Followers

June 03, 2009

aku dan tekalirik ERA (updated with clip - tq NRN)

dulu, sekitar taun 2002 ke 2004 gitu aku di JPS, 9B. masa ni aku dok bersebelahan sorang member NRN. adalah dlm taun bila tah tak ingat glamer dgn teka lirik lagu di radio ERA. masa tu time abis opis dlm kul 5pm - 5.30pm. member aku ni time balik dia kul 5pm aku lak 5.30pm. tapi agenda penutup kami sblm balik adalah bersungguh² menelefon ERA dan meneka lirik lagu tersebut.

almost everyday kami buat aktiviti ni. nasib-nasib la kalau phone call kami ada org jawab. untuk panggilan tu sumer dia delayed. tak on air terus². abis jer dj kasi lirik, sorang taip kat google sorang dail tanpa henti. selalu website liriklagu la yg kuar. dan selalu pun mmg tak mengecewakan.

kami dpt banyak hadiah. aku yg paling terkesan sekali dpt set decoder astro. skang ni mak aku pakai kat kampung. weih, dulu nak dpt seketul astro seksa ooo. mahai. dpt free² gitu harusla seronok tak terkira menari .

selain tu, aku penah dpt set penjagaan gigi dari oral B yg bernilai RM150. pehtu jersi ori brazil, kamera, voucher facial dan mcm² lagila. dah lama dah. dah tak ingat. mesti korang pelik kan cemana aku leh bolos setiap kali teka lirik pasal sesiapa yg dah menang sekali, 3 bulan akan dtg plak baru dia leh menang plak. heh. shhhh...rahsia. hanya aku n NRN jer yg tau.


p/s NRN siap rekod lagi almost semua session suara aku nyanyi, tapi aku dah ilangkan klip tuh. nangih huwaaa..manyak sedih.
masa tu NRN opiser biasa jer, skang dia dah manager.
tahniah n good luck beb.

blogger-emoticon.blogspot.com


video

oleh kerana blogger takleh upload mp3,
makanya aku rakam balik dgn henpon n upload video.
thank you en.NRN!!!

p/s salah satu jer nih, takleh boh semua..bahaya gelakguling


video

NRN kasi lagi yg lebih clear audionya.
hehehe..layannszzz....


20 comments:

naja said...

x dinafikan hang mmg amat berbakat dalam bab2 cenih tini... tahniahhhh!

MaMaQaYPo FaMiLy said...

join JLL ASTRO yg baru ni pulak.. mana tau leh dpt 10k !! :p

SYAbAR said...

Hebat juga artis kita ni ya!

Diamilikku said...

hahahahha...
kelakar tul kak tini ni..nape hilangkan..kalau tak boleh letak kat blog kitorang dengar2....
ntah2 tak hilang kot..tapi saja jer cakap hilang...

Laxmi said...

aku tau rahsia hang tini.. hik hik hikss.... :P

NRN said...

ahahaha.... aku ada lagi mp3 record suara hang.... satgi aku email... tapi hang punya jek la.. aku punya tak payah la..

payiet said...

manyak luck la kak

CAHAYA said...

wah, rajinnya join teka lirik. Tahniah sbb pernah menang. Skang ni pun ada lagi kan? Tak masuk ke?

Diamilikku said...

wah wah wah...
baguslah en NRN tuh siap simpan lagi..
besh besh....

joegrimjow said...

boley masuk jgn lupe litik
eh
lirik

Dee said...

cayalah..hehehe..ni kena rajin gak..x rajin xlah dpt adiahkan?

atty's said...

tinie..masuk lak jangan lupa lirik aznil tuh..

TiNiE said...

naja : hahaha bnyk la hang...tq tq

mamaqaypo : dah tutup kot...huhuhu

syabar : masalahnyer artis ke kakmin??

sone : hilang pasal pindah dept dulu..tukar pc..

laxmi : sshhh..rahsia!!

NRN : hehehe okok..aku dah terima pun..tq beb..

payiet : luck diiringi dgn bantuan en.google..hehehe

cahaya : ada lagi ke skang..dah tak dgr radio aar..lagipun dah takder geng mau layan..hehehe

sone : aah dia mmg bess!!

joegrimjow : dah tutup penyertaan kot..

dee : betul..betul..yg penting effort..cheyyy

atty's : ikut hati mmg nak masuk..tapi ai malu laa..hahahah

Anonymous said...

putus nyawa aku dengar dan gelak sensorang kak oi!

-mya- (tak kuasa nak sign in)

Baby Lyana said...

amboi...sakan rajin..nampak sgt takdak kerja waktu ptg2.. hahah

Beautiful Disaster said...

kak tinit ni kelaka lar. haha. nrn tu pn rajin jgk eh melayan bende2 cmni. hehehe.

Diamilikku said...

kak tini...suara macam budak sekolah siottttt...muda remaja habis....hahahahahahahahha....besh giler ada kenangan mcm nih....

TiNiE said...

maya : jgn kata ko..akak sendiri pun..

shaf : tu kira kerja la shaf..masuk lam key result area..hahaha

BD : akak ngan NRN dulu mmg geng pun..geng g lunch kul doblas pun yer gak...

sone : itu baru satu dari 8 koleksi yg kaktinie ada sone..yeap, mmg besh..mana tak sora remaja..7yrs back maaa...

Diamilikku said...

kak tini...download ahh sumer2 8 tuh kat side link sebelah..buhsaaaannn buhsaaaaann boleh sone layan dengar sore kak tini yang muda belia...auuuwwww

TiNiE said...

diamilikku : hahahah ok ok..insya-Allah di suatu masa yg hening dan damai akan ku upload nanti..n i will notify u personally..hiks

heart my community