Followers

April 24, 2009

kisah AYAH pulak...

lunch hour. terlupa henpon aku in silent mode. naik opis dato', cek² ada msg. bukak msg. from DADDY, berbunyi gini:

'Muka hg x nmpk pun'

aku pun bersedia mau reply dlm kekonpiusan. nak nampak muka aku kat mana pun. ishk, sekali dah reply dgn soklan tu msg failed plak. sekalian cek kedit tinggai 6sen. apakahtension???

dgn tanpa rasa bersalah, angkat tipon opis call la terus ayah. kot kot la urgent n importan kan. so ginila sembang kami anak-beranak.

aku : hello ayah, apa dia muka cek tak nampak kat mana? tak paham.

ayah : errrkk...haaa ni ayah ngan mak dok tgk kat tv ni. hari setiausaha depa dok tunjuk rata²
*suara background mak, dgr sayup²*
mak : ala, dia tak pi la tu. tu yg tak cerita apa tu.

aku : alahai ayah, kok yer pun cek ni seketeri takkan la sumer function seketeri cek nak join kot. hahahah apa la ayah nih.

ayah : mana la nak p tau. bla..bla..bla..

sambung citer pasal kami nak balik kenduri minggu depan.

adeh, kelakar gak pak aku nih. boleh plak dok usha kot kot ada muka aku kat tv tu sempena seketeri lunch. adoiyaiii......gelakguling

9 comments:

SYAbAR said...

sampai camtu sekali pak kau ya tinie... selalu sgt ka muka kau tu dok keluar TV dik setaip kali secretary week...

Baby Lyana said...

wah... syg mak pak hang... or depa rindu kot, sampai tunggu muka hang masuk tv :)

[-suziey-] said...

hahha..sabo je la..besela kan..ibu dan ayah la pemberi semangt pd kita..sntiasa menyokong ape kita buat..huhuh..trharu plak..
p/s: ko dok mane? zamrud apartment gk ke? meh lepak umah aku 1hb..ade bbrapa blogger dtg..saje knal2...

naja said...

betapa terserlahnyer keprihatinan ayah hang.....

aku xleh merasakan lagi momen2 seperti itew..

*hek hek.. tetiba sahdu gitu

TiNiE said...

syabar : mana ada kuar tv la kakmin, cumanyer tinie selalu gitau diorg kalau² tinie p memana luncheon ngan artis..tapi tidak lagi skang nih..sob..sob..

shaf : sayang la kot...hehehe

suziey : aku dok senja court, atas lagi dari oug tu..belakang wisma peters sana..ala, 1hb balik kg aarr..kenduri adik kawin..sob..sob..takleh la join..

naja : sabaq naja...pak aku tu pun prihatin bila anak² dah besaq dah kawin banak pinak baru dia dan nak prihatin, kalau tak..tak gak..almaklumla nak kena jaga kedai 2..hahahaha

~Cinta Cukulet~ said...

hahaha..pasni kak tinie kalau nampak kamera stesen tv kena la rajin melambai2 hehe

Abby Sue said...

hahah..sure terkejut badak kalau dia nampak hang nyanyi dgn ct nurhaliza atas stage nooo..hang wat la surprise lagu tuh..

TiNiE said...

CC : adoiyaii..kamera mana plak akak nak lambai dik ooi..aduss

kakmar : uhuk, malangnya taun ni seketeri² bank g lunch takdak artis. then harusla takdak media wat kaverej..sedih..sob..sob..

Beautiful Disaster said...

haha. ni mesti ayah kak tinit, apa jer cerita yg bkaitan sekretari musti dia kate "tgk muka tini, ada x?" hehehe.

heart my community