Followers

March 26, 2009

mereka bergaduh...huhuhu

kesian la dekat org tua aku nih. pepagi tadi dah anto diorg ke putra lrt taman jaya, aku zasss la ke opis. sampai opis dah apply half day leave, terus la call ayah aku nak wat plan tengahari. sekalian dia kata skang dia sudah dlm dewan dapat seat baeeekk punyer. so aku pun ok la. dia kata dlm kul 1++ dia call aku balik nanti.

tup tup dlm kul 12++ mak aku call, dia soh aku call ayah. katanya dia lost contact ngan ayah. dia ada gitau yg ayah sudah marah² sama dia. aku udah kekonpiusan. cukup taim aku pun ingat nak terjah ke da mall la, nak amik diorg. sesambil dok call masih tak dpt. end up dah dekat dgn da mall dah, baru ayah sms katanya plan sumer cancel, mak tak tau kat mana. terus aku call. dan berkesudahan aku parking keta kat hq, mak n ayah naik lrt ke sogo. makanya kami jumpa di sogo saja.

sampai sogo, barula tau citer. mak aku ni sms ayah aku tapi sms tu tak sampai maksud kat ayah. ceni la lebih kurang. dlm kul 12noon, ayah gitau kat mak soh jumpa dia kat bilik 1402. mak pun pegi la, tapi ayah takder kat situ. so terjadila ini rentetan.....

mak taip sms nak tanya ayah 1402 tu hotel mana, legend or pan pac sudah nyer sms dia, dia taip mcm ni 'hotel wana?' (sepatutnya 'hotel mana' tersalah eja di situ)

ayah sudah pk mak pegi dgn perwakilan wanita ke hotel awana. lalu ayah pun reply plak ceni 'mak hang ikut sapa pi'

mak plak sudah cuak, mak balas lagi sms 'mah dok dekat tingkat !4 ni, ayah takdak pun'

yang ayah sudah baca mak duduk kat tingkat 4, di mana persidangan sedang berlangsung di dewan di ting 4 tu yg ayah takdak kat ting 14, ayah p cari mak kat dewan! mak sudah silap taip daaaa...suppose mak kena taip ting 14, bukan !4....

aiyarrkkk...komplikated komplikated. at last ayah jawab 'sukati hang la'.

lagi mak bengang. kesian mak aku. masa kami dah jumpa 3-3 banak, pakat dok gelak hang aku la. yg ayah pun, takkan takleh pk mana ada hotel wana ka, awana ka yg berdekatan. ishk tak logik langsung. aku kata, mak serupa...ayah semacam.

pehtu mak kata, 'kalau hang kata centu takpala. means kami ni semacam. tapi kalau hang kata mak jer salah, mak nak ghiyau! huwaaaaaa....nangih'

gelakguling kah kah kah... parents aku ni kkdg buat aku gelak, kkdg buat aku pusing gaklagile. selagi ada, layannnnn.


p/s aku buat kesimpulan, CELCOM adalah hampesssssss pada ketika itu!!! kalau tak pasal line giler, mak n ayah aku takkan gadoh, diorg boleh jer call each other takyah text² ni, miscommunication jadiknyer. org lama taula, tak seterror org skang bahser sms bagai. adehpenat.


15 comments:

Baby Lyana said...

comey.. at least tau gak berSMS.. arwah bapak aku ngan mak aku, SMS pun tak tau.. lagi la jenuh..

aramis2177 said...

wahahahahhaaa..sungguh lawak mak pak hang weyyy!!!!!tp tu lah noo...org2 ber'usia' nih bab2 sms ni mmg fail sket..mak pak aku pun kalau sms nun dr mesia sana.....ntah mcm2 ayat kuaq...aku pun buat2 paham seniiri laa apa yg depa nk kata!huhuh...lawak2!

~Cinta Cukulet~ said...

hehe comelnya gaduh2...kihkihkih...pastu dah baik ke belum nih huhu

naja said...

Yang penting sebagai anak.. mainkanlah peranan kita sebagai 'pengaman PBB' kat situasi centu.. hihihi.

Jard The Great said...

Hahaha... lawak! siap salahkan celcom sbb parents gaduh,...


tp comel ar perangai parents hang.. hehe...

harhtan said...
This comment has been removed by the author.
TiNiE said...

shaf : stgh org tua mmg takmo dah pk henpon henpon nih...

farah : betoi apa hang kata. kkdg mak aku sms kan, tah apa apa aku pun pepaham sendirila..

cinta cukulet : dah baik dah, masa kami jumpa 3-3 org tu..

naja : yer betul!!

jard : betoi jard, celcom smlm mmg hampagas...

Beautiful Disaster said...

ghiyau tu ape kak?sib mak sy xtau sms. kalo tau, aduh xtau lar ape jd. muahaha.

TiNiE said...

BD : ghiyau tu nangis aka teghiyak dlm bahser utara..

Mya said...

heheh.. cam kelakar pun yer. cam comel pun yer..

gaduh2 manja.. pemanis rumahtangga.. cewahh.. :)

pinkiss said...

parent aku pun kekadang camtu. tapi bior je. jap² tu dah okey dah.

Deqna said...

ha ha ha haru betul lah... tapi cam kelakar jer kan.. seb baik masalah solved. tapi cute jer citer nie..

TiNiE said...

mya : diorg ni selalu gakla gaduh² manja gitu. tapi cepat jugak baiknyer..

pinkiss : betul tu kaknonie.

deqna : kami adik badik dah imune dah ngan depa nih...hiks

fham5579 said...

lawak betoila k.tinie...tgelak saya baca kisah sms ini...kakakak

TiNiE said...

hanim : kaktinie dah mmg gelak giler dah aritu..hahaha

heart my community