Followers

May 06, 2010

Secretaries’ Luncheon proudly present AGNES MONICA!

as you all know. aku ada buat teaser pasal lunch ni kan. poyo-poyo gigih p amik tiket peluh keti jalan p quality hotel sana. just for a sake of the above subject. ok fine. gigih ni, beli baju baru, kasut baru, skirt labuh baru juga sempena tajuk di atas. so, apa laga jom kasi baca kejadian di hari kejadian.

P4290089_800x600 :: first time in my life jejak MATRADE, kesian ::

berbekalkan google-map yg diprint seawal pagi hari kejadian, makanya kami bertiga selamat sampai di MATRADE, jalan duta tepat jam 11.45am gitu. kata lunch start kul 12noon kan, persalahnya datang awal sikit. nak chop tempat yg view bes bes heh. menompang kasih myavi maya dan ditemani seksiteri melethop ct nurbaya 3 sekawan ini pun, bersesah-sesah la masuk.

lepas amik doorgif n register lucky draw, org quality hotel pun tunjukkan la kami meja. pergghhh…meja no.53 tempat kami sederet tu 3 kusi. walaupun aku register agak lewat dari maya n baya *eh, senada lak nama korang*.

P4290091_800x600 :: meja ado ceklat van hauten pemanis mulut uuuuu :::

dimulakan dgn cecehan pengacara majlis tak lain dan tak bukan DEE aka Fatimah Bee @kaktimah. kelakar maut ok mamat ni. dgn baju dia yg melethop tu. tak sudah-sudah kata silikon dia mencair di dalam baju. APAKAH???

memula kaktimah ni pilih 5 org bosses ke belakang pentas. mau membikin sesuatu sama mereka. sesambil mereka dibikin, persembahan nyanyian dari budak bernama IKHWAL. org nya kenit saja. tapi suara BAPAK ooooo. merduuuuu boleh la nak challenge anuar zain sok. katanya dia ni juara nyanyian kat US sana. wallahualam.

P4290111_800x600 :: kaktimah pilih mamat tie biru, salah sorangnya. pehtu dia ajak mamat ni kawin ngan dia…oooii kaktimah buleh kerrr??? hihihihi ::

mereka-mereka ni diajar menari seleksi lagu michael jackson then audien di suruh pilih sapa yg paling ngetop gitu. dah sudah tu, makanya baru la sampai turn si agnes boneka monica kuar. adoiii bercinta gakla oooiii tggu. lotih.

P4290119_800x600 :: teruskanlah…teruskanlah ::

lagu pertama yg didendangkan ialah lagu teruskan, diikuti dgn seleksi lagu michael jackson pehtu lagu matahari, ku tlah jatuh cinta dan a few lagu lain lagi. yg tak berapa besnya, tgh2 acara dia mcm ‘syok sendiri’ lak. dok bercerita pengalaman dia sebagai artis. jatuh bangun dia sbg seorg anak seni. halooo agnes, we olls dtg nak dgr ko nyanyi, yg paling aku tak puas ati, dia tak nyanyi lagu tak ada logika weih. mmg la tak logik dia tak nyanyi lagu tu. ishk, sesuatu ok!

P4290122_800x600 P4290125_800x600

arrghhh…lupakan pasal agnes. apa-apa pun, bnyk hikmahnya aku dpt pi tgk dia ni. aku dpt jumpa dia ni.

P4290102_450x600 :: hi kakqish!!! ::

which is aku tak tau pun dia ngah memboyong. then aku dpt makan foodies yg nyummy2.

P4290101_800x600 P4290106_800x600

juga aku dpt kenal ini ct nurbaya in-person…..

P4290097_800x600 :: kami yg senada sewarna ::

dan bonus lagi dpt amik pic ngan minah ni…..org tu dtg nak tgk agnes perform, ujung2 kena layan para-para seketeri ni. apo-apo la yer stacy, kata artis baru kan. so, not good la sombon-sombon gitu. kan stacy kan. good galll…..

stacy:: baju stacy dgn dinding serona…sila abaikan aku yg seperti kura-kura sehat itu ::

tiket :: pic tiket cilok dari blog maya ::

doorgift

:: pic ini jua aku plagiat dari blog maya, m soriiii ::

jom skodeng segala makneka doorgif yg didapati. beg sogo oren dipenuhi dgn semua mendalah seperti yg tertera di atas. yg pasti, perencah nasi beriani telah selamat aku guna berbaloi2 sedapppp oooo. pehtu, kopi 3 in 1 adabi tu pun, dah selamat kasi en.nahar minom satu sachet. aku sip sip sedap jugak *walaupun ado tongkat ali, errkkk takper ke ek??*

maaaakkk sedar tak sedar panjang giler entry aku nih. gigih sggh haih updet. sebagai penutup jutaan terimakasih kepada kedua2 bos aku MMT n KG kerana sudi membelanja diriku dan mengalami sendiri pengalaman yg mengujakan ini. my zillion thanks also goes to adiktirigugurl n ct nurbaya kerana sudi menghuhakan diri dgn diriku yg kura-kura ini. baya, ko bnyk tlg amik pic kitorang. tq ssgt. so, semoga di lain event kita dpt berhuha lagi. SELAMAT HARI SETIAUSAHA!!!. cheerssss…..

14 comments:

mya said...

kura-kura sihat kata ko kan kak. lawak ko kak..

eh baru perasan ada gambar snap sendiri kita bertiga tu.
jap ah nak edit entry ku he he

SPEAKER said...

tinie..cantik warna mata...

Delimasari said...

hai tinie --- udah tgk show agnes....

Alimaz-Kembara Terasing said...

best tak agnes monica...

Diamilikku said...

haah cantik warna mata..heheh

Queen said...

bestnya...ada hari setiausaha...dan dibelanja bos...

AQisH said...

fuhh mmg gigih ko wat n3..byk gak ko amek gambo eh..patutlah gigih..ko tau x..aku satu hapaa x amek hanyalah gambar bersamamu tu saja..blehh..x tau ler..kemalasan ya amat..pulak2 dgn show agnes yg aku pon x pueh ati xde lagu tiada logika tu..dan mmg x logik dia mengomel sengsorang atas pentas tu..ngaruts tol..

wehh ko tau x..goody bag tu, aku lom abih explore..ader jer elok terperok tepi dinding kat rmh aku tu..hahaha..

AMIRZA-KRAF said...

aku ada baca dalam metro komen pasai majlis ni... mcm show si agnes tu tak sesuwaiii dgn majlis tu.. bila dorang minta komen dia kata itu style dia... adakahhhhhh ko bayar orang ke... orang bayar kat ko soh hiburkan orang...

Dee said...

hehehe..aqish tu mmg dh memboyot..untung ar dpt ambik gambar ngan stacy..

rasanya best lg show anuar zain..mak2 org menjerit2..anuar..anuar..hahaha..

atty's said...

besh dpt jumpa stacy ..tinie ..cantik ar kaler mata ..

TiNiE said...

mya : keh keh keh...sila sila..

speaker : alahai, mata tipu pastilah cantik..heh

delimasari : hai, owh awak pun tgk agnes ek...

alimaz : errmm...time dia nyanyi besss tapi, time dia bagi ucapan..haihhh seb baik ada DEE penyelamat majlis...

diamilikku : alaaa shy shy i..heh

queen : bes jugaklaa...

aqish : mmg pun, dah aku fokus mmg nak amik pic kan..snap jerla sekali harung..beg dorgif tu pun aku tak bawak balik..kutip2 mana yg perlu bawak balik jer aku bawak balik...

mie : naper aku takder came across langsung citer pasai show agnes nih..nak gak baca...hmmmm

dee : tul tu dee, tinie kalau tau cpt kata leh pi, mmg niat nak tgk anuar zain pun..tapi dah rezeki layan agnes...zasss jerla

atty's : tula, pengubat hati tak dpt dgr lagu tak ada logika..stacy pun stacy laaa...kakty, mata pelesu mestilah cantik hihihihi

d u r a said...

kak tinie, mata u memang malatop!

odhero said...

Kak tin : waduh2 pinjam mate tu... ape kate leh bikin sesorang cool... hehehe... ermmm xbest ke kali ini? ape pun dpt gmbr ngan stacy kan... makanan pun menlazat ajerk... wuuuhuuuu

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

wah..mata dah mcm avatar dah...errr..rupanya stacy tu spesis kita2 juga ye...tp rasanya kasut dia tu yg terlebih tinggi

heart my community