Followers

September 10, 2009

cerita SARAH : pertama kali ke klinik gigi

first of all, ibu nak kasi kakak standing ovation dulu tepuktangan tepuktangan tepuktangan. hmm kakak nak tau naper ibu kasi clap bnyk² kat kakak ni? pasal, walopon ni first time visit kakak ke dentist tapi kakak adalah sgt berani dan pandai. ada la, a few days back kakak gitau ibu yg gigi kakak mcm ada batu tapi ibu wat tak tau jer pasal knowing kakak kan suka create² cerita. kata kreatif. tapi pada sebelah petangnya, ibu tgkla gigi yg dikata ada batu itu. aiyoyoyo amma appa. gigi sudah naik menindan. adusss menakutkan.

yg lagi ibu semak perut, gigi kakak yg asal masih kuat. takder longgar². mula la terbayang raungan² di kinik gigi ni kang. terus ibu call atok. atok kata, cemana pun kena gak buang gigi susu tu. haih.

dan, pada hari ni long balik dari sekolah terus long dtg amik kakak. so, ibu, long dan kakak pun menuju ke klinik gigi panel berdekatan. lim dental @pj new town. luckily parking senang dan org di kinik pun takder. sgt mendamaikan. tak sampai 15min pun setel. jom tgk pics.



:: senyum!! ::



:: gigi baru sedang naik ::



:: dah masuk bilik doc, kakak terus naik ke kusi kuning itu ::
:: kakak mmg berani ::
:: doc tgh belek gigi kakak ::




:: kasi sental dulu itu gigi ::



:: masa ni tgh bius ::
:: ibu yg menggeleto ::




:: ambik itu playar, kasi buang itu gigi ::



:: setel ::



:: taraaaa ::
:: taun ni, kakak beraya dgn gigi rongak sengihnampakgigi ::
:: setel satu bab ::

5 comments:

naja said...

berdebar2 aku dibuat nyer dengan n3 hang kali ni. yg naik menindan tu gigi kekal ke tini? alahai sian sarah... mujur macho jer dia dok dlm bilik doktor tu.

Dee said...

fuh..sib baik ko tgk tinie..kalo x jadi cam gigi deelah..xpe..nti bole betulkan balik tu..

Diamilikku said...

clap clap clap....bravo girl...inilah contoh kakak yang baik...ibu poyos jer kan..takut lelebey..hehehehhehe....

Amirza Kraf said...

wahhhhhh tahniah.. tahniah utk sarah.. mmg la really ppg.. hehehe

payiet said...

Rongak rongak pon janji malathop cam ibu kan. Kebabooom

heart my community