Followers

May 27, 2009

balik kampung....ooo balik kampung...

seperti yang kita semua maklum, aku kan balik kg bebaru ni tgk tokma sakit sesambil menyelam tu minum air la kan bak kata pepatah. pepagi ahad masa nak bertolak balik KL, kakros ajak makan nasi kat gerai bawah pokok. di batas paip, kuala kedah.

kata kakros, gerai tu penah masuk WARUNG KITA @astro. yg dihoskan oleh azrul (kumpulan cham, rajalawak). kebetulan masa shooting tu, ayah aku pun ada join dok makan gak kat situ. heh, glam sekejap org tua ku itu gatai .

jom layan pics jerla.



*gambar selingan*



*lagi gambar selingan persekitaran*

rupanya, KEDAH masih kaya dgn bendang dan tanaman padi.
syukur kepada-Mu, kerana aku masih boleh menikmati kecantikan
alam semulajadi ciptaan-Mu ini ya-Allah.



haaaa....nila dia.
gerai tu.
speciality dia ialah gulai ikan temenung segar lapar .
peh, terangkat!!!



suasana di gerai itu.
abg ipar aku penah dtg sini bawak kwn otw ke perlis.
singgah bekpes sekali up 2-3 ekor sorang.
melampau tul!!!



mari kita tgk, sapa yg terror.
buah apa nie wei fikir ???

19 comments:

amalz said...

aku pun suka mkn kt situ. gulai dia perrgghhh mmg terangkat...

nak teka ni: buah reyang dot (btoi ka eja reyang mcm tu?)

Anonymous said...

buah keriang dot...dot..dot...

Diamilikku said...

buah keriang dot...jeng jeng jeng...tapi macam anggur kan..cantiknya buah tu

yongshaniza said...

x tau la buah apa tini..cunnnn..cam buah anggur...x pernah tgk laa..sian kat aku..

atty's said...

seronoknya balik kg...huhuhuh..kty takde kg..

Baby Lyana said...

buah keriang dot.. kalau mkn, mulut jadi purple.. hahah

Mrs SM said...

mesti mkn kt kedai gulai ikan termenung, jln batas paip kan... hehehhe tu buah keriang dot klu x silap...

payiet said...

Kak, sangat misteri buah itu? kuikuikui

kueh bakar said...

lawaaa pics sawahh....

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Towkey gerai makan ikan temenung batas paip tu kawan kami.. Selalu gak pi makan situ..

Buah KERIANG DOT!! Kami anak beranak x berapa suka sbb KESAT krongkong pas makan.. nanti tak leh NYANYI lak... muahahahaha!!

suked8787 said...

He...he..he..tu la buah keriang dot...dulu selalu mkn sbb pokok belakang umah ja...tp pokok tu dh lama mampuih...rasanya pokok tu dh semakin pupus...susah dh nk jumpa kan.

alladiin said...

wa tak pernah pegang pokok padi seumur hidup wa..adoiihh.. malunya..

IeDa said...

ya..tau..tau..ini tempat..jln nk ke yan pon boleh lalu kat depan kedai nie...masa dok asetar before ni..mmg weols suka mkn kat sini..hahaha..gulai ikan termenung dia..pergggghhhh...

~Cinta Cukulet~ said...

bukan buah anggur hahaa..:D

[-suziey-] said...

waa syiokkk tgk swh padi...aduh tringt kisah lama ..hehe:p

TiNiE said...

to ALL : wah!! sumer pun terror..yes itu mmg buah keriang dot/reyang dot...yerla mama tinie pun tak makan pun buah tu..pasai dah tau masam/kelat...en.ashri, lahai kesiannyer tak penah pegang pokok padi..suked, betull la tu pokok ni antara yg diidentified bakal pupus, CC - yerla, macam buah anggur kan..dan buah ni mmg femes kot belah utara nuun jer...cantikkan sawah padi..hijau mendamaikan...

SYAbAR said...

yg paling best dpt sesekali dpt makan masakan kg esp tepi bendang, jgn kata ikan kembung, ikan bendang pun kalau akak bantai cam makan McD. Bila la nak balik kg pulak...

Deqna said...

best jer ada sawah padi.. sedap mata memandang..

Tok ko camne? sudah baik tak? semoga beliau cepat sembuh yer.

harhtan said...

wei.. tini mana cek dpt buah qeyang? mcm mana nak eja ek. huhuhu dah lama knat cari buah tu.. wujud lg noooo..

eh dik, kedai tu sdp sngat ka? balik nanti nak kena p cari la tu. jgn dia dah pindah dah la..hehe

heart my community