Followers

February 19, 2010

kalau sudah ditakdirkan IA menjadi milikku, insya-Allah IA kekal menjadi milikku...

peristiwa ni bebetul menyentap hati naluri aku. pendek kata, darah secamca takdak lam badan dah. huhuhuhu....alkisah di suatu pagi di hari khamis. as usual siap-siapkan budak-budak mau anto neseri. maka berduyun la turun lif menuju ke kereta.

sampai jer kat keta, mulala menyusun mereka kasi port elok-elok. karang ada yg bergaduh tarik rambut segala. mana dgn beg baju, beg sekolah, baju sekolah di hanger. peh, mau pening gakla. tapi, apa yg boleh diungkapkan inilah pengorbanan *ayat cliche*. heh.

enjin kereta dihidupkan. while waiting, 2-3 mins...walaupun aku penah jer baca untuk apa kita kononnya nak panaskan enjin keta tu. katanya nak jaga enjin. ye ker??? ok ok berbalik pada citer aku nih. pas seminit on kan ekon. selang bbrp min aku pun masuk gear jalan.

standardla nak kuar gate, malas nak touch kad angkat tangan jer kat guard. ambik masa oooo nak scroll the window down, then nak touch lagi. budak-budak semua pun aku ajo soh angkat gak tangan kat gad tu. heh. oleh kerana, aku perlu membelok ke kanan, makanya aku kena la make sure kiri kanan jalan tiada kereta. kena extra careful, keta bnyk di park di bahu-bahu jalan. ini menyukarkan pemandu berhemah seperti aku untuk kuar dari simpang. melalut lagi.

bila dah pasti tiada kereta kiri dan kanan jalan, aku pun nak tekan minyak laa nak zasss. sekali aku terdengar sesuatu. aku intai kat cermin sisi. rupanya pak gad tadi berlari-lari menepuk bontot aku keta. aku apa lagi cuak aarrrr. seingat aku, aku dah make sure sumer pintu keta ditutup rapat. elok jer aku bukak pintu. pak gad tersebut meninggikan suara. marah-marah. yer dia patut marah, aku cuai. aiyoooo henbeg aka klac nine west aku elok jer port atas bumbung keta uolls. mampossss....sampai centu sekali. berulang kali aku ucap terima kasih sama itu pak gad. rupanya masih ada yg sayang mahu ambil berat antara satu sama lain. toche tochedoa.



:: jom skodeng apo ado lam klac tu ::
:: penuh ngan kertas/slip bank/resit ::



:: tapi, janganlaaaa ilang bebenda nih huhuhu ::


15 comments:

SPEAKER said...

Nasib baik...kalau hilang susah kan nak buat balik semula..syukur..

Beautiful Disaster said...

fengsan kalau ipohone hilang. ngeh ngeh. nasib pak gad tu ok. buatnya dia tunggu jer handbag kak tinit jatuh pastu dia rembat. lagi haru.

Alimaz-Kembara Terasing said...

huk alohhh....sib baik ko ader rezeki lagi...kalau tak nangis tak berlagu...huhuhu

SYAbAR said...

masih ada yang sayang kamu .....

Dee said...

tinie..tinie..habit ni..suka letak brg atas roof kereta..lenkali hati2 ye..

mya said...

berhati2 kak pasni

ezzati said...

aiyok..cmna leh smpai atas bumbung..heheh.sib baik ada pak guard..xpe..leh amik iktibar :)

payiet said...

walaweyyyy cam best artis la kak kekekekentot

Mimpi said...

Almost a goodbye to the klac.
Save by the pak guard.

errul_ramli @ MH said...

hai cik pegawai bank negara..
terima kasih la kat pak guard tu ye.. hahaha

* da lama berkunjung & blogging ek.. kena update ni.. haha*

ummi humaira said...

salam Tinie..

Alhamdulillah masih ada rezeki lg.

Diamilikku said...

tajuknya patut : masih ada insan berhati mulia...hahahahhahaha....zaman sekarang susah nak jumpa ooo org baik cenggitu...errr melayu kah org asing kah

suerai said...

alhamdulillah..selamat..suerai pn cam tu gak careless. la ni nak p mana2 pn pk pnjg baru ada ank dua penuh keta..

odhero said...

Amat bahaya kan kak.. buat nyer x de org tegur...
lesap sudah barang2 dlm tu... alhamdulillah ade gak org prihatin

TiNiE said...

speaker : betul tu linda..mmg bersyukurr sgt2...

BD : tul tul..aiyoo kalau ilang sesemua tu mau makan tahun nak recover kot...syukur sesgt...thanx pak gad!!!

alimaz : tula pasal...mmg cuak gila laaa

syabar : heh, takderla sayang saya kakmin...bukan kenal pun..hai hai bai bai jer..heh

dee : yer yer..kena xtra careful lagi next time..thanx dee!!

mya : baeeekk...

ezzati : pestaim akak rasa letak atas bumbung tu..terusss lupaa...kesian..sekian

payiet : apo yg artis nyer oooii...

mimpi : kann...almost almost..huhuhu

errul : haluuu dear errul mana ilang daaaa...

umie humaira : syukur alhamdulillah sgt2 kak...

diamilikku : indian guy sone...

suerai : baru dua, kaktini 4 caner??? heh

odhero : tul tul..tula, masih nak jadi rezeki akak..syukurrr

heart my community