Followers

May 30, 2009

TAG by SONE umi ALESHA

Tak sangka lak, tgh dok browse blog kakmin, aku tgk dia kena tag upernyer aku pun kena gak. terus reversed masuk blog si sone lak. alang-alang tak berupdate, layan tag pun bagus nih. layaaannnzzz....




1. Bilakah kali terakhir anda cuci toilet?
to be exact tak ingat, tapi pepetang selalu balik keje time mandi mesti godek² sesikit. kira menten la gitu. pasal nak buat secara besar²an kkdg tak larat.

2. Pencuci apa yang anda guna?
Ajax Fabuloso kkdg guna syampu rambut yg aku dpt free beli sabun basuh. syampu rambut tu lak ekceli untuk rambut coloured. since rambut aku ni ori, zasss jerla basuh toilet. wangi pun wangi.

3. Dalam seminggu berapa kali anda mop lantai? Kenapa?
Almost everyday 'saya' mop lantai. ehem xcuse me...eheh, tak tak en.nahar yg mop hari².

4. Apa tugasan terakhir anda menjelang malam?
depends. kalau rajin iron baju sekolah budak², baju sendiri, siapkan beg diorg. tp kalau malas sesemua tu wat esok paginyer saja. paling last tugasan amik fatihah gham sesama tido lam bilik. heh...

5. Apa menu hidangan makan malam anda paling simple?
french toast + milo suam

6. Minuman anda selalu buat waktu pagi?
tekan air teh tarik kaw² kat vending machine opis.

7. Sebelum tido, apa yg anda suka lakukan?
kalau suasana damai, on pc layan blog/facebook/YM dll. kalau suasana tak damai lak mengomaih jerla kasi umah teratur baru suasana tu damai balik.

10 comments:

~Cinta Cukulet~ said...

kemas jangan tak kemas, rumah bersih hati tenang hehe

TiNiE said...

CC : betul la tu..tapi kan..bila umah dah cam kapal pecah..time tu rasa nak hantuk paler kasi pecah gak..hahaha

Diamilikku said...

bila rumah mcm tongkang pecah..bercinta nak amik mood nak kemas balik..rasa macam aduhhh semak kepala tull..tapi bila dah kemas rasa lega jer....

MaMaQaYPo FaMiLy said...

lantai mesti sentiasa bersih kan? Tiap hari MOP tu!!!

Umah mama ni kalau berkemas tak sampai separuh hari, dah cam 'tongkang pecah'.. heheheh

Ramai HERO katakan!!

suhaila-ab said...

impian aku setiap saat nak umh kemas...tapi selagi ada tukang buat sepah kat umh selagi tu la impian aku tak tercapai!!!!!

atle ♥ waT¡e said...

sama la mcm suhaila..tp kan kalo umah x bsepah..xde keje le...means..xde pahala..hehehe

Mya said...

cantikknya gambar toilet atas tu... berangan berangan.. huhu...

TiNiE said...

sone : betul ssgt sone. tambah akak yg punya atm ramai nih..haih baru 2 saat berkilat..2 saat pstu lak..tongganglanggang..pasrah

mamaqaypo : alahai, takdernyer sentiasa bersih mama..hero ka heroin ka..sama jer buaih nyer..

suhaila-ab : nasib..nasib..

atie watie : betul gak tu..*ayat penyedap ati*

mya : akak tgk balik..aahla..cantik..hmmm terpaksa masuk lam kotesyen..hahahah

Baby Lyana said...

ghajinnya mop lantai..perghh setiap hari tu..

eh, lupa plak lom buat tag ni ;)

TiNiE said...

shaf : ala, shaf umah kenit mop hari2 pun tak sempat letih...

heart my community