Followers

April 15, 2009

aku KEMALANGAN..uhukss

kusangka panas hingga ke petang, rupanya mmg pun petang tadi pas balik dari kos panas membahang. tak hujan. as usual, masa kos almost end aku adalah seperti biasa² ajer. takder apa perasaan yg lain, melainkan biasa² ajer.

masa otw, aku balik dah tak ikut jalan gasing aku ikut jalan timur lalu amcorp mall sana tembus jalan templer dan sampailah flyover simpang jalan klang lama. elok jer aku nmpk polis kat dpn tgh gawang² tangan soh jalan...BANG!!!!

aku pandang cermin pandang belakang, then cermin sisi. huhuhu ada keta sudah langgar keta aku. lebih tepat lagi, dia dari lane sebelah, mau masuk lane aku tak kasi signal dan sudah melanggar kedua-dua pintu passenger.

terus tarik handbrake, dan keluar. without even noticed wether it is male or female driver, i just give a sign suruh benti tepi kat depan sana.

jeng..jeng..jeng. elok jer kami dedua benti, si pemandu kereta kia spectra itam jenis novus pun turun. pregnant lady. terus dia dtg salam dgn aku. 'saya shikin'.

aku pun sambutla salam dia dan dedua pun blur tak tau nak wat apa. sekonyong² aku nmpk one of da police traffic yg jg traffic dtg ke arah kami, tapi dia tak cross da road just jerit 'buat report!!'. hampagas, tak membantu langsung polis ni tau. tup tap tup tap, kami dedua decide ke bengkel berdekatan.

masa nak ke bengkel tu, sempat gakla aku benti amik achikmimi kat opis dia then terus shoot ke bengkel din. sesambil dok call en.nahar. dpt jer aku pun gitaula dgn selamber nyer yg org sudah langgar keta kita. citer p citer mai, dia kata mintak jer RM600 nak tuko pintu depan n belakang.

dari bengkel din, kitorg gerak plak ke kedai ketuk n cat. kat situla negotiation skills aku diuji. aku mmg tak sampai ati memula nak ckp yg en.nahar mau RM600. aku pk, kalaula benda ni terjadi the other way around, adakah aku willing nak bayar RM600 regardless yg dia salah, pasal langgar aku.

end up, lepas bincang aku just mintak dia RM300 saja. aku pun takmo la nak gaduh². yes, aku tak mintak jadi sumer ni begitu jugak dia. lagian, aku mau cecepat setel mau pegi amik anak² lak kat neseri.

pendek citer, end up kami posing² dan bertukar² no. telepon. sekian.

21 comments:

Amirza said...

cian hang tinie.... sabo ekkk...

Azure said...

fuhh..saya yg berdebar...mujur takde yg cedera ke ape

@_da said...

fuh nasib baik akak tak apa2... mmg tak sampai hati kalau benda dah jadi kan.. janji dia cover yg rosak tu cukupla...

Dj Epoi said...

Pandai gak hang no Mie,,,,,

Pasai tak mintak EVO7 jer segibik kui...kui...kui....

Ok lah tuh!!!
Gua ponk kalau dia turun then nak seatle elok2 .....Gua tak kisah sangat!!!
Nasib baik tak jadik macam Gua ...yang langgar lari hari tuh!!!
Baru HAMPAGAS jadiknya...

Alhamdulilah smua OK....

TiNiE said...

amirza : yerla mie, nak wat cemana. sabo jerla..

azure : yeap. alhamdulillah sumer pun selamat² jer. thanx for concerned.

eida : yerla da. apa² pun sumer pun ok, syukur alhamdulilah.

TiNiE said...

dj epoi : yerla pone, mie pk alaaaa...dah dia pun ok kan..end up jadi kawan. nak gadoh² pun kalau apa pun tak dpt, tak guna gaks..hiks

aramis2177 said...

Loh...siannye hang tinie oiii!mujuq tarak pape.....tp dan lg no hang berkenal2 an gitu....hheehee......cayalahhh!

[-suziey-] said...

ler sgt baik sungguh kamu...tp xpela..dia peknen lady kan ...

~Cinta Cukulet~ said...

huu malang tak berbau karipap..nak wat camne kan..sabor jelah

ummuabdullahsyaakir said...

salam,takziah yea..alhmdulillah tinie tak apa2.Sabar dgn ujian Allah yea

CAHAYA said...

Hish, suspen je. Harap semuanya Okay. Boleh plak posing2 di waktu sebelum berpisah tu yer. Hmm.

payiet said...

aku baru merasai perasaan itu, hhukhukhuk

MariaFaizal said...

Yg penting dah selamat..Alhamdulillah..

TiNiE said...

farah : tula, yg adik aku dok bising kat bakang, dah org langgaq keta hang pun dan lagi nak posing²..

suziey : bukan pasal baik zi, yeap one of da factor she is pregnant...

CC : aah, sabo jerla..

ummuabdullahsyaakir : terima kasih. tula mmg kena sabar. semua ni ujiaan dan dugaan dari Allah s.w.t jua..

cahaya : semuanya ok C!! thanx

payiet : uhuk uhuk...

mariafaizal : thanx sis...

Beautiful Disaster said...

nasib xada apape. nape tak suh tokeh bengkel tu cakap bape total sume kalo nak tukar ni. n mintak org tu setelkan bil. kan sonangg..

Baby Lyana said...

hmm..baiknya hati..dia bukan sengaja..pregnant, dimmafkan..bawak keta agak clumsy sket.. anyhow, kalau ketuk kena tak sampai 300?

TiNiE said...

BD : ekceli, dah soh tokey bengkel kirakan, tapi standardla ryn..kalau jadi akak pun RM680 adalah figure yg agak besar untuk dibayar..huhuhu

shaf : insya-Allah ada hikmah dia shaf...en.nahar nak ganti pintu tu..and i have to bear my own money to add on..nasib, nasib...

Mya said...

huhu.. sib baik akak tak apa2.. iskk..

TiNiE said...

mya : yer yer..syukur..dia pun ok, akak riso gak dia peknen...

naja said...

tini.. tahniah tini. tahniah kerna menjadi orang yg sangat bertolak ansur.

TiNiE said...

naja : alhamdulillah. tq tq...

heart my community