Followers

May 17, 2009

dah MINAT lain pulak...letih la nak LAYAN

SUNDAY aku tengahari membawak ke petang adalah sgt kepenatan di situ. manataknya, start dari umah ke pyramid. di sini kami ronda² cari sesuatu untuk seseorg. aku adalah terkagum dgn en.nahar kerana memberi cadangan/idea yg bernas sekali untuk diberi kepada seseorg itu.

dah abis dan dpt benda yg dicari, kami makan di luar bangunan pyramid. sudahnyer shoot terus ke pandan indah sana. bayangkan, melangkau bbrp daerah dari bandar sunway ke pandan indah. perjalanan adalah smooth, tapi bila masuk jer ke kawasan kedai yg dituju oleh en.nahar tu, jalan adalah sgt tidak cantik. kawasan kg.cheras baru sana. 100% chinatown. kedai yg dituju plak berada bebetul di tgh² kawasan kedai makan. time tu plak, cuncun sekitar org kuar cari makan tengahari.

fyi, en.nahar skang sudah ada minat baru. korang nak tau apa bender nyer? minat ke gerek. hah, tak tau ke gerek tu mender. ala, kalau bahser org sini beskal. atau dgn lebih hebat lagi omputeh panggey bike. dia plak sudah pasang angan² mau cari BMX bike (model dyno la, haro la tah apa j*d*h lagi la) yg zaman 80's - 90's dulu nun. paling² cikai pun nak 3 bijik as a collection.

adeh. tension weihtension. dah seseketul beskal tu bukan murah. puaih gakla dia memujuk aku supaya meluluskan instolmen bulanan dia dgn aku. *swipe kad aku la apa lagi, pehtu dia bayar bulan²*. no..no..no...takbole kalau beli beskal, bukan nyer aku leh guna pun dan kalau boleh pun tah sebilanya aku nak kayuh. ala, dia pun io-io jer tuh. tah sebilanya nak dan mengayuh beskal segala.

sehingga entry ni ditaip pun, dia masih dlm mode memujuk aku supaya meng'grab' seketul beskal idamannya itu.



sesi membelek beskal.
time ni aku kena marah ngan uncle kedai tu.
takleh amik gambar katanya.



tak kira. aku amik gak.
balik dari kedai ni, kami singgah satu kedai beskal lagi area jalan ampang.
kat situ lagi bes, ada beskal rega RM12, 900 blur seketul.



sampai umah aku bantai makan donut jCo perisa durian seketul.
mmg sedap tahap puak pelampau.
dah kalau tingin nak makan durian taim pepanas ni harusla cari penyakit kan.
dpt yg perisa jer pun jadikler.

blogger-emoticon.blogspot.com


20 comments:

joegrimjow said...

mak oiii
bnyaknyee
suke ni
nak satuu

Mya said...

basikal harga 12k? sekian.

:"♥KakAsHi:"♥ said...

weii abg nk pakai ker bsikal tu
ka nk bg kat spa2...
tudia ahhh bsikal sja smpai 12K....
tu bsikal ker apa aduyaiii

Diamilikku said...

beskal plak...
tak kisahlah...layankan ajerrrr

Abby Sue said...

kenyang ko makan donut sampai garu bont*t yer..keheheh..

ala beskal plak..tak pe la, hg turut kan je hajat laki hg tu, sat g durhaka..wakakakak..

tak naik, hang wat rantai kat lehiaq dia..biaq dia heret pi keja hari2..perghhh!!!

Dj Epoi said...

Bagi jer lah...

Zaman Gua, dulu2 ponk macam tuh gak....tak dapek siut!!! Tak mampu weih!!!!!!

Kang KEMPUNAN plak si Nahar tuh!!!

fizan *sew addict!* said...

basikal dia nak buat apa? kalau 3 utk anak2 dara ke? hehe ish, aku tak ble imagine laki aku minat beskal..cukup2 la minat kat aku je...koh3x..

[-suziey-] said...

umangaih..12k? rantai dia buat dr emas ke? ekeke:D

mie said...

waduh!!!
gerek apa smpai 12k tu..
lebih baik beli motor 2...
boleh gak merempit...
hahahaaaa

mrblind said...

belanja la woi..kesian sama en nahar,,hahaah

TiNiE said...

joegrimjow : ko nak apa beskal ker donut?

mya : the end.

kakashi : dia nak gunala..yg rega RM12k tu beskal lomba..

sone : tgkla dulu cemana..

kakmar : kihkihkih...yer yer takmo durhaka..huhuu

djepoi : dia kata, nila minat dia masa kekecek dulu, seminggu sblm SPM bmx dia dicuri..kesian

fizan : uhuk, dia nyer la..koleksi katanya..

suziey : beskal lomba tu...tu yg mahal..

mie : tu pun ala² beskal rempit gak la..yg pelumba naik kat velodrom tu...

mrblind : aarrhh, lu pun sama jer kan..hahahaha

salzahari said...

aku ada beskal mountain bike standrd biasa yg nak let go..kalau hang minat, habaq la! mai amik...RM200 ja sketul aku bagi, ada 2 ketui so RM400 la! heee

MariaFaizal said...

Hubby Tinie suka xtreme sports rupanya..So active!

Hubby akak suka tido..tu la main sports yg he's actively into now :(

I love,love JCo doughnuts but kat S.Alam ada Big Apple jer..jadi la...

TiNiE said...

salzahari : masalahnyer sal, kalau dia mau mountainbike sonangla keje..ni nak cari bmx model dedulu tuh..adeh..

mariafaizal : en.nahar tu sports ok ok la...
saya rasa jCo n big apple tkder beza sgt...mcm sama jer..

aramis2177 said...

kehkehkeh.....suami mu adalah sangat ghajin minat segala!hehehee......so amacam resultnyaa??Jadik x hang ber'kongsi' beli beskal tuh!?hehehhe......kalau hang beli....paih ni apa lagi......hang pun jgn lupa...pi laa sama naik merendek beskal BMX tuh......pakai sport gear sumer.....haa....mau time tuh en nahar terkujat lak!hehhehhee
anyway..Jco durian adalah sgt sedap!!!

aramis2177 said...

kehkehkeh.....suami mu adalah sangat ghajin minat segala!hehehee......so amacam resultnyaa??Jadik x hang ber'kongsi' beli beskal tuh!?hehehhe......kalau hang beli....paih ni apa lagi......hang pun jgn lupa...pi laa sama naik merendek beskal BMX tuh......pakai sport gear sumer.....haa....mau time tuh en nahar terkujat lak!hehhehhee
anyway..Jco durian adalah sgt sedap!!!

TiNiE said...

farah : ala, nantila..slow2..ada bnyk lagi agenda tgh q selain beli beskal kat dia..huhuhu

Baby Lyana said...

beli basikal? hahhaa.. adoi.. nak jadi org jepun ka pi ofis naik basikal..so, bagi ke dak..bagi ke dak..

TiNiE said...

shaf : ikut ati mmg nak kasi, tapi nantila..kasi setel projek ngan bro dj kita dulu...tadi dah submit quo ke hr..kita tgguuu...

Baby Lyana said...

heheh..betul bila dapat duit baru leh citer kan?

heart my community