Followers

August 18, 2009

kisah H1N1

di suatu petang yg damai. lokasi di opis. hanya aku dan sorang amoi kelihatan. disebabkan perasaan ingin tahu aku masih membuak-buak, makanya aku terus memulakan conversation seperti berikut :

aku : amoi (bukan nama sebenar), since H1N1 ni u olls chinese still consumed that daging ker?

amoi : yes. still. pasal the virus bukannya dtg dari that animal itself bla..bla..bla...

aku : *demam...speechless*

blogger-emoticon.blogspot.com


18 comments:

MaMaQaYPo FaMiLy said...

hehehe... kalau mama pun Speechless..

mAr@ZiEy said...

Huhuh..maybe that amoi tak tau kot Selsema Babi tu bukan dr daging tu..hehe

Mya said...

aiyokk.. tak insap2...

payiet said...

hadoi, tatap kannnnnn

Beautiful Disaster said...

hah. yang peliknya ramai kena rasanya yang tak makan itu daging kot. yang tukang makan ni tak pulak kena. aiseh.

miela77 said...

salam..nak enterprem.. chiness x takut cox mrk kuat makan bawang putih..sebab tu most of the death victims are malay..coz malay x suka ngan garlic...tu yang daku dapat dari Dr. Wan Mahani, seorang pakar penyelidik chemical...

Oh ya...Dr. Wan Mahani berjaya mencipta Bio-Herbal Anti-Virus yang boleh menangani masalah pernafasan...H1N1 akan attack pernafasan lu, that why pesakit asma mudah berjangkit...Kalau berminat leh la ke blog...http://miela77.blogspot.com

miela77 said...

salam..nak enterprem.. chiness x takut cox mrk kuat makan bawang putih..sebab tu most of the death victims are malay..coz malay x suka ngan garlic...tu yang daku dapat dari Dr. Wan Mahani, seorang pakar penyelidik chemical...

Oh ya...Dr. Wan Mahani berjaya mencipta Bio-Herbal Anti-Virus yang boleh menangani masalah pernafasan...H1N1 akan attack pernafasan lu, that why pesakit asma mudah berjangkit...Kalau berminat leh la ke blog...http://miela77.blogspot.com

SYAbAR said...

kena sebijik nampak gayanya kan...

Diamilikku said...

demam jugak...ayooo berani u tanya itu soalan yer..sone duk tagak2 nak tanya..tapi takut kena lempang ja

Naddiea said...

kak tine,shepah rasa amoi itu dan sekutu2 nya x kenal babi kot.hahaah...depa kenai pork saja.buleh gitew.sebab H1N1 ialah selsema babi bukan selsema pork.huhuh...sengal betul depa ni.

kueh bakar said...

ia bukan direct dari babi macam JE tu...eh yeke?

naja said...

tarikan daging babi tu melebihi dari kengerian terhadap h1n1.. maka begitula sudahnye!

alladiin said...

biarkan luncai terjun dgn labu2nya..

Dee said...

alah..dorang tau JE je xleh mkn babi..patutnya musnahkan je babi tu kan?

TiNiE said...

mamaqaypo : tula kan...

maraziey : mustahil dia tak tau..hmmm

mya : kalau dah makanan ruji diorg kan...

payiet : pasrah

BD : kan kan..mmg moskel

miela77 : wah, new petua nih. elok jugak kalau diamalkan. ok ok nanti saya terjah yer...thx

syabar : aah, kena jugakla...

diamilikku : since, sesuai wat dialog heart to heart gitu kan..tanya jerla...

naddiea : tak taula shepah. tapi mmg suprisela bila dia kata diorg still makan huhuhu

kueh bakar : haaa amoi tu terang gitula..tp i tetap tak paham...

naja : pasrah jerla..

alladiin : biarkan..biarkan...

dee : tul tul..saya sokong!!!

atty's said...

org cina..yg makan babi tu ..tak kena..ar lah kot..

mRs.jUkoGYu said...

bahaye gak skang nie kan ka..risau plak sy kat family di malaysia..

TiNiE said...

atty's : tula kakty, saya pun pelik..

juls : yer yer, harus dirisaukan...

heart my community