Followers

April 23, 2009

BUBURIA di panas rembang

balik dari opis, pas amik achikmimi terus dia kata dia lapo. katanya lagi, ada member dia sudah pomot satu gerai tepi jalan. jual pelbagai jenis bubur. ekceli, gerai ni selalu dah kitorang tego masa lalu lalang balik keje mau g amik ppgs. tapi tak berkesempatan mau singgah. since sudah ada testimoni kata sedap dan boleh makan kat situ, sekalian kami pun singgah.

cuaca adalah sangat menerik. aku dgn selamber pakai kot bagai rilek jer lepak tepi jalan layan bubur nasi. rasa not bad. terus aku tapau lagi 2 bekas + 1 bekas bubur pulut itam for da kids. errrmm, pehtu zasss la ke neseri ngamik itu budak². apa lagi la rutin harian aku kalau tak ituuuuu jer kan. hiks.



'BUBURIA, bubur istimewa'...
nila lagu yg aku cipta khas untuk gerai nih.
asal lalu nampak jer gerai ni, kami pun nyanyi la lagu tujelir.


9 comments:

naja said...

mcm sedapppppp jer.. huhuhuhu! tunggu cikmai reti mkn bubur aku hangkut dia p situ

pinkiss said...

bubur satu! taruk ayam banyaaaaakk² tu. menci tau ko nih..

MaMaQaYPo FaMiLy said...

biar Panas berpoloh.. Style mau ada.. hihik.. larik!!! nanti TiNie cubit...

Beautiful Disaster said...

hoho. kt mane ni? br plan nk mkn bubur kt kg baru. tp ni pn cm best gak.

Dj Epoi said...

walaweiiiiiiiiiiii...kat ner arh!!!

Lama tak pekena Bubur Pulut Hitam..ngn santan....huhuhuuuuuuuuu!!!

Baby Lyana said...

hahha..ni mesti kes pakai shirt xde lengan.. haha.. aku dulu pun kadang2 camtu.. pakai sleeve-less ngan kot.. sekali, mkn gerai tepi jalan.. belasah jer la ngan kot.. takkan nak tayang ketiak kot..

~Cinta Cukulet~ said...

suka makan bubur nasik...kat hostel selalu makan nih hehe

Anis Hartini Haron said...

kat mana kedai buburia nie? nak try pergi la

TiNiE said...

naja : fatihah pun makan gak smlm..yeap, ok jer nak ubah angin..

pinkiss : hiks, ala takat bubur ayam jer pun bukan toni romas..oppss..cena??

mamaqaypo : jagala mama, tini balik kola sok..siap kena cubit..besa neh..

BD : area taman maju jaya sana, sblm dato harun

dj epoi : dekat area umah mie jer..meh meh..sila²..

shaf : seb baik memahami!!

CC : kan bes kan..

AHH : kalau turun dari NPE, nampak shell, belok kiri. street jer sesambil perati belah kanan anda. gerai tepi jalan jer.

heart my community