Followers

March 30, 2009

korang pk la sendiri...huhuhu


dendiam jer dok balik tu kan...




dah tau aktiviti dia dikesan, terus nak lari dari tempat kejadian.




posing disamping mural tersembunyi balik curtain.

blogger-emoticon.blogspot.com


p/s cepat la bro dj, bila leh kita stat projek fantasia kita nih???


36 comments:

pinkiss said...

jgn jadi pelukis kat blog aku tu udah. laaariikk!

SYAbAR said...

Anak2 akak dulu awal2 dah pesan, nak conteng buat kat bilik masing2, janji bukan kat living room. Alhamdulillah dgr kata mereka ni. Tp kat bilik mereka yarabbi, jgn kata contengan, tampalan pun penuh.... Budak2 katakan.

SYAbAR said...

Anak2 akak dulu awal2 dah pesan, nak conteng buat kat bilik masing2, janji bukan kat living room. Alhamdulillah dgr kata mereka ni. Tp kat bilik mereka yarabbi, jgn kata contengan, tampalan pun penuh.... Budak2 katakan.

~Cinta Cukulet~ said...

la dik..napa tak ajak akak sekali conteng kat situ..akak pun nak join gak hahahaa

Deqna said...

wah main conteng2 kat white board budak2 tu.. white sudah nya?? hahahaha biasalah kanak2 sedang membesar...

Beautiful Disaster said...

syok wooo conteng dinding. pastu buat muke xbslh. hehehe.

Jard The Great said...

waaa.. comelnye! hehe.. aku pon sllu wat camtuh mase kecik.. conteng dinding.. hehe

fazemy said...

Blh bukak pameran lukisan bila besar nnti nih. hu

TiNiE said...

pinkiss : ok gak kot. kreatip per..

syabar : anak² tini ni tak makan saman kakmin..huhuhu

CC : heppp...

deqna : tula na, ni tgh pk sok sok nak renovate umah cat segala bagai..kalau dok wat peel conteng gak cena??

BD : betoi tu ryn, dah kena tangkap kan..wat tak tau jer..

jard : harap² sok jadi la org yg kreatip membawa kebaikan gitu kan..mcm acik jard dia nih...

TiNiE said...

fazemy : yer yer..kalau leh jual ribu riban juta jutaan syok gak mie...

che zaid said...

alaaaaaaa..comei ja bile buat muka x bersalah tu kan...biasak la..anak2 che zaid tu kt tv pun jadi..habih dah tv pusaka abah dia penuh dgn dekorasi yg artistik lg mantap..

Dj Epoi said...

Okes.....Roger!!!! Roger!!!!

Gua akan Terjah Lu A.S.AP dah 99.9 siap bos!!!

:"♥KakAsHi:"♥ said...

hhahahhaah najihah najihah
apa nk jdi ni

bila dia bt tu time cuti ker..hahhaha
punh yang tak tk thn tu...aduyaiii ang mg kn cat blik la..bli cat yang mahaii la lps ni ...

hihihi weii aku dok gelak ni tgk pic dia msa lari dr tmpt kejadian ni..ang mau ambil video bru best..

blh la aku bt kn cd lps ni bnyk kit video2 yang msuk....hahahahh dlm proses weiii...smpn tau yang mn video best2

aramis2177 said...

wahahhahaa....sabaq maknye yaa!hehehee..adat laa tuh anak kecik!!!gitu lerr ghupanye wall paper kat umah.....heeeeeeee......

AKO said...

lorr kreatif nya anak ko nih... ehhehee :p

dah besar nk jadi 'pelukis' .. ada bakat nih :p

TiNiE said...

chezaid : haa seb baik ada geng..

dj epoi : yesss lah!!

kakashi : roger n out

farah : dinding tu aku baru cat taun lepas..

ako : harap² pelukis yg hebat la...amin

ijechan said...

mural free.. ok la tu. nasib baik disebalik curtain. leh cover2. ehe

btw, salam kenal!

pjan a.k.a fizan said...

boleh pulak snap gambar dia eh....haha aduih, sama perangai dgn anak no.2 saya..dulu mcm tu la...asal senyap je baik cepat tengok....tiba2 je rumah abis bau cat...dia gi tonyoh kiwi kasut kat muka + dinding..huk huk

TiNiE said...

ijechan : salam kenal jugak.
yer mmg nasib la mural tu dok balik curtain kan..huhuhu

pjan : adeh, ni la penangan budak skang kan. kreatip tak bertempat.

eRRuL AspHyxiAteD said...

hobiku semasa kecik setelah terpengaruh dgn grafiti2 & airbrush.. hahaha..

aku pernah conteng motor bapak aku masa kecik2 dulu sbb tgk dalam tv ada motor wat macam tu. Nasib baik keta bapak aku aku tak conteng skali.. haha

yanizan said...

weh, ok per..tkyah upah org lukis mural..wikikik

EraNaZeErA.. said...

pandaila anak akak cari pot... baik punya... takpe kak kreatif tu nnti besar... hehehehe...

rasanya bebudak ni mmg suka kot lukis kat dinding dari buku... anak era pun dah cenntu gak kak... hmmmm kita kena sabor jela....

TiNiE said...

errul : huhuhu ko lagi ganas rul..

yanizan : wikiwikipedia kan...

eera : tula eera, akak rasa pun la. budak² mmg rasa lagi bes kalau leh conteng kat dinding..pasrah

Mya said...

so... apa yg akan lakukan pada dia? marah kah? nasihatkah? pukulkah?

TiNiE said...

mya : akak dah imune dgn lukisan² di dinding since sarah lagi..so pasrah dan redha jerla...

Baby Lyana said...

alahai..comei wat muka tak bersalah.. heheh.. nak wat camner, budak2....nanti aku nak tunggu si bam-bam lyana ni.. apakah yg terjadi di dinding rumah ku...

tHrEE oF us said...

hahaha!! baik pnya projek blakang langsir

plearus said...

bak kata oprah, biarkan saja anak2 tu dgn kreativiti mereka.. nak conteng? conteng laaaa..

tapi aku ni tak tahan kalau tengok dinding gitu - so alternative nya, aku invested on white board siap with the easel (easel nya aku soh azlan yg buat - jadi tukang sat). this easel rendah aja, on the sitting level. maka, lantak hang la nak conteng apa.. silakan.. luah kan kreativiti anda sini SAHAJA ok!

TiNiE said...

shaf : yer shaf, mmg buat muka tak bersalah tau..geram aku..

three of us : huhuhu ibu dia yg pening paler..

irma : umah aku ni sempit irm, nak tambah white bod plak dah takder tempat...so, layan jerla...

Diamilikku said...

sone tgh menunggu saat alesha menonjolkan bakat seninya...
sekarang seni kung fu sudah terserlah..memanjat di sana sini..seni lukis belum lagi...seni masak tak yah cakap..asyik nak menyempit je ngan kita kat dapo...

pjan a.k.a fizan said...

Tinie, hantar aje ke kelas melukis/mewarna....mesti stop dah tabiat tu...saya skang hantar budak berdua tu kelas melukis...jemu la tu kut...sampai nak pegang color pun dah malas...haha

Mama_Aqish said...

Bagus najihah cayok2 conteng lagi nanti leh soh achik mimi cat balik dinding tu....ada gaya nak jadi Pensyarah dok conteng dinding...sabo kak tinie...tu baru permulaan lom lagi dia jemput PPGS yang lain baru haru biru.....konon2 hasil seni lukis seniman PPGS...

TiNiE said...

sone : yer, kita wait n see alesha nyer peel lak..

pjan : ok gak tuh, tapi takper since dinding tu dah terconteng kasi conteng puas², nanti dah cat bali harus ku cat dgn cat 'tak sker..tak sker' heheheh

mama aqish : yer betul, nanti wat kerahan tenaga lagi soh acikmimi cat balik..tapi dia dah nak kawin..tak dan la kot..

naja said...

muka tak bersalah tu yg tak tahan tgk tuh.... ;)

mummy_adam said...

pojek di balik tabir eh.. bagus..bagus.. :)muka pun maintain comey jer.. haha

TiNiE said...

naja : najihah nih mmg sentiasa menten tak bersalah..

mummy_adam : blum catch dia pegang pensel sambil berlari conteng sepanjang dinding tu..huhuhu

heart my community