!

ieza : uih, ramai plak peminat pulut + pelam/mangga

cHeRyNa PiReS said...

rase macam dah lama plak tak makan pulut mangga bile tgk posting nieh...waaaa....sedapnyeeee!!!

Mama_Aqish said...

wah kak tinie ni leh masuk rancangan jalan2 cari makan la...nampak menyelerakan sungguh..terliur...

Mya said...

kenyang terlampau kan kak..

Beautiful Disaster said...

sy juge junior kak tinit. junior seplooooooh tawonn. wohooo.

TiNiE said...

cheryna : yeap, mmg sedap..thx sudi singgah sini

mama aqish : ye ker?? jgn badan jadi cam host rancangan tu sudah...hiks

mya : harusss..terdampar kekenyangan

BD : ye ker ryn..patut akak tak kenal ko..hakhakhak

SyaNa said...

ooohhooo..
sedapnye kerabu mangga..
peberet tu...

Diamilikku said...

kak tini..
perlis dah masuk musim harum manis...
sangat sedap pulut mempelam harum manis kat sini...very delicious...especially bila digaulkan ngan santan..kalau ada balik ke kedah..jgn lupa singgah..musim nya tak lama..sekejap je...

TiNiE said...

syana : yesszzaaa..mmg sedap

sone : ujung bulan ni kaktini balik kedah, nanti kaktini roger2 sone ek...

mummy_adam said...

wah.. makan lagii.. sya suka bab2 makan nie.. hehe.. indah nyer hidup ku.. :P

TiNiE said...

mummy adam : yessszaaa

Baby Lyana said...

ermm sedapnya... aku rasa nak ajak laki aku pi Thai Ekspress la.. teringin dia punya tom yam plak..ishh

heart my community