Followers

May 11, 2009

FAMILY DAY Safeguards Securicor @ASTAKA PJ

balik dari sekolah sarahaaliyah en.nahar jemput. kendian dia tak terus balik ke umah. kami anak banak agak konpius sbb knowing en.nahar ada jer seprais nyer. end up, kami menuju masuk ke padang astaka@pj. ooo rerupanya ada family day opis en.nahar. oleh sebab aku n en.nahar tgh gadow² manja gitu, maka kurangla komunikasinya. heh.

aku just nengok jerla booth² yg meriah dgn games. aku baca kat banting yg tercatat 1 kupon = 3 bola or 2 kupon = 3 gegelang. ada game baling bola pingpong masuk mangkuk. dan ada plak game baling gegelang masuk tiang. nak tak nak terpaksa gakla aku tanya en.nahar "kuponnya mana, abang ooiii". dgn selamba dia kuarkan sebuku kupon kasi aku dari poket belakang suar jeans dia. ishk, gamak kalau aku tak tanya, bawak balik la balik kupon tu kan bang. adeh.

aku main baling bola masuk jaring *tapi tak masuk, heh*. pehtu aku main baling gegelang, dpt masuk satu pehtu dpt gif pen yg cute. terus kasi sarah. pehtu aku decide nak main game baling bola pingpong yg masa itu q nya adalah sepanjang langit ke-7. oleh sebab tingin ke hadiah, kugagahi jua q.

ada insiden yg kurang enak berlaku di sini. masa aku tgh q di tengah panas menerik tu, aku pasan 2 beranak nih (aku syak depa anak-beranak la). yg si anak pompuan cas cantik cun melecun ler. ala² control ayu gitu. dok gitau mak dia yg dia nak main game yg aku tgh q tu. tapi cam ala² malas nak q kan. yg si mak lak, dok galakkan anak dia potong q soh masuk kat ttgh sekumpulan budak² lelaki depan aku. aku dah cam hangin dah nih. las las dia potong gak q aku tuh, dgn alasan yg dia kenal budak² laki depan aku nih. aku takderla tego ke haper since itu bukan aku nyer majlis kan. aku pun cam ala² tetamu gitu. tapi, ok tolak tepi la budak pompuan yg cas segak tu. yg si mak tu boleh plak ajar anak soh potong q. walopon sekadar mau bermain game 'ala² bodow' kan. tp takkan la takleh rasa bahawa org² yg beratur panjang tu pun manusia gak. yg sedang menahan panas hanya sekadar mau mencuba nasib. haih. esok bila anak tu jadi pepelik, mula nak salahkan cikgu la, pihak berkuasala padahal diri sendiri takmo kaji.

argh, bosanla kisah budak pompuan cas pretty tu. berbalik pada kisah org yg aku jumpa masa di padang astakona astaka itu. jeng..jeng..jeng..dlm aku kebosanan melayan pasaan diri sendiri *sebab en.nahar adalah kurang mau berckp* aku sudah perasan seseorang. terus jer aku panggil dia 'kak soya!!'. yess betul. tak lama pas tu terus dia kenal siapa aku. rupanya dia tidak keseorangan. dia dgn kakyani. mereka ini adalah senior aku masa sekolah ASMA. seronok betul dpt jumpa diorg ni. selalu dok mesra dlm facebook jer. aku siap soh en.nahar amik gambar kitorg. seb baik suamiku itu sporting jugak. kaksoya ikut kakak dia ke family day itu. kira kakak dia yg keje ngan safeguards securicor. kakyani hanya memolow sebagai kawan baek yg setia dgn kaksoya. heh. dahla, panjang plak entry ni. layan gambaq jom.


dlm panjang² entry, ini jer gegambar nyer.
layankan jerla.

blogger-emoticon.blogspot.com

12 comments:

Anonymous said...

Awatnya, gaduh sebab tak dapat main dari hari tu lagi ka? Udah la, bawak-bawak berbincang...

~Cinta Cukulet~ said...

abih tu, kak tinie dapat tak hadiah utk game tu? hehehee..

[-suziey-] said...

dpn umah aku ni bebudak securicor dok..depa ni student n pekerja..confuse aku..sambil keje blajar ke sambil balaja koje..adeiiii

TiNiE said...

anon : yer, aku masih tak dpt main boling dari aritu...bincang² suami isteri tak elok di rivil di ruangan blogsphere nih..yg pasti tiada apa yg serius, insya-Allah..thanx for concerned :)

CC : aahla, akak tak tulis lak..yer akak menang gak..dpt kipas yg chumell sesuai untuk ppgs itu..akak dpt masukkan satu gegelang ke tiang dia..bes bes..

suziey : errk..entahla zie, nanti aku tanya² ngan en.nahar...

Mya said...

asal ko tak sound je perempuan cas pretty tu kak.. kalau aku, tau la nasib dia... matikk la gadoh sesadoo..

Baby Lyana said...

gaduh2 manja? hahah comey..jgn gaduh lama2 ek

Diamilikku said...

biasa ahh gaduh2 manja..penyeri rumah tangga...jgn gaduh2 periuk belanga...yang tu no no no no..tak bagus okaaayyy..

cepat2 baik yer sis

TiNiE said...

mya : mengenangkan aku ni tetamu di majlis org kan..aku pandang sepi jerla..

shaf : standard la suami isteri..sentap sesaja..

sone : eh, takder la sampai piyuk belanga sone..sedangkan lidah lagi tergigit, inikan plak suami isteri..cheyyy!!!

aramis2177 said...

hehheheee.......aku sudah bley bukak comment box...tp slow nak mampu**!!!!
wey, awat hang xtangkap gambaq bdk pompuan cass gewdiks tuh!!!!hehhehehe

TiNiE said...

farah : aku tgh menahan panas, lagi mau nak amik gambaq dia..tak koser..

Abby Sue said...

hang patut silambam ja budak tu dgn mak2nyer sekali..hampeh!

hehehe..sehati sejiwa kita kena benda yg sama kan..potong stim betul la perangai org lagu nih!

TiNiE said...

kakmar : haa serius..meghobok jer hati perut aku..tapi mengenangkan itu adalah acara en.nahar, makanyer aku menten behave la..heh

heart my community