Followers

January 08, 2010

'apa yg best sgt PANTAI tu?' - soalan MAK

'asal admitted jer, pantai...asal sakit jer pantai...apa yg best sgt pantai tu?' haaa yesss aku mmg la boleh dikatakan hampir setiap kali masuk spital jer tak kira la mau bersalin ker anak sakit ker spital pantai gak yg aku tuju. ni aku nak jawab soklan mak nih.

pertama-tama : of course la, nak masuk spital mana pun kalau beserta GL bayaran yg ko kena bayar hanyalah a few hundred dollars jer. tupun pasal aku gedik amik bilik yg melebihi entitlement. sedo sikit diri tinie ooooiii ko tu koli jer, ada ati nak dok bilik single. eh, tapikan sekali jer aku penah amik bilik single kat pantai nih. time memula aku kenal spital pantai. iaitu time bersalinkan si sarah. tu pun, pas kena topap melebihi seribu ringgit aku udah serik. heh. kesian. stat pada tu aku bijak sikit, amik bilik 2 bedded jer. paling cikai ko kena tambah pun sekitar RM150 for 5-day stay. 2 bedded ado tv. tapi kalau aku amik 4 bedded, kompom takyah topap tapi bosan aaarr takdo tv.

pehtu, aritu masa otw balik dari discharged si fatihah aku, mak, ayah, rizal n fatihah lalu NPE nak balik umah la. sekali mak bersuara 'laaa dekat ja noh' terus aku sambung 'haaa tau pun mak!' yeap point yg kedua spital pantai, bangsar adalah very convenient dgn umah aku. so itulah sebabnya aku sker jer ke pantai tu. nak kata servis tip top idokla jugak. nama jer spital swasta. servis tetapppp kedaung.

dan seterusnya. haaaa ini yg paling aku suka. dia nyer goodies. hihihihi. asal masuk wad jer pasti ada complimentary thingy yg ko akan dpt. kira kalau ko mmg emergency masuk pun tak bawak apa-apa sehelai sepinggang ko jangan risau, spital pantai ada sediakan basic toiletteries buat kau. jom skodeng benda apa yg dia kasi.



:: taraaaaa...hahahaha ok tak? ::



:: haaa aku tak tau la spital lain kan,
tapi time bersalinkan si fatihah kat tawakal tak plak aku dpt bebenda ceni ::



:: towel ni besss lembutttt ::



:: see...dari pattern conservative hingga yg ter latest ::
:: tudung kuning tu yg paling latest...latest la sgt...layaaannsss ::

11 comments:

Mama_Aqish said...

bagus kak tinie...jadi pengumpul barang2 kat Pantai no....hu...hu...

ietafakyra said...

rasanya yg under KPJ health sume dapat kot kak...ieta selalu attach ngan dsara specialist pun centu gak. tp masa bersalin baru2 ni kat Putra Medical Bkt Rahman Putra pun dia ada bg cenni...dah byk kesedaran depa ni tentang medic-tourism nih. baguss222!

leadleedeea said...

nak try bersalin kat pantai lerrr...hehehehhehee~!!

mie said...

uuiihh.....
mmg best hospital tu...

Anonymous said...

aku besalin kmc --dapat,columbia pun dapat,kpj seremban..tak dapat...

odhero said...

Huhuhu... btul tu gak... nama pun class servis pun sure mesti 1st class

aramis2177 said...

uishh..best apa nih! masa aku bersalin kat Kajang Plaza Med Centre....dapat mcm2 gak....segala brg baby pun dapat....mmg meriah laa gift dia bg..pehtu tiap kali kalau pi jumpa paed dia...dia akan bg setin susu kecik wyeth punya!bestt!!!!!

TiNiE said...

mama_aqish : dah dapat kan...simpan dan guna jerla..

ieta : wah ye ker?? tp rasanya msa bersalin kat tawakal ritu tak dpt pun...hmmm

leed : yeap, akak leh rekemen gynae terbaek..dato' dr norashikin...

mie : takdonyer bes mana pun..bulleh aarr...

anon : hmmm bes la jugak kan...kalau dpt bebenda ceni..

odhero : takdola klas mana pun...bulleh aarr

farah : tul tul..masa pi cek up appointment, mmg depa kasi bbrg baby cam diaper mamy poko, susu dsb...ok la kan

naja said...

aku masa bersalin kat spital putrajaya.. tak dpt semua benda2 tu.. tapi layanan nurse2 dan doktor sangatlah tiptop.. nurse yg muda2 mcm kawan2.. yg senior2 mcm ibu2 gitu. yg bestnya.. bayar rm4 je utk semua2 termasuk la ceaser dan bla bla bla.

tapi kalo dpt benda2 mcm yg hang dapat tini, phewwwwittt.. mau ciwi smp 2020. apapun bersyukurla tak kira di mana kita mendapatkan rawatan, yang penting.. sihat dan selamat.

naja said...

aku masa bersalin kat spital putrajaya.. tak dpt semua benda2 tu.. tapi layanan nurse2 dan doktor sangatlah tiptop.. nurse yg muda2 mcm kawan2.. yg senior2 mcm ibu2 gitu. yg bestnya.. bayar rm4 je utk semua2 termasuk la ceaser dan bla bla bla.

tapi kalo dpt benda2 mcm yg hang dapat tini, phewwwwittt.. mau ciwi smp 2020. apapun bersyukurla tak kira di mana kita mendapatkan rawatan, yang penting.. sihat dan selamat.

TiNiE said...

naja : yer yer aku setuju ayat las hang tu..dah spital tu yg paling dkt ngan aku pun kan..zass jerla

heart my community