Followers

October 05, 2009

melawat sahabat jeddah vs indon di hari sabtu

get ready. this entry will full of pics.

berjanji setia dgn amal sekitar jam 11am. time tu gakla, org pasang dapow datang. nak tak nak aku kuar gakla. kami mau ke rumah farah. katanya, rabu esok lusa ni farah sudah mau pulang ke jeddah. perjalanan ke bukit puchong sana alhamdulillah smooth. tapi sedikit terganggu bila mana sebuah merc sudah terlajak menyondol itu city. aiyoooo..ketakotan kami mau kuar las las amal kuar gakla nengok. takder mender pun gamaknya terlepas brek kot. heh.

sesampai jer di rumah farah, apa lagi sesi pot pet pun bermula. minah ni walopon baru pas bersalin, tapi body menten cam dedulu. kecik kenot jer bak kata nana anak buah aku (baca kecik konet). habis dia kuarkan segala ole-ole jeddah untuk kami. sesambil dok menggomol bb beliau yg baru berusia 4bulan itu. balqis raisha sgt tembam. betisnya plak kalau goreng pun sodapp. ampun mommy farah!

dah setel di umah farah, kami nekad mau terjah open house irmawati lak. tak tau pun rumah nyer katner. tapi, kalau bukit jalil tu tau la cemana nak pi. call irma minta direction alhamdulillah senang jer sampai. dah, aku jadi tension ngan najihah. irma wat openhouse dia di hall tepi kolam. sepanjang aku kat situ, najihah asik la kuar masuk kuar masuk mau mandi kolam. ujung² aku soh dia p rasa air kolam tu sejuk ker panas. dah, dia bawak masuk tangan basah gitau aku air itu adalah sejuk. adus bb, kalau ibu soh terjun gamaknya dia terjun kot. tak kesudah aku buang suar dia, soh dia duduk jer tepi kolam tu rendam kaki. haaa buleh la. aman la aku kejap.

kami tggu gakla kot kot leh saing ngan geng ASMA yg lain. katanya mau sampai sekitar jam 1pm. sampai dekat kul 3pm batang idung sorang pun tak nampak. amal perlu balik segera pasal ada tetamu mau dtg umah. aku lak, tinggal 2 org kakak kat umah ngan achikmimi so takleh la berlama-lama. makanya sgt seronok dpt jumpa kkwn lama yg idup merantau sesekali balik. tq semua!

amaran : gambar tidak mengikut susunan yg betul. layankan jerla ek.



:: dimulakan dgn 'datin supir' aku. heh ::



:: haa kan dah kata, gambo di umah irma dulu plak ::



:: lagi pic di umah irma, borak-borak ::



:: anak dara irma, aku lupa weih nama dia ::



:: najihah berpasrah di tepi kolam ::



:: seb baik aku tak boh pic ko tgh menjelir hihihi ::



:: ABC ::



:: pakej kambing u ollsslapar ::



:: bb aisya ::



:: ok ni pic di rumah farah lak, najihah ::



:: baby bam bam ngan baby kenit ::






:: mcm berjanji lak kami, memakai merah ::



:: US ::


15 comments:

Diamilikku said...

aduhss...sememehnya kak farah..hahhahaha...masa mai umah sone cun melecun jer....kena buli ngan raisha kot...tapi kak tini..baby raisha memang sangat tembam kan..sone pun tak larat nak dukung itu hari

Anonymous said...

Salam Tinie
Aku x tau nk nyelit kat ner. Aku pn ASMA gak pastu sek rendah pun sama hang, ngat lg x? masa tu kita 3 org je dpt msk ASMA, aku, hang ngan mariza..

Naddiea said...

kak tinie,lepas kak tinie pi umah kak farah,shepah pulak berjumpa-jumpaan dengan kak farah di kopitiam bangi.kak farah ada habaq kata jumpa kak tinie sebelum tu.tp shepah x dapat nk gomoi baby raisha.huhuhu....

joegrimjow said...

ramainye anak budak

TiNiE said...

sone : kakfarah sone tu sememeh pun melertzzz..menten comey cam anak2 dia..

anon : haaa sapa sapa?? alamak ilang ingatanla..ingat mariza jer masuk ASMA dari SKSN...kalau betoi, kita mesti satu kelas masa form 1 kan..habaqla sapa...excited nih

TiNiE said...

naddiea : haa kakfarah ada gitau akan jumpa shepah lak..serius puaih haih gomoi bb raisha..hihihi

joe : yezzaa...

mRs.jUkoGYu said...

mmg tak menahan tgk abc tuh...

TiNiE said...

juls : hik hik hik

anonymous : yezzaa aku ingat dah..norhaslina ibrahim...hihihi memula aku tak ingat weih..las las aku msg gak mariza tanya...noraini pun lupa kata hang p ASMA sekali...m soriii...ada facebook tak??

atty's said...

sakan tinie beraya..

salzahari said...

Farah balik ka? Sama ja rupa dia.. sat ja anak dia besaq.makan susu unta ka? hehhehe

ietafakyra said...

rasa bermakna ja bila raya2 ni dpt jumpa kawan2 yg jauh di mata dekat di hati...yg hari2 dok baca kisah depa kat blog, tup tup ada depan mata! syiookkk wooo...selamat beraya sakan kak tini!

TiNiE said...

atty's : ala kakty time ni la nak jumpa kkwn yg jauh di perantauan..heh

salzahari : ya betul. farah n irma menten jerrr...

ietafakyra : betoi tu ta. bila leh terjah gini rasa tak kekok walopon lama tak jumpa pasai dok keep on baca kisah memasing kat blog/fb..tq tq...

Baby Lyana said...

hmm...aku lom upload lagi pic jumpa farah ni..baby raisha memang comey..tapi, Lyana sngat jeles wooo....bila aku dukung, dia mai nak babap anak farah...

Anonymous said...

Nasib baik hang ingat..aku kan low profile, mana org nk ngat. FB aku Haslina Ibrahim. Mariza kt maner la ni.

TiNiE said...

shaf : harusla dia jeles weih kalau mommy dia pgg org lain...

lina : hang add aku la senang..nama aku nama penuh..aku cari nama hang bnykla plak haslina ibrahim..tau..hang jgn kata tak tau nama penuh aku weih..hihihihi

heart my community