Followers

March 31, 2010

youkoso SAKATA san. Hait!

ecey cey cey cey. sila abaikan tajuk di atas. kekonon cas japanese la sesekali. kisah ni berlaku di waktu makan tengahari. as usual, aku dan beradiktiri pasti tak kering gusi mencari tempat-tempat makan yang xtravaganza sikit bila berkumpul. kalau tak berkumpul is either ke kafe or kupang jerla.

lokasi kejadian di dalam bangunan Maju Junction. sepetak suara takmo makan kat foodcourt lagi. so, makanya mesti terjah tempat lain. since, aritu si nikolas penah entrykan makan kat restoran sakata iaitu sejenis restoran jepun kami pun zasssss jerla.

menu

pilih punya pilih, aku order salmon teriyaki + california roll. adik beradik lain ada yg amik set mee, udang tempura n ayam teriyaki. memula pakat-pakat dpt tuala basah + green tea sorang secawan. dulu, masa aku memula kenal green tea haiyooo tak lepas tekak aku nih, tapi bila dah biasa rasa cam bes plak sesekali sip sip itu green tea. nyum nyum.

towel appertizer

pehtu datang set appertizer *sila rujuk gambar*. aku tak tau nama saintifik 2-2 tu. yg pasti dedua pun mmg sedap melampau.

dah setel appertizer, dtg la main course yg kami tggu-tggu itu. peeerrghhhh salmon teriyaki aku tu mmg terbaeeekkk termantthoppp. so, pasni kalau rasa tingin nak makan salmon boleh la terjah ini sakata.

akumakan :: pos pos kekonon pakai chopstick ::

salmon

:: set makanan aku salmon teriyaki + california roll ::

foodies

:: makanan mereka ::

kamihappy

:: kami happy!!! ::

kamiber4

:: burrpppp…kenyang sudah ::

akumya

:: posing macam dtg dari jauh jer….::

masa pos-pos ngan maya for pic di atas, ada segerombolan minah2 mana tah, siap jeling-jeling. heh. alaaa rilek laaa kami ada blog maaaaa mau updet. kalau takder pic, tak seri plak la blog kami ni. i’m sorrrryyy!!!!

9 comments:

mya said...

aku saspek diorang ingatkan kita dari jepun kot..
maklumla muka nikolas tu dah ala2 kan..

payiet said...

tak leh pi slalu uolls, melingkup poket huhu

Dee said...

pergh..makan sedap2..tp dee x mkn japanese foodlah..hehehe..

Alimaz-Kembara Terasing said...

makan makanan jepun kena cakap jepun ya...

TiNiE said...

mya : hahahaha tak logik..tak logik, kalau tak si nikol tu boleh laaa tapi kalau aku japanese??? no no no

payiet : pastilaa sesekali jer..

dee : ala, makan salmon jer dee bukan yg pelik2 tuh..heh

alimaz : feel feel jepun jer kak..heh

pwincess D said...

kak, da try restoran jepung kat sogo? not bad gak aaa .. hehehe

Putri_Aizat said...

cam sedap jek...em...tapi mesti mahal tul...tetibe jadi lapo lah plak

TiNiE said...

D : haa bebila nanti kita gi sesama nak?

putri aizat : mahal sikit jerrr..tapi berbaloi baloi...

TiNiE said...

D : haa bebila nanti kita gi sesama nak?

putri aizat : mahal sikit jerrr..tapi berbaloi baloi...

heart my community