Followers

June 17, 2009

BUBURIA = bubur kacang durian + kopok lekor

balik dari keje, lepas amik achikmimi mesti pk apa nak makan malam kan. since skang aku sudah tidak masak di rumah *sila keji* makanya cari jerla apa yg ado siap dijual.

elok plak ada pasar malam, terus zassss ke situ mau cari foodies for da kids la. aku beli kopok lekor, nasi ayam masak merah n seketul murtabak. cadangnya mau singgah BUBURIA lagi tapau 'baby meal' for fatihah. dan jua teringat² kelapa jeli aritu. nyum nyum.

dah sampai kat BUBURIA, aku pun order la bb meal, dan tanya apa menu lain yg special for da day. si tokey gerai gitau ada bubur kacang durian. wah! bes. nak nak. apa lagi terus lepak la situ. yg tak bes plak, achikmimi di seberang jalan sedang golek² kan tangan menandakan kelapa jeli baru jer FINISH. dam*!!! apa nak buat, takder rezeki. zasss jerla mana yg ada. hmmmmm....



bubur kacang durian.
sllrruupppp...lapar




kopok lekor pasar malam.




si tokey kedai ada jugak promot ini minuman.
katanya lagi nikmat diminum lepas aku makan bubur kacang tu.
errrkkk, takperla nenanti la kot aku try.
takut tak 'masyuuukkk' jer kang.


p/s : pesanan dari adik jual kelapa jeli 'esok datey awal sikit kak, cepak habih...' errmm ok ok.

11 comments:

MaMaQaYPo FaMiLy said...

bubur kacang ? best gak... lama tak layanzzzz

suhaila-ab said...

bubur kacang durian..best nyer..aku kalau kat umh tak sempat nakbuat bubur2 tu sume..mesti terus telan je...kalau bijik leh rebus makan pun..kitaorg buat gitu gak...

SYAbAR said...

kau ni dik, petang2 camni dok keluar posting bubur2 ni. Dah la akak tak mkn tgh... terliur dah ni

Itu air ginger honey + sama durian, maunya mlm nanti angin kus2 keluar memanjang... hahaha

MariaFaizal said...

Bila kak kimi nak kuruih lagu nih? Bukak other blogs mesti ada pics food yg sedap2..bulan posa nanti jgn lah diduga rasa teringin nak mkn yg meluap-luap mcm nih :D

ije said...

bubur kacang durian? er.. xpernah try. tapi mcm best.

pinkiss said...

aku sedang mengeji. hahahaa

Baby Lyana said...

ubur kacang di makan ngan teh o kurang manis... cicah ngan roti.. sedap gak..ishh

TiNiE said...

mamaqaypo : kat sini susah ooo nk jumpa...bubur kacang

suhaila-ab : yer yer..sama la gak, kalau ada doyan mentah mmg lagi laju..tak sempat nak buburkan segala

syabar : tak try pun itu ginger honey tea..

mariafaizal : alahai kak, selagi leh makan makan jer..lagipun kakkimie mana der gomok pun..

ije : tryla..besss

pinkiss : hahahaha..sabo sabo

shaf : sedappp..nyum nyum

Mohd Ariff said...

nyum nyum.. belum sempat merasa lagi ni.. insyaAllah balik kg nnti nak makan bnyk2.. hehe

payiet said...

kak aku rasa ko selayaknya jadik duta itu bubur riang ria la kak. Masyuk tuuuuuu

TiNiE said...

mohd ariff : harusss...

payiet : bnyk la ko nyer bubur riang ria...

heart my community