Followers

January 07, 2010

hari pendaftaran dan orientasi - part II


masuk dlm kawasan sekolah, terus port kat kantin dulu. tak tau hala tuju yg sebenar. usha kiri kanan upernyer kena berhimpun kat dewan. aku dok bayang dewan tu tertutup, upernya tak, kawasan terbuka. tapi oklah, takderla kepam berpeluh keti bilamana ramai-ramai berkumpul.

lepak-lepak dlm dewan, tetiba ada announcement bagitau yg majlis akan bermula kul 8.15am plak instead of 8am. guru aka pengacara soh p makan dulu kat kantin. aku pun mmg melapar zasss ke kantin. beli mihun goreng sepinggan ngan air teh tarik secawan. kami share-share jer.

dah sudah balik ke dewan, kena cari nama lak kat kertas pehtu sign. memula kalau tak salah aku nmpk nama sarah di kelas 1Mutiara, ujung-ujung bila diorg announce dia di kelas 1Berlian lak. mana-manala. janji dia ada tempat cukup.

haaa kat sekolah ni untuk darjah satu ada 3 kelas, 1Delima, 1Berlian dan 1Mutiara. for the time being budak-budak just di masukkan ke kelas secara rawak. lepas 3 minggu dari sekarang akan ada ujian nak tentukan mereka masuk kelas pertama, kedua dan seterusnya. bilangan murid dlm satu-satu kelas pun tak ramai sekitar 30 org jer gitu compared time aku darjah satu dulu almost 50 org satu kelas! tapi, tatapppp aku menten budak pandai. heh. *motip??*



:: backdrop ::




:: sarah dlm barisan kelas 1Berlian ::




:: dlm ramai² ada jugak sorang yg nangis, budak laki ::
:: mak n kakak (baju merah) dia kot tgh tenteramkan dia ::




:: lagi sarah dalam barisan ::




:: 1Delima dan 1Berlian ::
:: q nak masuk kelas ::

lepas cikgu kelas amik mereka² ni masuk ke kelas, ibubapa lak kena dgr taklimat. mcm² yg diinform kepada ibubapa time tu. start dgn PIBG, gurubesar, HEM, ko-kurikulum dsb. aku pun catat la jugak sikit-sikit mana yg penting mana la tau kelak berguna di lain masa.

next......

7 comments:

ietafakyra said...

owh kak! ku rindu SAS...huk huk huk...

TiNiE said...

ieta : yeap..me tooo sob, sob...

payiet said...

sonokkkan tgk bebudak stat skola. aku lak rasa tingin nak jadik che gu

odhero said...

Kak Bubuh gambar anak2 dlm ni... igt mase sy kecik2 dulu... windunyer hehehehe

TiNiE said...

payiet : ko tetiba kan...jadi cikgu sudahnyer

odhero : yer, pastilah ramai jua yg merindui zaman kekenit dulu..hmmm

Mama_Aqish said...

bukan main sonot lagi sarah tu ek...asyik ngadap camera jer....mak nyer pun dok asyik snap gambo dia jer....

TiNiE said...

mama_aqish : haa tak segan nak snap2 gambo pasal ramai jer yg buat gitu..blogger juga kah???

heart my community