Followers

May 14, 2009

bagi BETIS nak..bagi PEHA pun nak...sumer NAK!!!

naper aku letak tajuk segitu?? ada sebabnyer...gini, pagi tadi elok sampai opis mcm ala² ujan merintik. disebabkan parking keta for 'usual staf' adalah open air makanya aku dgn tanpa rasa bersalah terus menjalar masuk parking bos aku kat basement aka parking berbumbung. aku pk gak kot petang kang ujan lebat ker, aku dah selamat di situ.

bos aku ni semedang ada meeting kat hq. usually mmg dia kat hq jer whole day. tak balik opis. so aku assume arini pun dia akan terus jerla kat hq tuh.

tup tup sekitar jam 3pm++ bos aku terjengoi dlm opis. OMGgigitjari!!! mana nak letak muka nih. malu weih parking kat tpt dia tak gitau. spontan ayat ni kuar.

'i parked at your place' aku.
'it's ok, it's ok' dia.

aku pun sambung la balik keje. tetiba aku tersedar yg aku tak mintak maap pun ngan dia. apala aku nitumbuk. dah la aritu dia dah banjer lunch for secretaries tu. makan dpt, voucher dpt, gift pun dpt ni aku amik plak parking dia tak inform. haih.

cukup time 5.30pm, nak gerak pulang aku pun ngadap la dia.

'brian, i'm so sorry to park at ur place' aku.
'eh, it's ok. nevermind. a lot of parking available' dia.

dia soh aku balik jer. takper. katanya bnyk parking org lain yg kosong. aah, mmg pun bnyk mgrs yg keluar. aku tau knowing him mmg dia tak marah dan jua tak penah marah pun. syukur. malam leh tido lena. heh.



nasib baik, sebelah parking dia kosong.
so, dia park jelah sebelah.
selamatsiul.


blogger-emoticon.blogspot.com

21 comments:

joegrimjow said...

ade kes geram
camni r
ishhh
xmo pk!

suerai said...

kadang2 benda2 remeh la yg kita dok pikiaq tak leh tidoq.surai bila sometime ada argue dgn guest psl bilik hotel pun tak tidoq lena gak. sampai termimipi2 la. bila dh hilang @ crita kat husband baru lega..fuuuuhhhhhhhhh!

~Cinta Cukulet~ said...

hehe...walaupun org tu tak kisah, tapi selagi kita tak mintak maaf selagi tu lah tak rasa lega kan..hihi

Baby Lyana said...

hahaha..tau cuak... nasib dia tak marah..kalau dia marah? haa..sure tak tidoq seminggu.. tapi biasanya, bos mat salleh ni (bos kau mat salleh ek) tak cepat melenting, especially kalau staf dia pompuan..

Deqna said...

tajuk ala2 saspen...

baik betul bos ko ni kan?? bersyukur kalau dapat bos camni.. bakal bos aku camne yer?

fizan *sew addict!* said...

semoga dah tido dgn lenanya...

payiet said...

sungguh baik budi pekerti bos kamu itu wahai kak tin tin

Jocko said...

skang jer dia senyum,,,
ujung tahun tengok prime ko,,,
hahaha,,, cantasss
cantasss,cantassssssss

TiNiE said...

joegrimjow : dah dah..jgn pk..

suerai : betoi betoi...kalau bebetoi setel then baru lega..

CC : yezzaa..betoi ssgt la tu adikku..

shaf : aah, bos aku mat saleh yg dah terror ckp bahser melayu...yerla, diorg ni cam ala² cool jer..

deqna : ala, bakal bos ko si THC tu pun ala² cool gak..don wori..

fizan : aah, dah bgn tido pun..dah kat opis dah ni ha..

payiet : tgkla bos sapa..hahahaha

jocko : standardla amalan cantas mencantas nih..dah redha n pasrah walopon blum prime time huhuhu

pinkiss said...

nape keta ko lebih BESAR dari keta dia ek? ke ko yg bos sebenarnya? (garu² dagu nih..)

Fazemy said...

Itulah pinkiss...lg dasyat kete kak tinie ni dari kete bos. Kak tinie ni baiklah..itupun nak rasa bersalah..klw saya wat bodo sudah. haha

salzahari said...

ohoo..aku jadik boss, aku marah kalo staff amik parking aku dgn assumption mcm hang buat ni :p walaupun selalu parking aku 0 sbb aku tak drive, at least minta izin la..sure aku bagi punya!! aku tak suka staff aku tak respek org lain punya hak...ehhee, aku kata staff aku yg byk songeh tu la. Hang jgn terasa noo! boss hang cool

alladiin said...

sesekali tak pe..jgn buat selalu tinie..kang kena potong markah hujung tahun nnti..

TiNiE said...

pinkiss : ala ko gi hilite keta aku tu naper..hahaha, tu keta dia ulangalik keje la kaknon..dia ada bnyk keta..

fazemy : mana ada dasyatnyer keta ku itu adikku..

salzahari : ala sal, aku tau aku tau..tak terasa haih, tu yg aku bersalah tu..selalu aku tak park kat tpt dia even aku tau diari dia whole day takdak..dah musim ujan nih kan..ok ok pasni aku akan improve lagi..thx sal!!

alladiin : btul tu en.ashri..elok2 dok collect mark..potong mark...

plearus said...

hehehe.. i likkeeee your boss..
:-D

boleh aku hantar resume? hahahaha..

Diamilikku said...

hehehehhe...
kan best kalau ada org terambil pic kak tinie tgh gelabah tu...boleh gak kita tgk muka kak tini gelabah...
hehehehhe

SYAbAR said...

Akak bukan cam kau sekali-sekala dik. Hari2 kete comel akak dok kat pot CHAIRMAN. Ambil kau.. apa aku peduli sbb hanya aku yg tahu bila dia masuk keluar opis.... Hihihi

Mya said...

memang baik bos ko kaktin. tp tu la, bagi betis nak paha kan?! *lariiii - eh tertonggeng pulak..*

TiNiE said...

irma : hahaha..hantar jer, bukan dia yg amik org keje pun..

sone : kaktinie tak gelabah, cuma segan jer..nanti kang dia ingat kaktinie amik kesempatan atas ke'baik'an dia...

syabar : btul tu kakmin. dgn bos dulu tinie wat jer centu..since kat sini parking takder isu it is a matter of sheltered dgn tak jer...

mya : yer yer..ko tau kan :)

[-suziey-] said...

seb bek dia xpaking ats kete ko..ekekek:D baik btol org itu..sgt bertolak ansur..hahah:p

TiNiE said...

suziey : jgn wat hal..abisla EVO somiku itu kalau dia bebetul park di atasnya...huhuhu..mungkin tidak...hiks

heart my community