Followers

March 23, 2009

kisah breakfast dan begedil


gambo cilok dari web

tadi aku gi breakfast ngan sorang member kat gerai depan opis ni ha. member aku ni nak g SHELL kejap so, dia soh aku amikkan satu bungkus nasi lemak n teh ais. aku pun ok la. kat sini ada 2 gerai. satu gerai jual nasi campow, satu gerai lagi jual air.

sblm aku duduk, aku amik satu begedil dari gerai nasi campow dan letak kat meja terusan aku g order air kat gerai air. bila aku dtg dgn 2 bgks nasi lemak aku tgk seketul begedil yg aku letakkan dlm pinggan kosong tadi udah tiadahah.

tanpa rasa bersalah aku g amik lagi seketul kat gerai nasi campow dan aku teruskan makan seperti biasa. aku ada gak jengah dkt tong sampah berdekatan suspek assistant gerai air sudah clearkan meja dgn begedil aku sekali dia clearkan. untuk tidak meng'havoc'kan keadaan aku pasrah. adakah aku bersalah tidak menginporm kepada makcik gerai nasi campow atau aku buat tindakan yg betul dgn pura² tiada apa yg berlakugarupale.

blogger-emoticon.blogspot.com


20 comments:

~Cinta Cukulet~ said...

saya syak hantu kongkong yang ambik bergedil akak tu..betul..semalam dia cakap dgn saya dia lapar hehe

Daknakey said...

adakah assistant gerai itew turut sama kecur air liur melihat begedelmu itew duhai tinie?

Dj Epoi said...

Gua jatuhkan Hukuman....

Lu bersalah tidak mengimporm kan tentang KEJADIAN MISTERI KEHILANGAN BEGEDIL TUH!!!!

Baik Lu g imporm balik hehehehehh...

plearus said...

hahahaa.. misteri begedil hilang.
ni memang misteri nusantara nih!

Baby Lyana said...

aku rasa ade org amik, masuk mulut kot :P

Anonymous said...

begedil itu BERDEGIL tak mau masuk mulut k.tini...he he..len kali terus masuk mulut ja..ha tak payah masuk dlm pinggan..hu hu...
`surai'

mrblind said...

claim balik la..

Mya said...

patutnya akak buat tajuk entry nie 'PULANGKAN BERGEDIL KU...' :p

ieza said...

pelik bin ajaib la kak....

Diamilikku said...

haah...kena inform makcik tu lah kak tini....

CAHAYA said...

tiba2 teringin nak makan begedil. :)

TiNiE said...

cinta cukulet : ooo baru akak tau, kamu bff ngan hantu kongkong ek??

daknakey : errkk..tak mungkin pasal dia hari² nengok begedil makcik nasi campow, takmungkin kecur leyo dia..

dj epoi : hmmm....anggap jerla kes ni kes terpencil...hiks

irma : betul weih, ala² misteri gakla...

shaf : aku mmg suspek akak pembantu gerai air yg clearkan..

surai : tula, lengkali kalau amik boh pinggan pun, jgn biarkan dia keseorgn, mesti berteman errkk..

mrblind : nak claim apa nyer, blum bayo..tapi masa bayo, bayo for seketul jer..pasal makan pun seketul..

mya : akak plak terpk patut letak tajuk entry ni 'MISTERI BEGEDIL ILANG'. heh..

ieza : yeap, tapi akak pandang sepi jerla..

sone : errrkkk....

TiNiE said...

cahaya : tapi begedil makcik tu mmg sedap la, walopon seketul RM1...mahal kan?

Baby Lyana said...

mahalnya.. tapi kan, sebab sedap, takkan org nak tinggai..tunggu la, 20 minit dulu..takde org claim, baru la claim meja..nampak sangat terlebih rajin, tapi tak bertempat itu assistant..

masviona said...

nasib baik tinie tak jadi antoooo kan...kluidak mesti kuar lagi pulangkan bedegil ku....hikss

alladiin said...

klu tak inpom, tak kena lah.. Kena impom tu. Saya pun pernah kena cam tu. Makan sorang2 gak kat KFC r&r. Bila basuh tangan, tak ada org nak kaber meja kita. So, cleaner pun clean lah meja kita dgn air minum saya yg belum berusik... Geram, terus beli air bungkus kat luar, bwk minum kat dlm KFC. Bila pekerja sound, saya pun sound balik, terus dia ganti air saya.

TiNiE said...

shaf : tula, tapi aku syak jer assistant tu yg buat. tak tau sejauh mana kebenarannya..

mv : hakhakhak..takooottt

alladiin : ala, ye ker en.ashri. saya ingat takmo bising² takot nanti tokey gerai nasi campow hilang kepercayaan dekat assistant gerai air. diorg ni cam collaboration gakla. saling tolong menolong..

payiet said...

saman malu je kat asistant tu kak mihar oi

TiNiE said...

payiet : tak koser aku..takleh gak weih, karang kedai tu totop terpaksa aku ke coffee bean ari² mau lunch..hehehehe

aramis2177 said...

uikss....
sungguh misteri....siapakah yg amik begedil hang itu!!!!sian hang!anyway...xpa laaa kot...makcik tu mungkin paham kalau dia tau kejadian yg sebenaqnyaaa......huhhuh

heart my community