Followers

February 18, 2010

di carrefour bukit rimau, fatihah didera lagi...

cuti CNY, mmg la panjang. tapi aku??? asiklaaa dok di rumah saja. sila salahkan en.nahar. dia yg takmo bergerak kemana-mana. kesian kan aku. tapi, takperla janji berbahagia sudah. *ayat pasrah*

ari ahad, kakros n family datang rumah. dia pun dlm mode membosankan diri. kena plak ngah peknen, lagi la kemalasan mau drive ke sana kemari. tetiba dia sudah kasi idea mau kidnapped ppgs balik ke rumahnya, jadi tinggal fatihah jerla dgn aku.

kekonon, dah tinggal fatihah leh la aku ayat en.nahar kuar dating ke kan. tgk wayang ke hapa. takdonyaaaa takat gi makan kat pantai dalam nun jer, pehtu balik tgk gelanggang rajalawak. apakah??? sungguh tidak warna warni idupku. tapi takper, as long as tak kaco periuk nasi org lain sudahla kan.

esoknya, sekitar jam 11am sudah siap-siap mau ke klang menjemput sarah, aaliyah n najihah sekalian makan nasi tengahari terus di rumah kakros. pastila sodap bila mana dpt makan free nasi panaih-panaih. kebetulan kakros call kata dia tak dpt cari petai. soh kami tgk-tgkkan masa otw nak dtg klang. aku pun, pasang ayat la mau ajak en.nahar benti pyramid dulu ker. singgah jusco ke kejap. sudahnyer, hampehhhh takmo nyer dia. katanya malas nak jalan. chet.

akhirnya, kami terpesong jua. termenyinggah carrefour bukit rimau yg baru seminggu beroperasi. jadikler....janji ada petai habuan peneman sambal tumis udang kakros. cari punya cari kat bahagian sayur-sayur tu. adaaaala sebungkus lagi. tapi tu pun hidup segan mati takmo. dgn mahalnya. so, kensel beli petai. proceed dgn beli buah-buahan peneman kuah rojak kakros.

hah, carrefour ni pelik sikit. sapa mau troli sila amik sesiap kat bawah kerana di atas kelak tiada benda berunsurkan troli. raga yg beroda adolaaa. memandangkan kitorang nak beli pun ala-ala jer, makanya kami amik jerla raga tu. aku fokus nak masukkan fatihah lam troli dah oleh kerana tak amik troli sesiap tadi kat bawah masukkan jer dia lam raga nih. ala, dia pun bukannya berat sgt. so, just nice dia kat dalam tu. behave lak tu lam raga tu. so, tugas ayah taaaarrriiikkk.....



:: tarik jangan tak tarik ::



:: tah apa yg dikuis oleh fatihah tu ::



:: ayah yg sentiasa selamber ::



:: feel-feel atas upih nyioq ek a-ah ::



:: fatihah setia dgn sipar sebelah berlain dia tu...heh ::

6 comments:

payiet said...

sbelah lain? adoi la. Tak pe a ah jangan berkaki ayam sudah

SYAbAR said...

budak tecik depan en nahar kita tu torkojuit agaknya dia...

Mimpi said...

carrefour bukit rimau....maybe tak lama lagi aku akan jadi menghuni Bukit Rimau.
Sana aman x?

CAHAYA said...

comel je selipar lain2. hehe.

Diamilikku said...

macam footballer plak nampak a'ah dalam gaya baju itu

TiNiE said...

payiet : tula aku kata, budak pakai takper..jgn org tua buang tebiat namanya

syabar : takpun dia nak tumpang posing kakmin..hihihi

mimpi : rasanya ok ok la kot..nak ckp detail pun, saya bukan penghuni bukit rimau..heh

cahaya : tq auntie C!!!

diamilikku : hah..footballer wannabe??

heart my community