Followers

May 29, 2009

cerita balik kampung aritu

las wiken kan balik kg, tgk tokma. ingat kot dah kaver sumer citer dah. sekali cek folder pic, ada lagi pics yg aku amik tapi masih lum publish.

ari ahad tu, lepas jer menyicah dah jumpa peluk cium sumer org kami pun gerak. adik lelaki aku yg bersaiz 6XL ajak kami ke umah baru beliau di penang. *aku tak sure lak exact daerah dia tu, mungkin bukit mertajam kot*. dah aku tak bawak keta kan, harus aku mengikut sahaja.

tapi sebelum sampai umah dia, kami sempat la singgah AUTOCITY yg penuh dgn tempat makan tu. pehtu adik aku yg terkenal dgn kuat makan ini sudah menjadi tourist guide yg specialist untuk tempat makan saja.

kami decide nak makan KFC sebab masa tu pakat² dah kenyang. so tapau jerla se bucket besaq KFC untuk kami² nih. dlm celah tu, sempat lagi dia pomot dekat aku donut terhebat di situ. kalau di KL ni big apple, jCo, dunkin donuts kan, tapi sumer ni pun dah ada di merata² negeri dah. yg donut dia pomot ni aku rasa harus ada di situ saja. tgk rupaparas mmg manthoppp. rasa pun tak kurang hebatnya dari donut² yg aku sebut di atas. heh. jom tgk pic donut itu.



haa nila donut NASH.
exclusively di PENANG sahaja.
*aku rasa la*



amacam?
kecur tak leyo korang jelir ?


14 comments:

Mya said...

kecurr kecurrr...

joegrimjow said...

dunkin donut oowh

mie said...

tahan2..
heheheee

~Cinta Cukulet~ said...

uihh ...slurppp..kecur leyo..hehe

Diamilikku said...

yup...
its true donut nih memang exclusive di penang je..tapi tak lama lagi akan dikembangkan ke negeri2 berdekatan...memang cayolah...

suhaila-ab said...

bukan kecur lagi dah...meleles...ni aku nak gi cari ni....salam kenal..

payiet said...

Veri the nyum nyum itu donut!! *sambil kesat liuq

kueh bakar said...

kueh bakar gak tradisional dan best...wakakka

suerai said...

harap2 tok ma sihat2 no. teringat lak kat tok chah dh lama x p umah dia. tp donut tu memang teliyo...nk kena p carik gak...nnti bg direction ye

Baby Lyana said...

sedap nyer..

atty's said...

kecur gila tini..hehehhe..huhuhuuh..nyammi..sungguh

TiNiE said...

mya : heheheh..berjaya mengecur kan org..

joegrimjow : owh gakla..

mie : yer tahan...

CC : nyum..nyum..

diamilikku : wah, nanti sampai KL leh try lagi la..

suhaila-ab : tahan..tahan..thx su, salam jugak..

payiet : tetiba aku pun terlap liuq gak..

kuehbakar : kuehbakar itu sudah semestinya..kenot challenge by any other kuih in da world..

suerai : dok tipon wa salmah dia kata so far tokma ok ok la..tokchah kenduri aritu kan ada..alhamdulillah sihat2 saja..

suerai : kan..kan

atty's : hehehehe..yg perisa durian lagi besss...

Mohd Ariff said...

ala bak la sikit. tak baik tau makan sorg2.. hehe

TiNiE said...

mohd ariff : eh, makan ramai² ler..dah abis pun..sowiiee

heart my community