Followers

March 27, 2009

tetiap pagi aku skodeng

hampir setiap pagi, aku mesti selisih dgn ini uncle masa menurunkan anak² ke nursery. dan setiap pagi tu gak, aku noticed uncle ni sblm dia terus menunaikan tanggungjawab dia sebagai penjual makanan bergerak (aku agakla kalau berdasarkan motor roda tiga dia tuh) dia akan panaskan enjin kereta dia dulu. mmg setiap pagi centu. dan paling teruja tuuuuu...cuba korang tgk keta dia tu. hebat bukanrindu?


dah sedia memulakan harimu uncle?



plat number pun ala² hebat jugak. tahniah wat uncle tu. walopon kereta itu model lama, yg penting mercedes benz tajuknya.

blogger-emoticon.blogspot.com


9 comments:

SYAbAR said...

Low profile betul uncle ni.....

mummy_adam said...

wah.. boley tahan uncle nie.. plat pun mahal tuh..

~Cinta Cukulet~ said...

hoh dasyat..patut la org kata sapa nak kaya kena berniaga..nak gi jual goreng pisah ah camnih lalalala...

Baby Lyana said...

tu la.. org cakap..rezeki 90% dtg dari berniaga.. jom berniaga...!! (tgh pikiq nak juai apa..hmm)

eRRuL AspHyxiAteD said...

rezeki halal.. then kesudahanya halal..

TiNiE said...

syabar : kan.

mummy_adam : tula, dh la merc, plat pun ala² gak.

cinta_cukulet n shaf : jom jom meniaga jom

errul : yer yer nak buat apa pun, yg penting halal..

Beautiful Disaster said...

mengalahkan yg keje opis ekh? wah. gini lg 10 thn asben sy niage konpem pakai cap ni jgk nie. hehehe.

tHrEE oF us said...

walopon lame.. tp tetap org pandang woo.. mercs tuhhh

TiNiE said...

BD : insya-Allah ryn, jgn kan 10tahun lagi, within 10days pun boleh..janji usaha kuat..hehehe

three of us : yess..mercs tuuu

heart my community