Followers

May 24, 2010

mencegah lebih baik dari berubat. kami semua sudah, anda bila lagi?

seingat kaktin lah, kerajaan dah informed semua rakyat Malaysia
pasal vaksin pencegah h1n1 ni a few months ago kot.
katanya vaksin ni boleh di dapati di mana-mana klinik kerajaan terpilih.
tapi, memikiokan nak terjah klinik kerajaan buat kaktin pk 80kali pk dan pk.
heh. u know i know la kan.

tup tup last week kuar circular kat kijangnet informing yg staff fall under certain dept
boleh mendapatkan vaksin tersebut either di in-house clinic or
di mana-mana klinik panel bank terpilih.
provided ko kena buat appointment dulu la.
memandangkan dept kaktin antara dept yg 'kritikal' makanya
kaktin tkmola melepaskan peluang ini.
terus print itu circular dan call klinik caterall khoo, jalan othman bikin appointment.
bukan takleh terus ngamik di in-house clinic jer, tapi teringat nak hangkut whole family terus.

P5220098_640x480


hari sabtu pagi siap-siap la sefamily mau ke klinik.
appointment kul 8.30am, tapi kul 9am masih di rumah.

P5220096_640x480

:: baju borneo RM3 selai ::

sblm kuar, sempat pose-pose kat parking keta.
teringat yg pic mereka berempat bukan senang nak ngamik.
gigih gakla soh depa posing-posing.
tapi hasilnya tetapppp tak seberapa.

P5220099_640x480


especially ini budak, susah nau nak soh dia dok dendiam
kejap tunduk, kejap toleh kiri kejap toleh kanan.

P5220100_640x480


nah kau, bertempiaran lari. fatihah hat kenit tu pun kemain lagi nak lari² sama.
selagi keta tak gerak, selagi tula diorg ni takleh dok dendiam. haih.


P5220102_640x480


di klinik, cerita pasal di klinik. punyalaaaa fenin palaotak aku.
bukan pasal apa, pasal fatihah n najihah jer pun.
kakak² so far ok ok la. behave.

P5220101_640x480

seb baik sampai kul 9.20am pun, tetap dpt no. 1 nyer patient for the vaccine.
ada gak aku nmpk 2-3 org bank staff ada yg nak amik vaksin, ada gak yg dtg kinik pasal sakit. kot. ntah.
sampai nama kena panggil, en.nahar org pertama yg kena jab.
pehtu aku. sampai turn sarah dia sudah nangis² takmo.
aik, selalu dia paling 'kuat'. haisshhh...cucuk gakla nangis² pun.
memula takut gak lelain pun bikin hal. tapi alhamdulillah kejap jer dah setel semua.
agak sakit la time doc press ubat masuk, aku pun leh rasa takkan fatihah takleh rasa sakit iyer dak.
doc kata, side effect dia boleh jadi demam boleh jadi lenguh² badan.
pehtu kalau allergic dgn telur n ayam takleh amik ini injection.
oo gitu plak. pehtu, fatihah below 3yrs kena amik 2dos.
kena amik lagi lepas sebulan dos yg pertama nih. hmmmm ok ok.
janji free layansszzz.....


diakhiri dgn pic eksklusif en.nahar di jab oleh doc.
pas kena cucuk kami plan takmo balik dulu.
mau mencari susu pampers fatihah sekalian mau cari makan.

blogger-emoticon.blogspot.com

mau kemana ekkk???


8 comments:

Alimaz-Kembara Terasing said...

sedondon

Naddiea said...

kak,cemana lepas amik jab ni??ada yg demam x?tp org kata ada yg dh seminggu cucuk baru demam.wallahuallam..

TiNiE said...

alimaz : tula, suka dresskan diorg sedondon...

nadd : ada, fatihah ada demam...sarah pun tapi dan dan kasi pcm...so far alhamdulillah...tggu tgk next next day lagi...

Diamilikku said...

depa kata sakit kak tin...sakit sebelah badan..tu yang sone takut nak pi tuh

TiNiE said...

sone : ahaaa lenguh2 sebelah badan tu ada gak kaktin rasa...tapi, buat tak tau jer...eceh hihihi

suzzsuzie said...

salam tinie...selamat rasanya kan bila satu family dh kna suntinkan h1ni...

ietafakyra said...

bestnya dh suntik! nak jugak.... tp kena tunggu sihat sume dulu aaah kami2 nih. haaaihhh, selamat yer kak!!

TiNiE said...

suzzsuzie : salam..so far alhamdulillah..feel better

ieta : tula, kalau sapa sapa ngah selesema or demam takleh amik ini suntikan...kena bebetul sihat

heart my community