Followers

January 18, 2010

melawat achikmimi di PPUM

sian achikmimi, sudah seminggu terlantar di wad bersalin PPUM sana. walaupun lum bersalin. last week dia dimasukkan ke labour room kerana mempunyai mild contraction. memandangkan babies masih kecil, doktor tahan dulu. kandungan beliau skang sudah 7bulan gitu.

smlm, kami sekeluarga telah melawat beliau di wad. sesampai di PPUM dan setelah meletak kereta kami sekeluarga sudah sesat barat di dlm itu spital. adoiiiyai, tak taula nak salahkan sapa. kamikah yg tak tau baca signbod, or sapa2kah yg harus dipersalahkan. ada tak sesapa penah sesat dlm ini spital? sila angkat mouse tinggi-tinggi.

hampir 20min gakla dok xplore race dlm bilding akhirnya sampai juala ketemu ngan achikmimi. syukurrr. makanya anak-anaklah yg paling suka. yerla, lama tak jumpa ngan achikmimi. fatihah pun apa lagi, berlari ke sana kemari pasal wad kat situ luas. tak cam wad dia kat pantai sana.

sembang-sembang update apa patut achikmimi kata, kemungkinan esok (hari ni) dah leh discaj. dia pun boring taala dok dlm wad tu. yerla, sapa tak boring ooiii. haaa...tingat satu peristiwa di mana 6 doktor pelatih telah gagal dlm ujian bilamana mereka menjadikan beliau ujikaji. ujung-ujung semua pun failed pasal semua pun kata dia pregnant 'single'. dan dimarahi oleh prof. doctor mereka.

:: pakat-pakat menghabiskan jajan achikmimi ::



:: terbaru diberitahu, doktor mau tahan achikmimi lagi 3weeks...
aiyooooo!!! ::


7 comments:

siti said...

cian achik..
dh rasa contraction ke

nursarah said...

sesat..ermm, masuk then terus tanya guard..tp mmg pening gak ppum ni kalau 1st time pegi

Mama_Aqish said...

hu...hu...biler achik mimi nak bersalin...sekali anak buah datang memeriahkan suasana da...

naja said...

semoga dipermudahkan la oleh allah swt untuk mimi menghadapi saat2 ittewwwwww....

Queen said...

apakah jawapan untuk soklan prof itu?

TiNiE said...

siti : tula, kesiannn...ada rasa contraction

nursarah : tanya-tanya gak nurse kat situ..akak once a while la jengah..tu yg tak hapal..

mama_aqish : lambat lagi..due bulan march

naja : aminnn..tq tq naja

queen : ahaa..achikmimi ni peknen twin..sepasang..so, diorg sumer jawab 'single' kompom la salah...

payiet said...

sian acik mimi, kak, ko suh la acik mimi layan fb. Baru tak boring, kalo nak gempaq suh main game tanam tanam, komprom tak buhsan

heart my community