Followers

April 02, 2010

don't make me speak ENGLISH!!!

:: si sulung n si tengah ::

kisah ni terjadi di suatu pagi sesudah subuh. si tengah bangun mau membuang air kecil, sekalian aku soh jer dia mandi terus. memandangkan hari itu tadika beliau kena pakai baju senaman, dan baju beliau baru diampaikan so aku pk punya pk kasi jerla dia pakai t-shirt putih kakaknya si sulung.

ketika itu, si sulung masih lena diulit mimpi. cukup jer time dia kena bangun mandi bukak jer mata maka terpandanglah dia kepada si tengah yg sedang memakai t-shirt putihnyer itu. terus her blood go upstairs dan kuarla kata-kata ini 'watcha do it, pakai baju tu???!!!' dgn suara yg ala-ala gegak gempita gakla.

aku yg sedang bersiap dlm bilik tergamam dgn ayat tersebut dan agak terkejut dgn tone suara yg 'projection voice' sgtlaaa melantang itu. aku terus keluar lalu meleraikan 'kesalahfahaman' antara si sulung n si tengah dgn menerangkan aku ada membeli t-shirt baru buat si sulung. terus si sulung slow down n capai towel masuk bilik air mandi. fuh......*kesat peluh di dahi*


8 comments:

Queen said...

amik ko..sekali pepagi speaking kak....ahahah..takpela..maksudnya dia boleh menggunakan bahasa inggeris dgn baik.

Tapi tulah..kalau dapat amalkan

"Sharing is caring"

lagi baikkan....


saya dgn adik beradik perempuan yang lain pun sampai ke tua mak duk ingatkan..

"sharing is caring"...

hihihihi..semedang kedekut...

Dee said...

hahaha..skali marah speaking tuh..dee ada sorang kwn..senang je nk tau dia marah ke x..kalo dia marah..dia speaking habis..bila tya..dia kta dia xreti marah dlm b melayu..sbb nti byk maki hamun..hahaha..

Diamilikku said...

hahahah..kawan sone pun sama..bila dia speaking tu memang confirm time marah ja...hahahahah..agaknya memang org kalau nak marah cakap omputih kot no...

payiet said...

jangan gila gila ko kak, ko hengat ko sorang je teror speking london? huhuhu

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

haha tajuk dah mcm hattan marah masa komen dlm AF.

igtkan senang bila ada adik beradik sebaya leh sharing2 tp kdg2 leh jd kedekut gak

mya said...

sarah ada bakat terpendam uolls..
so pasni ko kena asah lagi jiwa omputih dia kak..

ietafakyra said...

fullamak kak! hebat toii... i loikeeee ur dotters style. eerr... mcm sama ja ngan sy kalp marah spekong london jugak! ;p

SYAbAR said...

hahaha... belajor dr mana ikut cakap camtu dik... but it's good, janji mereka berani keluar patah perkataan even salah dan melucukan

heart my community