Followers

March 13, 2009

Episod Aaliyah - Klinik

tiba² tgh mewarna buku, aaliyah meraung²nangih. tanya sarah naper, sarah ckp adik sakit tinger. aku suh en.nahar suluh lam tinger aaliyah. yer, kami nampak sebijik bulat elok jer dlm lubang tinger dia. very da ngeri n meremang segala bulu. terus en.nahar ajak g kinikmarisini. kinik pertama kami di OUG, jalan klang lama.

sampai jer kat kinik tu, sarah n najihah sudah bikin havoc. adoi, pening paler akutension. berlari sana sini. berguling. bergelak tawa. seb baik ahli kurang sorang, si aaliyah menten sentap kat seat. aku nak amik gambo pun takmo. kejap² nak nangis.

en.nahar yg bawak aaliyah masuk jumpa doc. aku kat luar jer tgk²an yg lelain. en.nahar ckp doc tu mungkin tak nampak. dia suspek infection pasal di kasinyer antibiotic n eardrop bagai. aku tak puas ati aku ajak en.nahar ke kinik lain. destinasi kami ke kinik pusrawi, sek14, pj.

sampai jer sana. patient ramai giler. sejam lebih gakla nungguketukmeje. aaliyah sudah meraung² ajak balik. alang² dah tggu, tggu jerla. selagi mendalah tu tak dikuarkan, aku pun semak perut. sampai jer turn kami, aku masuk. doc tu cek. dia soh aaliyah baring. dia inform aku, kalau 2 kali dia cuba takleh dia nak wat surat refer ke spital. terus emergency. haih, apa² lah. asalkan semuanya selamat. huhuhu, doc tak dpt kuarkan dan seperti diperkatakan tadi dia just wat surat refer ke spital. aku tanya pendapat en.nahar dan kami sebulat suara setuju ke spital esok paginya saja.penat



nila budak² yg tak reti dok diam tu.
bikin aku meroyan!!!

blogger-emoticon.blogspot.com



sarah baju oren, aaliyah biru n najihah pink.
en.nahar dan fatihah.


7 comments:

Beautiful Disaster said...

suke tgk gmbr baby tihah. cm semangat mbace buku tu dgn ayah die.

ieza said...

ala sianyer dia..

azean said...

apa alien lam tinger ali tini .. wat xperimen ke pun

CAHAYA said...

comelnyer ur girls!

Irma said...

sian nyaa.. sian kat hang, sian kat anak hang.. adoi lah.. kalau aku, aku pun boleh jadik tak keruan bila anak2 ni sakit. selagi tak ok, selagi tu dok 'berperang'.

tak apa, semoga hang lebih tabah, orait?

meh nak hugs sikit meh..

Baby Lyana said...

kesian tgk muka...tu sure tension sebab dok sakit denyut2... apa2pun, dah selesai..alhamdulillah..

TiNiE said...

BD : ayah dia kalau bab jam mmg suka jer..tu anak pun terikut kot

ieza : kesian jugakla..hehehe

azean : tggu next entry yan

cahaya : hahaha comel ker?? nyway tq..tq..

irma : jom jom hug²...tq for ur concerned..

shaf : betul shaf, mmg lega sesgt...tq weih

heart my community