Followers

July 13, 2008

taggin' by DERNA

sajer jer ko kan na...tag2 aku...tapi oleh kerna aku baca blog ko yg bertag tu arini yakni di hari ahad yg indah...makanyer dgn tanpa rasa bersalah aku jawab la yerr....yg mana terkuar dari palaotak aku...aku taip jer kat sini...
Tentang akulaa..aku pun cam ko na...cam tak penah jer kaji diri sendiri nih..tapi eden torai la yer...

1. Nama Timangan aku...
Oleh kerana nama aku ni panjang gaklaa..kita mula dgn family..biasa jer dorang panggil aku tini...pehtu masuk sekolah menengah ada panggil zamie (tapi kkdg kena klasifikasi gak zamie mana pasai sumer adik badik pompuan aku start nama diorg dgn zamie)...kkdg diorg panggil lagi pendek dari nama tu..ada sampai skang panggil mie jerr..pehtu sampai la aku join b*m ni..yg biasa mmg panggil aku tini laa..(tetiba tingat xbos derna mrCYK panggil aku zamie..hehehe klakar pun ada)...pehtu yg lagi bes ada panggil aku mak dugong (jahat la itu mr bots..tapi aku tak kisah..aritu aku soh dia tuko panggil mak duyong kerr..kan ker lagi manis..memontang aku tgh sarat skang kan..tgk la pas banak sok..aku pasang badan..chewah..tak larat)...

2. Aku seorang yang...
aku??? aku ker...adeh...aku ni sorang yg hepi hepi jer...sorang yg low profile...yg aku paling tau pasal diri aku..tak sker tangguh keje...sampai je keje kat aku, aku setel dan dan..(tu yg kkdg org tgk aku cam takder keje tu...tapi dah efisien..keje dah setel nak wat gapo lagi..wat bodow jerlaa..) aku ni ada gak org penah terus terang secara eksklusif seorg pendengar dan pemberi pendapat yg excellent (pendapat jer..bukan pendapatan..anak ramai weih nak tanggung)...mmg ada la a few yg sker menceritakan hal2 personal diorg kat aku ...pasai diorg percaya aku...dan aku pun rasa aku ni boleh dipercayai...jaaaaarang sangat aku p bagi fidbek balik kat org yg diperkatakan tu..aku lebih suka mendiamkan diri dari mencetuskan kontroversi...tapi apa yg terjadi antara si polan dan si polan yg lain aku tak campur adukkan..benda terjadi antara diorg naper aku plak nak bermusuh2 kan...sendiri mau ingat laa....

3. Insan teristimewa di mata aku....
of course la mak ayah adik badik suami anak2....pehtu kalau kat opis plak...kkwn, tak kira tua muda yg baru kenal, yg lama kenal..sumer laaa....

4. Lagu kesukaan aku...
skang ni kalau naik keta jer..mesti pasang mp3 hp aku...(pasai sejak kejadian WGE dicabul tu wiring radio masih terumbang ambing) so, untuk tidak membosankan diri sendiri aku pasang jerla lelagu dari hp aku tu...lagu lelama zaman aku form 1 lagu nothing but the radio on by dave koz..mesti korang cam tak tau jer lagu apa ni..tapi serius...giler bes lagu ni..dan dan terimbau zaman kekecik dulu..pehtu lagu dari guys next door laa..bsb laa..boyzone laa...belinda carlisle laa...haaa koooo mesti ada yg hantuk paler kat dinding tak kenai sapa penyanyi yg aku liskan...hehehe..nasib lerr..

5. Makanan kesukaan aku...
errmm...kalau ikut selera ibu ngandung skang...aku bedal jer apa yg aku rasa nak makan..tapi yg sukar di lepaskan..kopi 'o'..aiyooo aku rasa aku dah masuk kategori addicted kat kopi 'o' tau...kkdg nescafe 'o'...janji 'o' dan berkafein kkdg ice blended2 kat kedai2 kopi berhampiran heheheh...errrkkk..agak2 bahyer tak...tak kot ek...pasrah jerlaa...

6. Warna kesukaan aku...
sepanjang2 mengenali diri ku sendiri...aku cam tadek jer warna kegemaran...sbb, aku kasi contohlaaa...sepanjang aku idup ni...baju raya aku...mak aku yg belikan dan dia jaitkan..so, ada aku ada pilihan??..tadekkan...as long as u love me...eh as long as aku ada baju raya...dah siap..terus leh pakai..aku bantai jer..tak kira kaler mender, pattern cemana...bunga ker..abstrak ker...aku hantam saja..yg penting freeee...muahahahha...tq mom!!!

7. Tiga benda dlm henbeg aku....
standard laa..ada purse, henpon, konci keta, konci umah, pil2 suplement...ops..telebey sudaaa...

8. Kali terakhir aku menangis dan sebabnyer...
errrkkk..bila ek...tapi seingat aku adalaaa...rasa2 kes kat opis kot...standard la..emosi ibu ngandung senang tersentap...

9. Orang yg aku nak tag???
naja
farah hasliana
ayu shakila
kak piah


sbnrnye ramai gi lam paler aku ni yg aku nak tag...tapi tak payahlaa...abaikan sajaa.....
itu jerla kot..entahla diorg dah penah wat ke blum tag2 ni..kalau rasa nak jwab..jwb ler...kalau rasa takmo pun takper...aku tak kesah...tak sentap punyer..heheheh

8 comments:

s&d said...

bagos2... camnilah... thanks yer zamie.. eh tetiba lak kan..

TiNiE said...

hahahah...sukatik ko la na..

tipahvogue said...

owh..berdebar2 ahkak scroll entry nih ke bawah, takut kena tag. phewwwwwww!! sib baik tak kena. yeay!!! *cabot lari sesiap..iyah iyah iyah*

TiNiE said...

mmg sengaja akak takmo tag ko mie..ko dah biasa kot...nak kasi can kat org len plak..hehehehe

Kak Piah said...

eh sayer pon dah biasa la kak tinit.. betoi.. biaser baca.. heee..
bila tawon la nk wat tag nih kak..adehh..

TiNiE said...

bebila ko rasa nak wat la ros...stetmen akak tak kesah tu kan tertera terang lagi jitu...tapi tak kira akak nak gak tag ko...

naja said...

tini.. tag tu cemana kisahnyer ? kalo dah kena tag aku nak kena buat apa ? sian kan... sungguh superpekak aku ni bab2 tag mentag nih...

TiNiE said...

hang tulis balik kat blog hang..soklan2 yg berbold tuuu...at lis ada poin la updet blog..dan org yg terjah blog hang pun boleh tau sikit2 pasai hang....

heart my community