Followers

March 22, 2009

en.nahar : 'tau naik...saja'

sblm maghrib tadi. aku, achikmimi, sarah, aaliyah, najihah dan fatihah kuar jenjalan. motif sebenar mahu menghantar dapur lama aku ke rumah bujang memember achikmimi. lokasi rumah tersebut adalah berdekatan saja dgn rumah aku. dah otw ke situ, alang² aku call en.nahar sekadar mahu bertanya di mana dia sekarang. semasa kami kuar tadi, dia adalah tiada di rumah. dia gitau dia sedang berada di pasar malam. sekalian aku suruh dia tapau apa² especially for da kids.

dah setel anto itu dapur, da kids sibuk ajak jenjalan. alahai nak gi mana pun anak² ooiigarupale. aku pun call en.nahar dengan niat nak ajak dia sekali la keluar makan. sudahnyer apa yg aku dpt?bising

aku : abg, anak² sibuk ajak jenjalan nih jomla.

en.nahar : ha, tau nak jalan saja. minyak hitam dah cek lum?

aku : aik, tetiba kan soklan tu. abg tau kan tini reti naik jer keta ni. lelain abg tgkkanla.

en.nahar : tula, tau naik...saja. pegi jerla sendiri. takyah g jejauh.

aku : hmmmmm....banyakckp *whatever*

sudahnya kami ke restoran curry house yg hanya sekentut pun boleh dgr dari kediaman kami. dah setel makan, nampak kelibat en.nahar dtg. dia amik sorang ppgs (najihah). bawak naik motor dgn dia. dan kami pun pulang.sengihnampakgigi

23 comments:

Azure said...

sama la kita...tau naikkk jek. lelain tu, abang la buatt..mana dia tak hangin..hehehehe

tinie, sampai la ni kita dok reti isi minyak tau. kat sini ada satu pam minyak tu jek yg kita tuju, sebab ada bangla tolong isikan =P

MariaFaizal said...

Lepas dah jual kancil akak, dah x payah pikiaq pasai car maintenance dah..he he..

SYAbAR said...

Akak ni lagi la dik, jgn kata tau nak cek minyak hitam, isi angin tayar kete pun tak tau dik.... ha ha ha

TiNiE said...

azure : hoh, hebat, sampai isi minyak pun dok gheti ek. tinie dah dekat 7 tahun kawin, dah drive sendiri harusla jugak gheti boh minyak..nak nak kat sini mana ada dah petrol station ber'bangla', kebanyakan self service, nak tak nak kena wat lor...

mariafaizal : wah! heavennyer...

syabar : yer yer, samala kakmin. tinie takat boh minyak jerla. kkdg disuruh anto basuh itu kereta pun malaih. alasan --> 'skang kan musim ujan bang, takyahla basuh'. hiks..

~Cinta Cukulet~ said...

itulah gunanya hasben kan kak...bleh main order je hahaha

TiNiE said...

cinta cukulet : yer yer betul!!

aramis2177 said...

wakakakakaa...gitu sekali hang kena sound ngan en nahar !hehehehe....leh tahan laser !kehkehkeh....aku ni masa kena tinggai ngan laki dulu tuh...tau laa camna nak servis keter.....cek minyak itam bagai tuh.....terpaksa buat sumer sendiri....huhuhuh.....lotih betoi!!!

ieza said...

kita serupa.....hahhahaha...reti bawak dan isi minyak jer..hahahhahahahha

Beautiful Disaster said...

tajuk xhengat. muahaha. tp sy pn same. tau naik jer pon. satu hapah xtau psl kete. owh, tau naik n isi minyak. muhhahahaha.

TiNiE said...

farah : baguihla, suppose kita centu la. kot kot jadi apa² ker kan, tapi since dah ada org lain leh amik tau, serah kat dia jerla..

ieza : sambung gelak hahahahaha

BD : kihkihkih. tambah lagi sorang reti isi minyak n bawak jer kan..

Diamilikku said...

sone pun kelmarin kena...tau naik jer kete...basuhnya tak reti...sampai dah macam pakai bedak sejuk jadinya kete nih....hehehehhehe

Baby Lyana said...

oh.. aku pakai keta dari takde bf, kepada ade bf, kepada ade tunang.. sampai dah kawin..aku maintain keta sendiri.. dah ade Lyana baru hubby buatkan, bleh gitu?

eRRuL AspHyxiAteD said...

hahaha..
wanita patut tau gak pasal keta..
mungkin basic perlu..

en_me said...

bestkannns naik jerr.. ghitewww

TiNiE said...

sone : hiks...sesuai la ngan muka kita sone

errul : ada niat tu rul, cuma blum masa nak mendalami ilmu keta even yg basic² pun

en_me : yer yer..best

TiNiE said...

shaf : *clap..clap..clap* hebat..hebat atlis ko dah tau serba sedikit kronologi mau menjaga kereta...

Jard The Great said...

waaa.. lelaki pon pandai membebel ek.. hehehe

Mama_Aqish said...

hantar kat rumah sape???kawan acikmimi yang mane??

Abby Sue said...

shaf ..betoi I pun sama..boleh dak dulu2 hesben tak pandai menda2 tu suma, i yg kena wat..power dak?? heheh..lepaih tu penat dok train dia wat plak..ye la, neighbour tgk huih power sungguh bini dia dok kelebek keta..kehehe..

TiNiE said...

jard : jgn tak caya jard, kkdg sekali lelaki membebel panas gakla tinger nih..

mama_aqish : errmm, yg dok kat umah aya dulu tu..

abby sue : wah!!! clap..clap..clap..respect la kat women yg tau bab² kete nih..keep it up mommy qlea n mommy lyana!!!

Baby Lyana said...

Kak Mar

Hubby i memang terror..dia cuma malaih nak buatkan..tidoq lagi best,dia cakap la.. tapi, kalau bab-bab nak cari sport rim, tukaq tayar, test ke'power'an keta..kena la ajak dia..sebab dia sangat terror..

payiet said...

tajok entri sangat gempak ok

TiNiE said...

payiet : hakhakhak

heart my community