Followers

September 07, 2009

iPod hang zasss ke pyramid

haih, sejak najihah asik ralit ngan iPod aku tu sejak tu jugakla iPod itu mengalami kesukaran bernafas. ala-ala org asma gakla. heh. bukanla, si najihah tu asal boleh jer dia tekan-tekan skrin iPod sampaila dia hang. dah selalu dah iPod tu hang. sampaila smlm di klang umah kakros ia hang hingga takleh nak wat apa dah.


.:: iPod pink ku yg selalu jadi mangsa najihah ::.


siap-siap, aku dgn achudida bersama fatihah n najihah terus terjah machines di pyramid. memandangkan, aku drive avanza makanya stroller fatihah takder la. kenala berdukung. budak kecik ni, nmpk jer cam kecik tapi lelama dukung rasa cam nak luruh gakla bahu aku.

luckily, kami sampai awal gak sekitar jam 11am. tetiba ternmpak kaunter 'i' di tepinya ada 2 ketul stroller oren yg hebat. dlm takut-takut berani aku hampiri penjaga kaunter. tanya gimana prosedure kalau nak pinjam itu stroller. upernya, kasi deposit RM50 dan tinggalkan lesen memandu jer. then, before 4hrs pulangkan balik deposit dan lesen jua dipulangkan. kiranya, takder caj punla. sekadar pinjam. peh, apa gila nak dok dlm pyramid sampai 4jam dgn budak kecik segala. mau pengsan dibuatnya di bulan-bulan Ramadhan yg mulia nih.

sampai jer kat kedai machines, terus terjah SAnya sorang chinese man. baru nak ngadu domba kata iPod tu hang, kawan terus amik iPod tu terus tekan 2 button iaitu button home n button power saver lama-lama sekaligus. upernya, gitula cara mau on off iPod/iPhone. heh. almaklumla, org pakai iPod/iPhone aku pun nak pakai, tapi tak study cecara on off mereka dgn betul. sekali lagi. kesiannnnnn.

oleh kerana main point kami udah setel takkan nak terus balik kot. dah plak alang-alang dpt stroller, fatihah lak enjoy jer dlm tu kami pun jenjalan la. wah! sumer butik pun ada sale. aku kalau hari coti jenjalan, mmg fokus kat baju anak-anak jer. nak nak nak raya nih. jumpa butik poney. belikan diorg sorang selai t-shirt dgn potongan 70% dan selai khakis for fatihah dgn potongan 50%. mmg sengaja fokus yg 50% - 70% nyer disc. kurang than that tak pandang.

pehtu, jalan lagi dah jumpa kedai osh kosh lak. peh kenot tahan weih pasal sesebelum ni ada gi isetan butik osh kosh gak. tapi takder 50%. di pyramid ado! terus amik kasut saiz fatihah try-try yes. dpt seketul. achudida lak, penat dah mau jalan. kalau ikut aku ok jer. dah sudah tu pulang sudah.


:: di butik poney::
:: fatihah dalam stroller oren pyramid ::


:: osh kosh b'gosh ::



:: kasut fatihah ::



:: hasil rembatan di butik poney ::


10 comments:

Jard The Great said...

susah mo shopping skang.. sesak dgn org ja.. huhu

Afif said...

Bacstreet Boys? Why???

Diamilikku said...

sone tak dapat lagi beli kasut alesha..huhuhuu..susah tul nak cari di sini

Dee said...

owh..dh shopping sakan..cantik2nya baju..lawa eh stroller kt pyramid tu..

pinkiss said...

untuk maknya, takde hasil ke?

Baby Lyana said...

wah..poney ngan osh kosh sales..hihi harus gi ni..kedai peberet Lyana tu

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

rasa cam nak turun kl shopping baju raya ja...

mama-syira said...

entry ni membuatkan hati meronta2 nak gi pyramid gak!!! huwaaa.. shopping baju anak lebey penting dari baju sendiri..

mRs.jUkoGYu said...

kasut pink itu sgt cumil..ade saiz saye tak kak?ekekekeke

TiNiE said...

jard : kan. tapi tinie kalau mau shopping seawal pagi dah terjah mall dah...

afif : why?? cos i like!!!

diamilikku : ada..keep on cari..hehehe

dee : cantik kan those baju? yeap, stroller di pyramid mmg hebat...

shaf : pegi jgn tk pegi..raya setaun sekali jer..hihihi

pinkiss : aahla..thx cos ingatkan aku..hiks

aza : haaa boleh za, sila sila..

mama_syira : yezzaa..sapa ada nak kecik mmg fokus kat diorg jerla..

juls : akak rasa, mungkin ada..mungkin jua takda..hehehe

heart my community