Followers

October 28, 2009

PUTRAJAYA di hari AHAD

seawal pagi di hari ahad, aku dan achikmimi bersama 3org anak aku telah sepakat ke putrajaya menerjah seseorg. memandangkan en.nahar dan najihah ke sepang tgk motogp, takkan aku nak dok dendiam kat umah kot. so, set mau ke umah kawan aku di putrajaya sana.



masa dah nak dekat sampai putrajaya, terserempak dgn segerombolan manusia bermotor beso dgn megahnya meluncur satu persatu. achikmimi upon request tolong aku snapkan gegambo di atas. heh.

kali ini, buat kali keduanya aku lost dlm putrajaya. grrrrr....geram. dah aku pun sama, nak tunjuk terror takmo tanya kawan aku tu dok presint brp. main ingat-ingat lupa. tapi, masak elah nya umah dia bebetul belakang alamanda. sign alamanda satu patah perkataan pun takder. tapi last last aku call gakla kawan ku itu. alhamdulillah sampai jua kami.



sesampai jer kami di rumah beliau, si kenit beliau rumaisa baru sudah mandi. oh! sgt menggebuss ini budak. nila first time aku tgk dia secara live. udah 10bulan, aku baru mai visit dia. apakah??? tapi okla kot, janji sampai gak. heh. sementara si suami memasak aku tidokan fatihah. dan cikmai jua tido. yg lelain layan citer GENG, upin dan ipin.



aku lak? apa lagi layan lappy la. hihihi pantang online pasti ado jer nak cek. botben tersebut ehsan kawan kepada kawan aku nih. besss aarr ada lappy, ada botben = online jerla.



kami makan tengahari dari hasil tangan si suami. hehehehe apa ke hei nyer suami memasak nih. ala per salahnyer yer dak?? dah si suami itu terror memasak. kita nyum nyum jerla. haih, baru pasan rupaparas tuan umah suami isteri tiada dlm ini entry dan dan aku rasa nak rahsiakan siapakah mereka. hihihihi jangan marah aarrrr. sambal tumis udang petai melethoppp...ayam goreng kebaboommm dan daging goreng bom bom pow! manthoppssss....kenyang sampai tersadai.



pose-pose bersama anak dara beliau yg tak lama lagi akan jadi kakak lak. aku skerla cikmai nih, dia tak peghak. tak takut ngan strangers. mesra alam. kalau panggil nama dia dia senyum dan dan. mmg turun mak dia betoi laaaa cikmai cikmai.



:: diakhiri dgn posing maut dari sarah jua laukpauk kami di hari kejadian ::
:: tersadai dan terdampar kekenyangan ::
:: makan sampai nak pengsan ::


15 comments:

shuhada said...

salam kak tinie. mai putrajaya tu xhabaq pun kat kami.. leh singgah umah hehe tapi makan kat alamanda je la ekeke..

Dee said...

bestnya makan kt umah kwn..hasil masakan si suami..untung kawan tinie tu ye..

Laxmi said...

erk cam kenal jer lokasinyerr... dan cam kenal jer muka budak tembam itew.. hak hak hak
dan2 aku teleyo tengok lauk2 tuh tini oi dan aku pun dengar khabar kawan tu sampai tapau lauk2 tu.. hahhaha (upss pecah rahsia ker) muahahha

naja said...

ha mujur la tak snap gambar tuan rumah. dah rupa mcm pontianak mati laki hari tu...

pinkiss said...

aku hengat la kan.. ko kena implan lappy kat telapak tangan ko lah..

TiNiE said...

shuhada : sapa kata takmo habaq...kaktinie ingat..tapi dah nak wat cemana nak habaq gimana pun, takdak no tipon...msg mai no tipon kat fb kaktinie...

dee : yer yer..dia sgt beruntung dee..syukur alhamdulilah

laxmi : haaa hasil tapauan tu kami makan 2 malam berturut²..nahar pun cam laju jer makan, dgn tak tanya mana mai lauk² tersebut..hihihi

naja : hahahaha takpa naja, janji comey

pinkiss : haa bijak gak idea ko tu ek..nnt aku google mana kedai ada wat servis implan lappy di tapak tangan...hahaha

AMIRZA-KRAF said...

aku jeles tahap gaban hokay...!!! even mukanya tak dak kat sini tapi aku rasa mcm kenallll jeeee... huhuhu...

TiNiE said...

mie : hang la sahabat kami..walaupun rupamu tidak kelihatan, tapi lobang hidungmu ttp menjadi pojaan hatiku...CUUUT!!!

AMIRZA-KRAF said...

:P awat aku nampak sambal petai tu ada sotonnnn... pecah liur wehhhh

TiNiE said...

mie : haaa mmg ada sms aku salah taip daaa..mmg sambal sotong petai pun mie...dah biasa sambal udang petai kan...zasss jerla

Delimasari said...

salam perkenalan le dulu...
best hubby pandai masak..

AMIRZA-KRAF said...

hantam la apa pun tinie.. janji sodap n yg paling penting tak kena masak n FOC :)

TiNiE said...

delimasari : salam salam..yer sgt best...

mieza : kannn...hantam sajala labu

larra said...

fuuyooo... umah naja nak p umah aku tak nak p... sedih..... naja.. nanti aku datang masak makanan yang sama boleh tak????

TiNiE said...

larra : ala kemal, kalau nak ikutkan jenuhla aku nak merantau satu putrajaya tu..aku mmg tau ramai lagi kwn aku dok situ, tapi ni adhoc ni p visit naja tu..heh

heart my community