Followers

May 31, 2009

pertambahan ahli keluarga. aku AKUR. alhamdulillah, syukur....

suppose mau push ini n3 esok pagi.
since sudah bnyk n3 lain sedang q mau dipublish maka zasss kan jerla.

citer ni berlaku pada hari sabtu lepas sekitar jam 3pm.
jom layan.

blogger-emoticon.blogspot.com

*****************************************************************************

haih sigh. aik, kata pertambahan ahli keluarga, takkan mengeluh lak kot. yer yer. aku akur dgn segala ketentuan Ilahi. kalau dah tertulis aku akan 'dimadukan lagi' nak wat cemana kan. pasrah. maduku kali ni berleher jinjang, berpinggang ramping, berkaki bulat dan berkulit hitam manis. makanya, campow yg ni cukup lah kuota en.nahar. punyai 4.



*sekadar gambar hiasan*


dah dah. aiyooo menakutkan sebut pasal madu² nih. takder la. sebelum korang terus berspeku aku gitau sesiap la. en.nahar dah dpt beskal idaman. kenapa aku kata dia sudah cukup kuota. yerla pertama aku, kedua EVO dia, ketiga EX5 dia dan yg terbaru presenting his new BMX DYNO-slammer!!!! *clap...clap...clap*.



rupaparas seketul beskal itu.
betulla kan berleher jinjang, berpinggang ramping, berkaki bulat dan berkulit hitam manis.




moh aku detailkan lagi. ari sabtu tu dia balik keje awal gakla sekitar jam 2pm. sblm tu dia dah wat serangan dgn sms² ajak aku beli beskal. aiyaarkkk tak abis². sesampai jer kat umah, baru tingat yg arini dah 30hb, roadtax mati 28hb. actually roadtax dah siap pun, just kena p amik kat kedai jer. so sesiap la plak kitaorg nak ke kedai kereta AH POON.

just lepas collect roadtax, en.nahar terus amik kesempatan zass ke kedai beskal aritu kat area pandan indah sana. pendek kata dah sampai kedai tu nak tak nak swipe jerla, jalan. eh, tapi sblm decide nak itu beskal, en.nahar ada demand gakla mcm². tukar leher la, seat beli lagi la..pedal n footrest belakang pun dia beli yg lain. katanya mau bawak anak² diri kat belakang makan angin. *hmmm yerla sgt tu*.

dah jom layan pics.



masa tgh dok pilih n dah decide amik itu beskal.




harap² nanti pun leh ajar anak² bawak beskal yer bangsenyumkenyit.
layannzzzz.


mari mengenal A..B..C..versi PPGs


aik, bertiga jer..mana lagi sorang garupale?



babai cak!!!



fatihah pun nak join gak.
kakak ajar adik².
ye ke tu kak fikir ???



fatihah nak amik alih tampok.
kakak tak kasi can takbole .

blogger-emoticon.blogspot.com

May 30, 2009

NAJIHAH in action


video

sep depan pan pan..
sep bakang kang kang..
sep siku ku ku 2x
mama, papa, nenek, atok tok tok tok...


single terbaru NAJIHAH.
layanzzz.....gelakguling


TAG by SONE umi ALESHA

Tak sangka lak, tgh dok browse blog kakmin, aku tgk dia kena tag upernyer aku pun kena gak. terus reversed masuk blog si sone lak. alang-alang tak berupdate, layan tag pun bagus nih. layaaannnzzz....




1. Bilakah kali terakhir anda cuci toilet?
to be exact tak ingat, tapi pepetang selalu balik keje time mandi mesti godek² sesikit. kira menten la gitu. pasal nak buat secara besar²an kkdg tak larat.

2. Pencuci apa yang anda guna?
Ajax Fabuloso kkdg guna syampu rambut yg aku dpt free beli sabun basuh. syampu rambut tu lak ekceli untuk rambut coloured. since rambut aku ni ori, zasss jerla basuh toilet. wangi pun wangi.

3. Dalam seminggu berapa kali anda mop lantai? Kenapa?
Almost everyday 'saya' mop lantai. ehem xcuse me...eheh, tak tak en.nahar yg mop hari².

4. Apa tugasan terakhir anda menjelang malam?
depends. kalau rajin iron baju sekolah budak², baju sendiri, siapkan beg diorg. tp kalau malas sesemua tu wat esok paginyer saja. paling last tugasan amik fatihah gham sesama tido lam bilik. heh...

5. Apa menu hidangan makan malam anda paling simple?
french toast + milo suam

6. Minuman anda selalu buat waktu pagi?
tekan air teh tarik kaw² kat vending machine opis.

7. Sebelum tido, apa yg anda suka lakukan?
kalau suasana damai, on pc layan blog/facebook/YM dll. kalau suasana tak damai lak mengomaih jerla kasi umah teratur baru suasana tu damai balik.

May 29, 2009

cerita balik kampung aritu

las wiken kan balik kg, tgk tokma. ingat kot dah kaver sumer citer dah. sekali cek folder pic, ada lagi pics yg aku amik tapi masih lum publish.

ari ahad tu, lepas jer menyicah dah jumpa peluk cium sumer org kami pun gerak. adik lelaki aku yg bersaiz 6XL ajak kami ke umah baru beliau di penang. *aku tak sure lak exact daerah dia tu, mungkin bukit mertajam kot*. dah aku tak bawak keta kan, harus aku mengikut sahaja.

tapi sebelum sampai umah dia, kami sempat la singgah AUTOCITY yg penuh dgn tempat makan tu. pehtu adik aku yg terkenal dgn kuat makan ini sudah menjadi tourist guide yg specialist untuk tempat makan saja.

kami decide nak makan KFC sebab masa tu pakat² dah kenyang. so tapau jerla se bucket besaq KFC untuk kami² nih. dlm celah tu, sempat lagi dia pomot dekat aku donut terhebat di situ. kalau di KL ni big apple, jCo, dunkin donuts kan, tapi sumer ni pun dah ada di merata² negeri dah. yg donut dia pomot ni aku rasa harus ada di situ saja. tgk rupaparas mmg manthoppp. rasa pun tak kurang hebatnya dari donut² yg aku sebut di atas. heh. jom tgk pic donut itu.



haa nila donut NASH.
exclusively di PENANG sahaja.
*aku rasa la*



amacam?
kecur tak leyo korang jelir ?


May 28, 2009

dimulakan dengan BISMILLAH...

seawal pagi, as usual sblm aku gerak ke opis harusla aku menawaf se petaling utama itu mau menghantar ppgs kan. tapi, pagi ni lain sikit. oleh kerana en.nahar sudah bebel² katanya dah 3 hari dia soh aku p tampal tayar keta which is aku pun tak nampak akan kekusutan angin tayar itu makanya agenda hari ini jadi lain dari kebiasaan.

en.nahar anto kakaks ke sekolah, aku anto najihah n fatihah n achik ke neseri n tempat keje. mengikut kata en.nahar, dia soh aku tampal tayar keta tu kat bengkel EVOLUTION. katanya bengkel itu dijamin pembuatan keje yg lebih jitu dan mantap dari lelain bengkel sekitar petaling utama nih.

oleh kerana masa itu jam baru menunjukkan 7.30am, aku ajak achikmimi teman bekpes kat kedai mamak berdekatan. aku makan roti canai n milo ais jer. lepas tu anto achik g opis dia. then aku terus gerak parking kat bebetul depan bengkel keta yg masih belum sampai masa operasinya itu.

mengikut kata en.nahar lagi, bengkel itu mungkin bermula operasi sekitar jam 8.30am ke 9am gitu. masa aku sampai depan bilding bengkel tersebut, jam menunjukkan tepat 8am. apa yg perlu aku buat?? layan video AKIM sekitar konsert jerla. ada 3 video dia yg aku upload kat henpon. yg dia jadi sultan, i'm yours n bencinta. perghh...mmg hebat. heh.

tetiba aku nampak seorg lelaki menaiki motorsikal berlegar² di sekitar kereta aku. aku dah cuak, pasal tempat tu mmg terkenal dgn kejadian ragut bermotorsikal. *tipu, aku dah tau tu en.nahar*. tetiba la plak dia dtg kan. nak teman tinie ke bang? heh. takder maknanya. dia dtg nak makesure keta dia jerla tu. nak makesure aku masuk bengkel yg dia mahu. padahal masa tu, sudah ada satu bengkel lain yg sudah mula operasi. puas aku pujuk nak pegi bengkel yg dah bukak sbb takmo masuk opis lambat sgt.

knowing him kan, harus gak tak kasi. beria gak dia suh aku tggu kedai so called EVOLUTION tu bukak. yerla..yerla. dan, sekitar jam 8.40am centu, nampak la kelibat seorg lelaki cina berskuter sampai. terus en.nahar pergi kat dia. gitau sesikit la kot kata keta dia tu kena paku/skru kat tayar mintak tampal. nampak macam diorg ni dah kenal each other.

peh, boleh tahan hensem jugak pomen nih. mcm pelakon korea gitu. tetiba kan. dah dia bukak kedai dah ready segala dia panggil la aku masuk bengkel. aku pun drive la masuk. pong pang godek tebuk tampal dah setel siap. dan paling aku kagum upah hanyalah RM6. la hai, macam tampal tayar beskal lak. kalau ikut en.nahar mau dia up RM20 dlm quotation. mark up sesiap. hahahahaha sengihnampakgigi . jgn marah ek bang.



itu pomen berskuter baru sampei.
setelah pecah peluh aku menunggu.




kedai sebelah yg on da dot 8.30am sudah bukak.
tapi en.nahar berkeras tak kasi pegi kedai itu.
layannnzzz.




akhirnya.
skru/paku itu telah dikuarkan dan berjaya ditampal.
sekian.


FATIHAH with action at her current FAVOURITE spot

video

terangkat kaki-kaki.

blogger-emoticon.blogspot.com


May 27, 2009

MAP ke kedai gulai ikan temenung marvellous@batas paip, kuala kedah....

ni untuk inaaloqstaq. kalau tak paham map ni habaq na. tapi ala, senang jerla. dari loq staq ikut jalan nak ke kola kedah sampai simpang tiga nak ke taman bersatu/tebengau/yan belok kiri. terus nampak dah kedai tu. bebetui bawah pokok. yg bes kedai ni takdak nama. puaih gakla aku cari nak amik gambaq nama kedai ni, malangnya tak jumpa. harap² inaaloqstaq boleh jumpala kedai tu. hiks sengihnampakgigi .



sapa rasa nak soh aku lukis map umah dia gelakguling ???

balik kampung....ooo balik kampung...

seperti yang kita semua maklum, aku kan balik kg bebaru ni tgk tokma sakit sesambil menyelam tu minum air la kan bak kata pepatah. pepagi ahad masa nak bertolak balik KL, kakros ajak makan nasi kat gerai bawah pokok. di batas paip, kuala kedah.

kata kakros, gerai tu penah masuk WARUNG KITA @astro. yg dihoskan oleh azrul (kumpulan cham, rajalawak). kebetulan masa shooting tu, ayah aku pun ada join dok makan gak kat situ. heh, glam sekejap org tua ku itu gatai .

jom layan pics jerla.



*gambar selingan*



*lagi gambar selingan persekitaran*

rupanya, KEDAH masih kaya dgn bendang dan tanaman padi.
syukur kepada-Mu, kerana aku masih boleh menikmati kecantikan
alam semulajadi ciptaan-Mu ini ya-Allah.



haaaa....nila dia.
gerai tu.
speciality dia ialah gulai ikan temenung segar lapar .
peh, terangkat!!!



suasana di gerai itu.
abg ipar aku penah dtg sini bawak kwn otw ke perlis.
singgah bekpes sekali up 2-3 ekor sorang.
melampau tul!!!



mari kita tgk, sapa yg terror.
buah apa nie wei fikir ???

May 26, 2009

cerita LUNCH


haaaa..nak speku la tu kan.
nanti karang kata aku asik g tpt memahal jer makan.
sabo..sabo check next gambo.




aku makan rojak kat mamak bawah tadi.
kelas tisu dia.
cap DOME weihihikhik.

jom kasi TELEYO....

ni nak kasi korang teleyo lapar di pagi hari. heh. aktiviti ni berlangsung pada pagi ahad, sebelum bertolak balik ke KL. kejadian di rumah nenek di simpang empat, alor star. pergghh...mmg manthop aar garam belacan home made ni. kalah kuah rojak mak b** weih. serius. garam, gula, toyu, belacan n cabai dia mmg cukup. syabas kepada kak ita yakni sepupu aku yg terror menumbuk garam belacan nih.



buah²an yg ada pelam, setui n jambu.
pelam tu adalah pelam lemak.
adeh, masih terasa kesedapannya lapar hingga ke titisan terakhir.




nyum...nyum....

blogger-emoticon.blogspot.com


May 24, 2009

McD's contest : jom join

dlm las week aku terbaca satu ad kat facebook. iklan mcdonalds. katanya sapa nak menang iPhone, sila wat satu entry berkenaan lunch dia yg sudah murah tu. kira more to experience kita dgn lunch set tula. so, di kesempatan ini aku ingat nak buat la entry tu menggunakan pic yg aku ada nih. lepas dah publish kena isi form tu plak kat sini. boleh gak guna tagline logo dia for this contest. jom layan. kalau korang nak join pun boleh, contest tamat pada 31st May 2009. sapa nak iPhone jom masuk contest nih.

sticky mode entry, untuk entry baru sila scroll ke bawah yersengihnampakgigi.


kejadian berlaku las monday bilamana aku n en.nahar bercuti. en.nahar telah mengeluarkan seluruh tenaganya dengan mengemas rumah. maka sampai satu tahap dia adalah sangat kelaparan. tapi untuk keluar mencari makan adalah kemalasan di situ. jadi apalagi call aja la mcdonalds delivery.

tapi, oleh kerana ketika itu masih belum pukul 12noon, aku sudah mendera dia sungguh tunggu hingga waktu itu. hahahaha ihikhik sungguh kejam isterinya ini. yerla, kata nak makan murah kan. dah letih, makanya call aja la mcdonalds, soh diorg anto ke rumah. takyah susah² bersiap, nak drive segala.

cukup time, aku pun call la mcdonaldsadacall. dedua kami pun amik set chicken mcdeluxe. servis adalah tip top. tak sampai 15min, food pun sampai. apalagi kenduri la. burger itu sungguh fresh. daging ayamnya yg juicy n crunchy mmg membuka selera betullapar. begitu juga fries yg masih panas mmg menambah aroma. oh ya! aku juga telah memesan satu mcflurry cornetto strawberry untuk pencuci mulut. fuh, setel jer semua aku pun menikmati la plak itu mcflurry. mmg berbaloi!




kan aku dah cakap.
memang berbaloi.
licin weih!

blogger-emoticon.blogspot.com


heart my community