Followers

May 12, 2010

ada budak kena tinggai...kesian dia :)

at the very beginning lagi, aku mmg plan takmau bawak fatihah pegi desawaterpark tu. bukan apa, dia ni kurang antibodi sikit. cepat dpt demam+selsema+batuk. kebetulan, hari sabtu yg kakros dijadualkan dtg amik dia, dia mmg demam+selsema+batuk. memula tu,cam agak kesian laaa nak lepaskan dia pi, tapi mengenangkan kepercayaan aku terhadap achudida dlm menjaga fatihah aku lepaskan jua dgn kepasrahan....sedih



:: pic pertama yg ditag di FB ::

pada malam hari tu, mulala dpt gambar-gambar yg menggoncang naluri keibuan. hahahaha tak boleh blah. ala klang jer pun, ulang alik 3-4 kali sehari pun ok kot. actually bukan dapat, tp gambar2 yg di tag nama aku di FB. sapo laie, kalau bukan achudida punya keje. tgk kejap-kejap jerla kot. karang ada yg meraung malam-malam kang. kihkihkih....seb baik en.nahar ok. gamak dia pun pk esoknya pegi desawaterpark leh fokus kat kakak-kakak tu.



:: pic kedua ditag di FB ::


ahaaa kakros ada kasi dia ubat demam+batuk. so, hingus n batuk dia ada kurang. pehtu lekat kool-fever tu ada gakla membantu dlm mengurangkan demam yg melanda. lagipun, dok umah kakros dia dilayan secara istimewala sbb takder sapa yg ada nak digaduhkan. kalau kat umah ni, harusla gaduh ngan najihah sesado. tapi, gaduh adik-badik org kata mengeratkan lagi tak gitulove ??




:: pic ketiga just before aku dtg amik dia balik ::

petang ahad tu gak, pas balik dari mandi-manda. kami balik umah dulu mandi lagi dan kendian rebah ke katil. en.nahar kena sambung keje sebab officer yg supposed bertugas aritu emergency. bini bersalin daaa. nak taknak en.nahar kena berada di kantor jugak-jugak time tu. kami anak-banak kasi tido dulu. katanya, kalau dia tak sempat balik dia soh aku jer drive bawak 3-3 org tu ke klang, pikap fatihah.

masa aku otw ke klang, dah sampai summit pun en.nahar call katanya dia udah balik dan mintak aku patah balik amik beliau kat umah. aiyooo dah la nak tempuh jem kat summit tu berjinggut. tapi, alhamdulillah perjalanan aku dipermudahkan Allah. dlm 15min gak patah balik, selamat pikap en.nahar dan continue our journey ke klang dgn matlamat mau pikap fatihah. sesampai di klang, makan-makan lebih kurang zassss pakej sefamily pulang balik ke PJ. sekian. hmmmm mcm tak bes jer entry ni. apo apo jerla.....


6 comments:

Diamilikku said...

sone selalu dah kena...kalau tinggai anak je satgi mulalah ditag di FB..ala2 ibu tak mithali le kan tinggalkan anak..hahahahha...

atty's said...

sian fatihah..nie dah elok ke lom.getwell soon fatihah..

SYAbAR said...

yang penting rajin update blog, bukan cam akak ni.... apo apo pun, akak enjoy dgn cerita ceriti kau dik

Queen said...

erkk..ending yang buat saya ketawa...hahahaha

ietafakyra said...

demam2 pun cumilsss! geram kat pipi bam!bam! dia tuuu...

:"♥Warnida:"♥ said...

layan sngt2 istmewa ok...aku lyn dia terbaik lagi dri bby jihah..hahahah yg ni nsb baik mau dgr kta jihah jgn arap la...sabr2 ..pic ke 3 tu sempoi yo yo ooo ja tulis..pndai dh ka!! hahahah

heart my community