Followers

July 06, 2008

di tagged2 laaagiii....from kak piah

urrghhh...bab2 tag ni aku mmg malasssss lerrrr....farah nyer tag pung aku lum setel..tapi oleh kerna dis tag cam sempoi2 jer...i torai la yerr kak piah .....

1st time naik kapai terbang
errmmm...kalau ckp mesti tak cayer kan....ahkak lum penah nek kapai terbang...hukhukhuk..sungguh sedih..tapi takper...tunggu ler ada rezeki sok..ahkak nek lerr...

1st time bersalin pada tahun 2003 yaitu tanggal 060603...melahirkan si sulung, sarah nurfarahin mohd. nahar di spital pantai medical centre...dan di sambut oleh gynae datuk dr. norashikin mokhtar dan pas tu 030604 plak...si tengah...dr noras gak sambut..pehtu 100506 si bb sekali lagi dr nora nyer keje...sambut...dannnn..bakalan lagi sorang kuar...taun ni...doakan ahkak yerrr...

1st time pegi oversea apakala dah kata tak penah nek kapai terbang, wajib la tak sampai memana negara len selain kat mesia ni yer...tapi kalau kata langkawi ngan penang kerap ler akak menjengoikan diri...oversea gak perr....

1st time dok jawoh ngan family rerasa dah jadi independent gal (gal ker) stat form 1-3..dah dok ostel...pehtu form 4-5 dok luaq plak..pasai nakai..pehtu dah abis spm taun 1995 dpt plak offer study kat port dickson nuuuunnnn....oooo sungguh survival kat pd taim tuuuu..tapi alhamdulillah pasai study kat pd tu la...aku sara idup family skang....pehtu taun 1998-2001 survive plak kat area serdang nuuunnnn....ok laaa, xperience kan...

1st time menyedari diri ini gemok errrmmm...dah masuk blaja kat pd kot...bukan la kategori gemok...tapi kategori chubby chomey la kot...muehehehehe...

1st time keje pas spm jadi stewardess...errmmm, naper tak cayer ker....heheheh...stewardess feri langkawi lerrr...dah nama post tu centu..pasrah jerlaa...lam payslip pun tulis stewardess...rasa cam bes gakla time tu..pasai masa keje dok kat kokpit jerr...leh tgk kapten kemudi feri tuuuu.....pehtu wat praktikal kat motorola, semban....pehtu wat part time merata-riti...sampei la skang keje sbg penjawab tipon berjaya kat b*m niiii....

1st time berchenta errkk...chenta ka pun...tapi tak dinafikan chenta bebetoi mmg ngan somi la laa....walopon time kenai2 tu dok wat line ngan org len gaks...ahakss..

1st time merasakan diri ini cantek...cantek ke pun....cantek tu takla...chomey tu mungkin laaa... aiyooo berperasan la aku nih....

1st time masok panggong wayang tak ingat..tapi antara 2 filem ni satu filem yg sofea jane bakon tu...yg jadi tomboy tu...apa kad cinta ka hapa...time tu tipu sunat parents kekonon ada kelas tambahan kat sekolah..padahai p tgk wayang...pehtu lagi skali tgk citer sembilu....satu family p tgk....sederet jer dok...dari mak ayah...adik badik...

1st time masuk wad sepital masa kekecik umo tadika kot...dah penah bertapa kat spital...pasai bisul kat wah dagu....

yessss...setel sudah tag kak piah ni....walopon masa time jawab ni kat depan tv kat umah..dan diganggu dgn jitu oleh pp gals...i saksess gaks....kelesss u olls....!!!

3 comments:

Kak Piah said...

bagus.. kak tinit nih mmng berjiwa efisyen.. siler kolek hadiah anda kt cik tipah..

TiNiE said...

hehehe..cheh

tipahvogue said...

oit, pehal plak kena kolek adiah dari aku?!?! ngelat arh mak minah nih!!!

heart my community