Followers

May 15, 2009

kisah peROKOK

Special Quit Smoking Programme
13 May 2009 03:00 PM

by *******************.

If you are thinking about quitting smoking, congratulations on your decision. We know it is not easy. Most smokers try to quit 6-9 times in their lives.
The Department of Health, Wilayah Persekutuan (with the collaboration of Tanglin Clinic and *****************) has planned for a special Quit Smoking programme for the ****** staff.

Introducing CHANTIX - a non-nicotine prescription medicine specifically developed to help adults aged 18 and over quit smoking. It takes a steady, step-by-step approach that includes a support plan designed to help you succeed. CHANTIX has been proven to help people quit. Here's how it is different from other quit-smoking products:
In studies, 44% of CHANTIX users quit during weeks 9 to 12 of treatment (vs 18% on sugar pill).
CHANTIX is a non-nicotine pill.
CHANTIX can reduce the urge to smoke.
It comes with GETQUIT™, a support plan created just for CHANTIX users and designed to help you think and act like a quitter.
(More about CHANTIX please visit http://www.chantix.com/about-chantix.aspx)This programme is comprehensive and comes with long term support and consultation.
There will be no charges for the first 25 participants (first come first serve basis). For registration please e-mail to ************** or call extension ****.

Thank you.

selepas jer baca pengumuman ni kat kijangnet, terus aku sound si kotak adakah dia sudah mendaftar? yes, si kotak adalah perokok tegar. dan, alhamdulillah dia sudah mendaftar di dlm kelompok 25 org tu, means FOC.

so, kepada yg join ini program, harap² dpt la berhenti atau paling tidak mengurangkan sikit bilangan rokok yg dihisap tu. bukan untuk sesiapa, tetapi untuk diri sendiri dan org² tersayang di sekeliling anda.

aku adalah sgt menyokong sesiapa saja yg mau berhenti dari menghisap rokok nih. so, aku seru kepada semua jgn la memperlekehkan kkwn kita yg ada niat nak benti tapi tak benti². bagila sokongan yg jitu pada diorg. insya-Allah akan berjaya. amin.


ni la si kotak.



kdg² aku marah gak ngan mamat nih.
kata dah enrolled untuk program tu.
tapi, masih lagi.
memontangla lum kawin,

dia masih single n available,
ada sesapa nak try
ihikhik?

tak terasa la ngan pic bb tu kan.
haih.

blogger-emoticon.blogspot.com


13 comments:

SYAbAR said...

Sib baik suami dan adik2 akak semua tak merokok dik... Alhamdulillah. Harap2 anak2 nanti ambil contoh abah dan pak2 sedara dia. InsyaAllah

joegrimjow said...

caya lah
xbeshh okok2 ni
bek berkokok
;ey kejut org bangun subuh

Mya said...

hai abang kotak. boleh berkenalan? ;p

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

abang botak huhu..peminat mawi ke ni???

Baby Lyana said...

single ek? nanti aku try kenen2 kat adik2 angkat aku yg kosong dan single mingle..

Diamilikku said...

nasib baik jugak mizan tak merokok...

ala kak..depa bukan nak kisah gambar2 kat kotak rokok tu..depa beli pastu ubah rokok masuk dalam bekas khas rokok..kotak tu terus buang..pesen dah skrg nih..sebab tu isap rokok mcm tak bersalah jer....

SyaNa said...

dulu b4 kawen sye da terlepas ckp kt kekasih ku "sye paling suke tgk awk smoking..macho je nmpk.."
hehehe
skrg tak bleh la suh dia benti..
kang dia kata "mentang2 da 4 thn kawen...camni plak ye.."

~Cinta Cukulet~ said...

tak suka bau asap rokok..busukkk hehe

Dj Epoi said...

Hisap Dadah lagik sedap kut kan? hehehehehehe........

Gila ker apa?

TiNiE said...

syabar : en.nahar pun tak merokok, tapi adik badik saya ada gak merokok, ayah saya pun perokok tegar jugak..haih...

joegrimjow : betul ssgt tu joe..

mya : hai!! boleh jer <---abg kotak

tinie : abg botak ni tak minat mawi, mawi minat dia..hehehe

shaf : waaa..bes bes..sila sila

sone : ooo..centu plak..

syana : in that case..pasrah.

CC : yer yer...betul

djepoi : alamak..takooottt...

[-suziey-] said...

waaaa cayala...caiyok caiyok en kotak ....erkkk...

payiet said...

lalalaala *berlalu sambil bernyanyi

TiNiE said...

suziey : caiyok..caiyok..tgkla nanti, berjaya ke tak..

payiet : oit, oit budak yg nyanyi² tu sini jap, piat tinger kang..biasa neh..ammmboih...

heart my community