Followers

March 06, 2009

NAHARTINI - cemana berkenalan (continuation)

1hb May 1999. tarikh ni telah membawa aku bertemu seseorg yg amat bermakna dalam idup aku. sapa lagi. en.nahar lalove. pada tarikh tersebut, aku bersama 3 lagi rakan (kakija, ayu n noor) telah menghadiri jemputan perkahwinan member se praktikal di Motorola, seremban. (skang dah jadi ONN semiconductor). kenduri berlangsung di Mantin, N9. member yg dimaksudkan tu bernama mohd. nazrin osman.

berbalik pada citer aku n en.nahar. habis jer kenduri kami berempat pun nak balik la ke umah sewa. masa ni, kami di semester 2, di Fakulti Bahasa Moden, UPM. umah sewa kami masa tu di serdang raya, seri kembangan. masa dlm keta otw, just nak kuar exit serdang, kami yg masa tu adalah anak² dara yg tgh menggewdiks (kecuali sorang si noor dah kawin) sudah notis, satu wira putih yg dipenuhi dgn jejaka² muda belia. hmmm, kalau dah uda bertemu dara kan, what did u expect? harusla pasaan darah muda mula bergelora (wakakaka aiyok, ayat tak boleh blah)gatai.

kejap² wira tu potong keta kami. kejap² wira tu slow, kami plak potong keta tu. aik, melawan nampak. tup tup aku sudah dpt satu idea, aku angkat henpon nokia bagak kepunyaan member aku kakija selaku driver pada hari kejadian (yg masa tu tgh famous dgn line 017-ADAM). sambil kereta bersaing² atas hi-way PLUS tu, aku mula memberi nombor hp tersebut. dgn hanya mengangkat isyarat jaripeace jer harusla sumer² jejaka dlm wira itu memberi perhatian. takmo miss satu nombor pungelakguling.

dan, elok jer keta kami membelok kuar dari hi-way (exit UPM), hp tersebut sudah berbunyi......jelir

14 comments:

~Cinta Cukulet~ said...

hamboihh gatal ya kak tinie kita ni hehehehe

Beautiful Disaster said...

wah. slamber bangat bg no fon. muahah.

SYAbAR said...

dik... tukar topik, kakak mau 10 unit lg

payiet said...

sempoi, cam criter drama tibi.

MariaFaizal said...

Awww...so cute!
TiniE kat UPM? Course apa? Tak pernah jumpa pun dik?

Lagi sambungan?

Baby Lyana said...

ermm..tinie memang gatai.. hahahha (tapi aku rasa semua org waktu umur tu memang tgh merenyam pun)

TiNiE said...

cinta cukulet >> gatal sikit ler..hiks

BD >> aah, selamber land...

syabar >> ok, roger kak..

payiet >> huahuahua..

mariafaizal >> tini kat UPM 1998-2001, degree in english..to be continued...

shaf >> seb baik ngaku..time tu mmg sumer pun gatai la aku rasa..hahahaha

Irma said...

a walk down the memory lane gitu.. hihihihi.. ada sambungan nya ke tak? :-)

Deqna said...

ko muda2 lagi dah menggedit ngan lelaki kan... siap bagi no tipon bagai.. isk isk..

tp hp besar bagak talian adam tu memang aku familiar lar.. sbb ex bf aku pakai..eh tetiba ada ex..

fham5579 said...

ala..syok2 baca tgk2 end dh...cepatla habiskan kisah percintaan menyayat hati nih...

TiNiE said...

irma >> ada..nanti jap, tarik napas lagi..

deqna >> ala, aku kasik pun bukan no hp aku..member aku nyer..hakhakhak

fham >> nanti jap anim..dok recall balik..

Deqna said...

tapi yg sangkutnya ko kan??

aramis2177 said...

pergh...cam cerekarama siot!ahahhahhaaa....aku dpt bygkan camna keadaan hang yg memberi no hp tuh!wakakaka...coz aku pun penah wat gak......weeeeeeee....tp bukan ngan hubby aku laa!hahahaa

Mya said...

drama bersiri CINTA NAHARTINI. setiap selasa jam 10.30malam di tv3.. hehe..

heart my community