Followers

February 25, 2009

gara² tingin nak makan ikan salmon



huhuhu, tak dpt ikan salmon dpt ikan kod. jadikler dari takder kan. tengahari smlm lunch sama mya n idajelita kat lanai. kami aim nak makan ikan. dan yg paling penting itu embun menitik. adusss menitik² aleyo akubiggrin. mmg marveles tahap tehapa².

asik la dok berciter suka sama ini sagu gula melaka, ada la 2 org kawan aku sudah kasi resipi. dari penceritaan mereka itu adalah sgt senang mau membikin sendiri ini sagu gula melaka. tapi apakan daya, sehingga sekarang hasilnya belum kedapatan. haih.....sad

10 comments:

KM said...

ikan paus tan nak try masak ke? keh..keh..

Diamilikku said...

errr...kenyang ke makan banyak tu je?? cinonet sangat...

Baby Lyana said...

eh... embun menitik ni..kuahnya x seksi la warna putih..nanti bila buat ko bubuh color ek..

Mya said...

aku ttp tak puas hati nape ikan kod tu sikit sgt kak. huhu..

TiNiE said...

KM >> hah, ada ke menu ikan paus, nak gakla torai...nanti nak gugel..

sone >> errm..ok ok jerla kot, campow embun menitik tu..blurrp kenyang jua..

shaf >> santan kan tu..harus la putih..ok ok nantila aku boh warna *ntah sebila*

mya >> kot mmg portion ikan kod tu segitu jer kot..kalau lebih chef dia kena daulat..ntah

ieza said...

ooooooooo....menariknyer..tapi kalau iza la kan..huhuhuhuh..sure tak kenyang...

Beautiful Disaster said...

tu ker sagu gule melake? sedap lak aih. kite reti buat sagu gule melake. sng jer. tp asal yg tu mcm eskrem jer atas sagu tu?

pinkiss said...

smlm aku makan ikan paus masak tocu.

TiNiE said...

ieza >> kenyang gaklaa...

BD >> yer ada eskrem..tu yg spesel nyer..sodap ryn ooiii...

pinkiss >> haa bak resipi...

payiet said...

manyak cipot kak tin oi ikan tersebot. konyang ke? asal lalu ditekak udah le yer hohoho

heart my community