Followers

May 31, 2010

alahai...tak abis² isu anak


:: angels of mine ::

yes. saya sangat sensitif bila sentuh bab anak.
kenapa perlu dipersoalkan saya bersalin setahun sorang ker.
setahun dua org ker. is there any problem with you?

saya punya 4anak perempuan di usia 32 tahun
hina ker? kenapa kalau punya ramai anak?
adakah saya meminta-minta atau menagih sesuap nasi dari kamu?
kalau saya sakit sekalipun, kamu juga terasa sakitkah?

dan kamu kata kamu punya anak berselang lama.
so, kalau berselang lama kamu hebat kah?
kalau punya anak berderet gaji kamu kena bagi saya gitu?
*itupun kalau kamu punya gaji* heh.

sorry yer, kalau saya teremo.
saya sangat berharap selepas ini tidak ada lagi kata² sinis bab anak² saya.
my kids are my own kids.
so, pls?



:: petikan fb itu ::




:: i'm listing my children, bukan suruh kamu mempersendakannya ::
:: got it? ::


p/s : logik ker kalau saya sentap? blogger-emoticon.blogspot.com

16 comments:

mya said...

eieiiiei tetiba aku pun nak teremo walaupun anak aku sorang. dah la sorang, mak pulak jaga.

tapi tak kira. nak emo jugak.
sukaaa la nak anak berapa, selang berapa hari pun. dorang ni sakit celah mana eh? celah bedah?

eieieiieie (*&^%^&**^^&**

Diamilikku said...

sone pun beranak tiap2 tahun...alesha 2008 aisy plak 2009...ada aku kisah?? anak aku..so aku yang jaga..kalau susah ke penat ke kita yang tanggung..yang dia nak kisah apa kes...

patut kak tin emo...walaupun dia gurau tapi sangat sinis...nak zasssssssssss pi tgk siapakah insan itu..kat fb kak tin tak blurkan wajah n nama kan..heheh

Queen said...

ala kak...takde papelah tu....rasanya dia tak berniat pun..maybe dia sebenarnya nak bgtahu...
akak hebat kerana dapat manage anak seramai tu..sedangkan dia tu sendiri anak jarak2 pun rumah tongkang pecah..jgn simpan dalam hati k..SUPER WOMAN mana bley emo2...

jgn emo2...abaikan aje..k!


psssttt...my mum anak 8..umur 45 melahirkan anak yang bongsu...
umur 25 lahirkan anak ke tiga...rumah kami mmg seingat saya sampai skang macam tngkang pecah..tp kami bahagia.. so..buat apa nak malu... =)... hidup kita..kita yang mencorak kan nya....

sabar ye kak..

SPEAKER said...

alah..pedulik jer orang macam ni..saja jer nak propa tu..janji ko bahagia sudah...

payiet said...

Perlu ke nak persendakan anak anak org? sadis sungguh oi berperangai gitu, mau anak sepuluh ka, lapan blas ka, its our own rites

ietafakyra said...

biar la kak. jgn amik port org centu. takder maknanya layan. apa kes kecoh2 rezeki Allah bagi. yg dia tk mintak dr Allah sapa suruh, sbb tu la lama berselangnya.... haaaiihh!

Anonymous said...

sabar tini.. yg penting ko pandai menguruskan anak2.. yg org lain tak puas ati tu suh dia pi bunuh diri.. muahhaha jahat aku kan.. rileks beb.. u r a good mother! :)
-gmail acc aku prob takleh log in walaupun password ngan username betoi.. tsk.. Laxmi-

marini said...

biasalah tinie.. ada ramai anak pun orang kecoh..ada anak sikit pun orang kecoh.. takde anak pun orang kecoh...selagi namanya manusia nih.. ada jer tak puas hati pada orang lain! ko sabo jerlah tinie..takyah fikir2 sangat..yg penting, keluarga ko, tahulah ko nak jaga macam mana kan!!

odhero said...

huhuhu sabar2 jgn emo2... lantak p org nak kate, org tu kdg2 pikiran dorg cetek...

pinkiss said...

emo gak aku ni. sabar ye dik non..

Beautiful Disaster said...

logik. logik. kadang saya pun tak paham dengan orang macam ni. sukahatilah kan nak beranak berapa ramai pun. bukan mintak duit dia nak bela anak2 kita. dah rezeki Allah bagi. apa nak kalut. haiyo.

*sedang merancang untuk dapat yang second this year. huahua.

TiNiE said...

to ALL : mungkin jua saya agak emosi. tapi frankly speaking this entry just to let go my feeling. terima kasih jua kepada kamu kamu yg memahami perasaan ini. hanya Allah yg bakal membalas budi baik kalian itu. amin

fham5579 said...

k.tinie, saya br rasa apa k.tinie rasa nih..br2 ni dgn sinis nya dgr org dok berbisik mengata saya psl yg 2nd nd 3rd ni mmg ngam2 ja jaraknya...saya sampai reyau psl geram xleh lepas...kita yg menanggung semua depa tau pa kan..bkn srh depa tlg bw perut kita ka pa kan?
xpala k.tinie....sabaqla...
syok pa tgk budak2 lebih krg sebaya mcm twin..cute ja...

TiNiE said...

fham5579 : tul tu nim...tak taula kot ada org kata kita ni emo terlebih ker kan...tapi, diorg tak dok kat tpt kita...rasa apa yg kita rasa...perlu ker nak mempersendakan rezeki yg Allah bagi, tu takder lain mesti lam otak diorg kata kita ni kuat 'main' jer la...haissshhhh

tapi, as long as ada ayah lantakla kan...ko bukan sapa-sapa ko dok dendiam sana, jgn nak bikin statement ke hapa...heh..emo lagi

aramis2177 said...

tinie oo tinie:
aku rasa org tuh jeles kot sebab di kala umuq kita yg dh masuk 32 nih anak2 kita dah ramai....meriah umah kita.....alhamdulillah...xkisah laaa dpt sumer pompuan pun....bukan berdosa....aku pun penah kena cam hang..siap org duk tanya...." awat xdpt2 anak laki lg nih?" awat salah kah kalau xdak anak laki...kita xdak rasa terkilan apapun org lain duk sibuk jaga tepi kain kita......nyampahhhh aku!!!

naja said...

relax tini... yg penting hang dgn anak2 bahagia. hehehe.

akupun baru2 ni kena jugak, dah rapat jugakkan si rasyid dgn rumaisa nih.. siap insan tu dgn kata kat aku " rapat2nya anak ko.. ko ceaser kan, ntah2 luka ceaser blum sembuh ko dah projek!" woooooooo... super tragis

ada aku mintak sedekah sperma laki dia ??

heart my community