Followers

October 20, 2009

aku sudah punya esbok baru

yer yer...sudah dpt seketul esbok baru. puncanya esbok lama sudah mengalami kegagalan berfungsi dgn sempurna. bahagian freezer sejuk saja tidak membeku. ada juga ikhtiar mau ia dibaiki, tapi usaha itu mengalami jalan buntu.

aku panggil sorang technician esbok ke rumah. mr. koh nama beliau. ujung² beliau bilang compressor esbok lama aku tu rosak. kalau nak ganti pun kurang² RM500. so, dinasihatkan beli baru jerla.

smlm, balik jer dari opis terus set mau beli esbok baru. kat kedai mana lagi, kedai letrik bawah opis achikmimi tu jerla. knowing me yg tak sabar² kalau beli sesuatu kan, harus nak soh itu kedai anto dan dan ke rumah.

mmg udah aim satu esbok yg segala ciri²nya menepati faktor muat dlm tpt esbok asal, harganya yg murah dan a bit bigger dari my previous fridge. so, dpt la sudah seketul. jom nengok hasilnya.



:: esbok lama cap SHARP ::



:: susah tul nak dpt pic seketul, dapow kenit sgt ::



:: posing² last sblm yg lama diangkut kuar ::



:: free gift sempena beli esbok baru ::



:: rupa-paras bahagian atas esbok baru ::



:: pattern nya sempoi jer ::



:: samsung ::

7 comments:

Afif said...

Ooo rupanya esbok tu peti sejuk ek? Puas aku pikir dan telek.

Anyway lagu BSB tu tetap menyakitkan telinga aku he he.

Baby Lyana said...

amboi..dapuq baru..esbok baru..hihihi...sakan sakan

Queen said...

ha....saya pun berura2 nak beli ini brand..tak mahal sangat...kan...
just nice..weeeee

pinkiss said...

akhirnya..

TiNiE said...

afif : yer yer esbok = ice box...
ko offkan jap la ko nyer speaker masa bukak blog aku fif...heh

shaf : terpaksa shaf...bukan sengaja mau beli baru..huhuhu

queen : yezzaa...tul tul tul

pinkiss : ..kini pasti

naja said...

tini... tahniah utk esbok baru hang. aku sangat kagum ;) dan cookie pookie kat ie aku dah ok, maybe sempena esbok baru hang tuh! hew hew hew

aramis2177 said...

yay!!aku ada nampak sesuatu bewarna hijo kt esbok tuh!!!kenang2 daku bila tgk tuh!!!!:-P

heart my community