Followers

June 16, 2009

update pasal rutin petang aku

balik skang awal la sikit dari usual. biasanya dari opis aku akan amik jalan amcorp mall sana. macam patah balik la jugak. just nak escape from jem dekat bulatan othman. tapi skang tidak lagi. since cuti sekolah hari tu, diorg bukak ramp yg suppose hala dari jalan klang lama masuk jalan gasing turn other way around jalan gasing masuk jalan klang lama. kat sini aku save almost 10-15min dari biasa.



ini hala sebenar.
dari jalan klang lama nak masuk jalan gasing.



ni lak, hala dari jalan gasing nak masuk jalan klang lama.



di kiri kanan jalan bnyk kon disusun
untuk membahagikan jalan templer itu.


dah alang-alang awal tu. pas amik achikmimi kat opis dia terus terjah buburia. ingat nak tapau jer bubur for fatihah. disebabkan sakit gigi masih berbaki aku lepak jerla situ. makan terus ngan achikmimi. dah plak nampak gerai jual kelapa jelly. achikmimi up 2 gelas kelapa jelly. rega RM1.20 je satu. sedapp. lembut selembut salju (penah ke rasa salju? heh).



jom layan buburia.




gerai coconut jelly.




bubur ayam special.
yg itam-itam tu kismis.
boleh tahan lak makan ngan bubur.



coconut jelly.

payiet, yg ko citer kelapa jelly yg ko jual tu,
gini ke rupaparasnyer?
* eh, sesuka suki aku jer syak ko jual kelapa jeli kan,
matila kaktin kena saman kanggigitjari*

AMPOOON!!!!

blogger-emoticon.blogspot.com


22 comments:

payiet said...

Eventhoooo. kalo aku jadik tokei nya, tak sempat jual, aku dah baham semua kelapa jeli yang adoooo

Diamilikku said...

sedapnya kelapa jelly..nyam nyam nyam....pregnant elok banyak minum kelapa kannn??? jap gi nak cari ahhhh

Mya said...

tetiba payiet jadi peniaga kan..

joegrimjow said...

ley je nak makan semua tuu\

hehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

katner ezek location eh? cam sodap jer..

CAHAYA said...

macam best je bubur. adoi la. kat area mane eh? susah tak nak cari?

SYAbAR said...

adus dik, kau ingatkan akak kat kelapa jelly yang di dalam kelapa tu dik. Lg sodap... Dah lama tak pekena ni. Cuaca panas cam skrg elok la pekena sekali, sojuk badan skit.

Cerita sikit camna `sesodap salju' tu dik...

TiNiE said...

payiet : ko jgn baham sesorang, ajak aku sama membaham..

diamilikku : jgn kata peknen, yg tak peknen pun elok time2 panas nih..

mya : dia kan mmg bercita2 gitu..

joegrimjow : haaa dah balik mesia kan, harusla makan segala2..

azrina37 : dekat jalan taman sri manja off jalan klang lama..

cahaya : kalau tau jalan klang lama hala ke taman dato harun, masuk simpang tepi shell..streeet sampai jumpa signbod BUBURIA ----> haa situ la

syabar : sesodap salju tu kan isi dia lembut bangat, kiranya kalau sedut pakai straw pun boleh..heh

MariaFaizal said...

Adus sedapnya bubur and coconut jelly tu.Sejuk jer tekak rasa walaupun just tengok pix.

ije said...

kak tinie, kelapa jelly memang best. tapi kalau manis tak hengat. aa. spoil.

faham2 la kat kelantan ni. manis tahap letak gula 5 sudu kot. manis.

TiNiE said...

mariafaizal : yeap..sesekali tuko angin makan nih..mmg sedappp

ije : yg akak beli smlm tu ok ok jerla..just nice..manis buah org kata...

Dee said...

kat mana tu buburia tu..sy slalu gak ikut jln templer tu..nk gi klang lama..

atty's said...

bubur tu nampak sedap ar tinie nak skit ..

TiNiE said...

dee : dari jalan templer tu turn right masuk jalan klang lama kan. pehtu jumpa shell turn left lak..further up pepelan cari signbod buburia..senang jer..dah jumpa..

atty's : yer kty, sedap..nak amik..heh

pinkiss said...

haus lah.

TiNiE said...

pinkiss : haus minum laa..

MissSecretary said...

tinie dok area situ ke?? aini pun dok situ gaks... ahakss....:)

MissSecretary said...

Menarik, tertarik tgk bubur tu... bestnya... harus pergi cari tu... dah dekat banget kat area rumah ku jua... hehehehe

TiNiE said...

missSecretary : waaa..bes bes jumpa kkwn berjiran, yer tinie dok area situ..jom set dating kat buburia jom...

MissSecretary said...

aku baru pindah area situ, seblm nie dok damansara, tapi jauh beb dari opis yg kekangkang kera di amcorp jer... hehehehe, suka bangat dpt pindah kat sana... actually, jalan yg hg tangkap gambar tu, aini baru taw smlm, blh tembus ke PJS, klu tidak selama aku dok beratur laa, kat jalan yg jem xberoti itu :( sedey aku, dah merugikan masa tido ku klu lebih cepat sampai rumah, hehe.
Lama xjumpa kengkawan PPD, aku xreti nak blog, baru2 jer, berjinak2 xsangka ramai dah berkampung disini.. Syukur, eppy baca blog2 korang, blh gak mengisi ms2 boring aku ngan boss xdak keje, hehehe...
Nnt, leh laa... arrange, jumpa... :) Insya-Allah

mRs.jUkoGYu said...

huh!jeles neh.. ;)

TiNiE said...

misssecretary : ok nanti aku msg hang kat fb, bebila free kita meeting²..berkenan gak ngan tudung2 hang weih..

mrs jukogyu : im sowiiee...

heart my community