Followers

February 12, 2009

updet tanpa gambar - MC 2 hari


yeap. hari ini dan esok aku on medical leave. kena campak nangih. dari pengalaman kawan² yg penah kena, campak kurang² pun 2 minggu MCmenari. hehehe, takla ghiso oooo. pepagi tadi as usual g anto anak² n achik dulu. pehtu zasssss p pusrawi seksyen 14. sbb dah notis 2-3 bijik mendalah tu. sampai jer doc pun kompomkanla. terus dia kasi 2 hari MC. soh aku dtg follow up lagi ngan amik lagi antiviral, pasai antiviral yg dia kasi tu tak cukup. takdak stok. terus sms bos.

pk punya pk, apa nak wat ek?? teringat arini citer GENG upin n ipin first show kan. ishk, ikut ati nak jer terjah midV. tapi mengenangkan dok umah lepak depan PC ni updet blog chatting lagi bes. aku pun zasss meninggalkan perkarangan kinik. sblm tu singgah KF* lu. tapau sik mak dia ngan fresh oren. nak makan ubat kenala makan dulu kan.

sampai umah on PC, salin baju makan. dah makan, makan ubat plak. pehtu sampai la skang ngadap PC nih. errrrmmmm nasib...nasib......rindu

15 comments:

Mya said...

cepat sihat kakak tiriku.. huhu..

Mama_Aqish said...

o...selamat bercuti...siannyer kak tinie kena demam campak, fatihah dah kena ke? nanti mesti jangkit satu rumah & cik MIMI

pinkiss said...

duk je umah diam² eh. ada hati lagi tu nak ronda. adoila..

fazemy said...

Hok aloh dh tua2 baru nak kena nk kena campak. Berat tu nk angkat. Haha.

last year saya kena campak tu. Tak smpai 2 mggu dh baik dh. 3 hari je dh kebah. hari pertama rasa demam2 tu nik bijik2 tu minum air kelapa byk2. pastu doktor bg ubat krim putih sapu satu badan muka hbs. pastu MIL lumur daun apekjadahnya lah. 3 hari je dh elok. MC 6 hari. heee

Deqna said...

sian ko kena campak..ko kena kuarantin tau.. jgn tgk wayang kang sian org sebelah ko pulak yg jangkit..dok umah dendiam

Diamilikku said...

campak boleh jangkit melalui blog tak????

hahahahhahahahhahahahahahha...

nih sure jangkit dari PPG...selamat bercutiiiiiiiiiiii...

aramis2177 said...

aduhh..siannya hang!iskkk....iskkk..azab gak tu kena campak bila dh besaq2 nih.....bersedia laaa hang ngan segala daun sesiap.....minum ayaq nyoq yg fresh2....xmo yg manis2 buh gula tuh...hopefully lega laa cepat2 nooo......
haaaaaa...terkenang saat aku kena campak dulu......ngeri jaa tgk muka seniri kat cermin!huhuhu

TiNiE said...

mya >> yela adik tiriku, tq..

mama_aqish >> achik blum kena..nanti kena latu...hehehe

pinkiss >> selagi aku leh dendiam, aku dendiam jerla kat umah nih...

fazemy >> ha tula, karang nak p cari air nyioq muda..

deqna >> ala, share² la sama penyakit aku nih ngan org lain plak kan..sharing means caring..hiks

sone >> hahahha, kalau leh jangkit melalui blog, harus sampai kak leny kat bermuda nu pun leh kena campak...yer, jangkit dari ppg la nih...

TiNiE said...

farah >> huwaaa!!!! takut....ok ok aku kena p amik lagi daun n air kelapa muda karang...huk huk huk

kakpiah said...

nih campak ka pelentong kak??
yg besaq2 tu ka?
abis la keanggunan wajah mu..
hehehe...

TiNiE said...

kakpiah >> aku pun tak reti nak beza, apa beza campak, ciken pox ni mai pelentong plak dah..adeh..yg akak kena ni dia bijik2 kecik ada air bisa tu..mender apa??

Baby Lyana said...

gi rehat.. best wooo mc lama2... yg penting, jgn kena hujan.. menyesal seumuq hidup..

TiNiE said...

shaf >> aku leh YM ngan hang seharian..yeahooo!!!

Baby Lyana said...

haha.. aku ok jer.. tp mlm ni YM x leh connect plak.. FB pun..hangin..

kakpiah said...

pelentong la tu kak...
hang nih..
utagha murtad nih..
wakakaka...

heart my community