Followers

January 08, 2010

2 beranak berjimba di OUG plaza selepas jumpa dentist

balik dari sekolah dah pun tengahari. letih tak tau nak ckp laaa. baru setengah hari aku dah nak collapse. sampai-sampai jer kat umah ingat nak kemas-kemas sikit then tukar baju nakla kuar plak. memula ingat nak bawak sarah tgk wayang ker, shopping² ker makan² ker, sekali teringat yg aku kena bawak dia gi dentist lagi. hari tu, dah satu gigi dia kena cabut pasal gigi kekal dah naik kali ni pun sekali lagi kena cabut demi membolehkan gigi kekal tersebut tumbuh dengan cantik.

zasss la plak ke klinik gigi. kat klinik gigi nila receptionist dia sudah menghanginkan aku. katanya aku better dtg balik sekitar jam 2pm. katanya lagi patient ramai. masa tu jam menunjukkan pukul 12.45pm. seb baik otak aku masih running. terus jer aku ckp ngan dia takperla, amik jerla kad saya. huh.... dan tak lama pas tu nama aku terus kena panggil blum pun kul 2pm. mmg propa la ko aci.

seperti yg dijangkakan, sarah rilek jer walaupun gigi asal dia blum goyang. kena bius 2 jarum, prap doctor cabut ngan playar. selesai. pehtu giliran aku lak cek gigi. siap scaling. dan setel terus pk pk lagi mana mau pegi.

kami end up di OUG plaza jer. memula sarah mau makan kfc. memandangkan kfc takder kat situ aku ajak dia makan kat secret recipe jer. lagian memasing baru pas jumpa dentist kan. takleh la makan heavy-heavy sgt. jom tgk apa kami makan.



:: sarah happyla, aku leh layan dia sorang² kali ni ::



:: coffee free ::



:: mushroom soup ::



:: bun lembut ::



:: green apple kasturi ::



:: chocolate indulgence ::

aku tanya sarah best? angguk-angguk dia suka. senyum jer. sempat gakla aku pesan, balik karang takyah la bercerita ngan adik-adik ibu bawak kakak makan segala nih. kesian diorg ek? dia paham dan balik tu dia senyapppp jer takder nak excited² dgn adik-adik. bagus kakak. macam ni lah KAKAK!

9 comments:

Diamilikku said...

oowhh sungguh big gurl...sunngu baik...sungguh penyayang...baguslah kakak...semoga membesar terus mcm ni n dihindarkan dari hasad dengki sesama adik beradik yer...amin

Dj Epoi said...

Mak dia yg nak layan SR bukan anaknya......

Mie.....!

Tq arr....

Queen said...

ahahaha..tak pernah berjaya suruh adik tutup mulut...ade je kat sape2 yang dia nak citer.. pehtu, citer bukan nak slow2, sikit punya kuat..dah si adik melalak nak jugak...sebab tu kalau nak belanja depa, ne tgk poket dulu..kalau takat lebih sikit dari takat dada, tak payah bermimpi..kang lemas terus di balun adik2..huhu

TiNiE said...

diamilikku : insya-Allah aminnnn

dj epoi : yerr..no problem bro!

queen : pasrah..pasrah...

payiet said...

kat kinik gigi pon ada yang nak propa, adoi la. Merata rata org mempropa skang ni kan kak

Mama_Aqish said...

tak kan berdua sajok????ker berdua lebih baik???

ietafakyra said...

so sweet..sure dia rindu kak tin sgt2 sbb dah lama tk di entertain cenni. wah!wah! ri ni dia dpt special treatment dr ibu gitu...best!!

odhero said...

Aiyooo aci tu kekwat juga ka... kasi sembur skali br die tau... Oooooo kak namo bg tau adek badek lain ehhh... hbs adek badek TIRI ni dah tau mcm mn haaaaa hehehehe

TiNiE said...

payiet : nak idup gumbira katanya bila propa..layansss

mama_aqish : berkebetulan kami berdua saja kan...

ieta : haaa tula pasal, selalu bila ramai-ramai dia pastilah asik kena mengalah jer..kata kakak

odhero : yezzaa aci itu sgt kekwat ok! alamak, kantoi ngan adik badik TIRI yg nih...aiyooookkk

heart my community