Followers

May 09, 2009

secretaries lunch : PART 3 - food unik dan apa yg aku makan


teknik pembuatan ice-cream teppayanki.
memula aku tgk pun aku dah pelik.
memula scoop 2 scoop eskrem.
pehtu penyek² atas meja tu.
letak topping such as coklat cips, nuts etc.
palit² balik masuk lam mangkuk.
nyum..nyumlapar.




ada plak gerai rojak/pasembor.
konsep kalau ko nak makan potong sendiri yer.
tapi ni aku berlakon jer.
tak makan pun malas potong kekdahnya.




ini plak gerai itali.
segala jenis pasta/spageti/fettucini mcm² lagi la.
carbonara/bolognaise..just name it.
he will cook for you.




ni plak teknik memalut buah such as stoberi/anggur dgn coklat.
ada white coklat n coklat.
adusss sggh sedap!!!
kalau korang nampak yg berbatang² tu.
segala jenis buah/marshmellow dsb ada untuk dipalut.
aku makan berbiji² stoberi dipalut coklat.




ini food yg aku makan.
segala jenis kek. air dan sushi.
spageti bolognaise, ais krim teppayanki, salad dan stoberi coklat.
manthopppp!!!!

blogger-emoticon.blogspot.com


to be continued - last part....

15 comments:

pinkiss said...

cuba ko amik timbang kejap.

larikkkk!

TiNiE said...

kaknonie,
aku adalah gemuk walopon tak g makan kat otel itu..huhuhu
hahahaha....

pinkiss said...

hahahhaaa.. aku jeles sebenornya tgk makanan² itu.

~Cinta Cukulet~ said...

bestnya...slurrpppp

Diamilikku said...

memang sangat manthop...
rasa best kan kalau diappreciate macam ni...bukan nakmintak sangat diappreciate..tapi setahun sekali tak rugi tang mana pun kan kakkk...untungnya secretary2 di seluruh donia..ada hari khas celebration...

sone sungguh berkenan tgk gerai makanan itali..kalau sone tumpu kat situ ja lahhhh

mie said...

wahh!!!
sedap nya....
tambah makanan itali n jepun...
chocolate fountain xde la tggi..
tapi munyelerakan...
heheeee

TiNiE said...

pinkiss : jgn riso, aku kenyang amik gambo jer..makannyer tak seberapa...

CC : nyum..nyum...burrpp...

sone : betul ssgt, kkdg looking fwd bulan april..kkdg laaa..

yer yer..gerai itali segalanya ada...

mie : aku rasa stoberi salut ceklat tu paling bessshh!!!

joegrimjow said...

mewah btol makn
siap smbg lagi
bnyakk

CAHAYA said...

Uish. Bestnya. Best jadi secretary. Ada hari special utk mereka. Takde plak hari engineer. :(

:. aYu .: said...

alahai..sedapnye kak..bila la nak makan camtu..stobery cecah cekolat tu nak cikit..hihi...

Deqna said...

aku surrender. aku tak setegar ko, sumer tukang msk ko amik gambar. hehe

aramis2177 said...

Perghhh....gilosss laa sunnguh menyentap isi perut aku yg tgh kelaparan ni tinie oiii!!!!!iskkkk......sedap2 sokmo weyhh.........argghhhh......engkau telah membuatkan aku tekanan sorg2!!!!Huhuhhhuhuh

TiNiE said...

joegrimjow : yer, food adalah bnyk terlampau..

cahaya : hahaha sumer pakat dengki..yg executive tanya takder hari executive kah..ni plak engineer pun tingin nak hari engineer..heheh sila isi borang tukar kerjaya yer..

ayu : siries..stoberi celup adalah sedap melampau..

deqna : eh..eh..gambar tukang wat eskrem ko amik kan na..tq na!!! takder la setegar mana na ooiii..ala² jerla..

farah : hahaha..sabaq..sabaq..pulut sekaya hang lagi sedap!!!

Mya said...

sy cas feeling2 siti nurhaliza waktu makan strawberry salut cokolat tuh... tapi muka saya tak mcm siti nurhalijah okeh.. :p

TiNiE said...

mya : kehkehkeh..ala, asal stoberi celup ceklat jer nak byg siti jia..tlg la cari icon lain..akim ker..eh, akim sudahnyer..

heart my community