Followers

February 25, 2010

facebook : ketahui siapa removed kamu dari friend list….

 fb

smlm, sesajalaaa dok layan fb kat umah pas setel keje-keje umah dan memberi anak-anak makan. sekali ternampak kat recent activities kkwn ada a few friends yg become fan pada KETAHUI SIAPA REMOVED KAMU dari friend list. sajala aku klik jadi fan app ni.  bila aku bukak, ada mcm forum gitu. semua pun pakat-pakat like i care ke kena remove.

haaa sebut kes remove-remove dari friend list ni, aku pun ada gak buat dekat a few ppl yg out of the blue tetiba request mau jadi kawan. ada yg aku accept, ada yg aku hold dan ada gak aku ignore. kes yg aku accept ni pun, ada jugak tak salah aku, aku terpaksa remove once aku accept. WHY? pasal aku rasa mereka-mereka ini ada motif lain me’request’ org sesuka hati. kalau tanya aku naper aku ada facebook? senang jer jawapannya. aku nak cari balik kkwn lama, kkwn baru dan ber’networking’ secara mudah. (kkwn di sini bererti aku kenal samada kenal rapat, pernah kenal or kenal di blog).

fb2

:: 23 friend requests yg aku tak rasa nak accept, tapi rasa cam sayang nak ignore, caner??? ::

bila dah jadi kawan, time nak mengomen pun aku agak-agak gaklaaa. kalau aku rasa status seseorg tu sesuai untuk aku komen, then baru aku komen. idokla aku memberi komen secara mengkhinzir buta. nak kata, aku nak sibuk-sibuk buka wall org kerap-kerap pun, aku rasa aku bnyk sibuk bukak wall sendiri jerla kot. tu pun kalau dpt notifications sesapa tag, komen di gambar or status aku.

dan yg paling best, aku jugak penah kena remove dari friend list org yg aku kenal. kenal jugaklaaaaa. aku dapat tau aku kena remove pun setelah dia mengwar-warkan kat wall yg dia sedang ‘membersihkan’ friend list dia. heh. takpola, dia takmo kawan ngan aku pong, org lain ramai lagi nak kawan ngan aku. masak elah nya, ada ker org nak kawan ngan aku nih???? heeeeee……. :)

11 comments:

SPEAKER said...

Betul tu Tinie...kengkadang orang yang nak jadi kekawan kita ni..kita kena tengok dulu...kang main accept jer..tah hapa benda nanti jadi..

fazemy said...

Ok kak tinie-SIla accept org ke 24 request unt menjadi kwn kak tinie tu. just add ur fesbuk. hehe

Queen said...

saya selalu jugak mendelet..bukan tak nak kenal..kadang tu masa accept tu ter accept entah sape2..pastu bila selidik balik..entah sape entah dia nieyh..so delete la..tapi bukan takmo kawan..kadang dah ramai sangat pun bahaya...

TiNiE said...

speaker : aku penah accept sorang tu, asyiklaaa nak tag nama aku kat pic dia...pehtu kkwn dia dok pakat mengomen...jenuhlaaaa las las removedd

fazemy : yeayyy bertambah fried di friend list

queen : tul tul..kalau rasa kita add dia pehtu mcm menyesakkan wall kita, better remove la kot kan...

Dee said...

aku sama cam ko lah tinie..ada gak yg aku dh accept aku delete..bila aku rasa..cam was2..tp skrg..aku lg pilih2 bulu..yg aku kenal je aku accept..hahaha..

mya said...

ala kaktin, dia ingat kita heran ke nak kawan dgn dia. dia 10 kali tak hingin. kita lagi 100 kali tak hingin nak kawan dgn dia okkk..

setakat kawan 1000 orang dalam facebook, tapi di alam nyata seketul dua je yang ngadap ko, baik takyahhh laa... pi melingkup ko sana. wah emosi emosi

payiet said...

Nak remove, remove je la, perlu ke ko nak kompang satu mesia? Sian sangat. Tak pe ko pon bukan Dato CT ke hapa kan, lantak ko sana. Kalo takot di cerca kendian hari, jangan sesekali mengessep org sesukak hati <- pantun dua kerat yang tak seberapa

Sekian

aramis2177 said...

haih tinie oii....aku pun kdg2 nyampah ngan kawan2 yg nak add kt FB..tp ada maksud sesuatuh...lemaih betui..so far aku xdan nak buat 'remove fren' operasi lg....rasa mcm nak buat tp ntah....cam hang gak..nak ignore..tapi sayang...heh..apa kes?

TiNiE said...

dee : tula, kalau pas kita esep...tapi tak mendatangkan annoying takper...dok ko dendiam situ..

mya : tul tul..lantakkan ko sana...huh

payiet : dia cas tok ti la tu..kalau dah gitu peel nya...

farah : kannn...hat mana leh redha, kita pasrah jerla farah...

odhero said...

huh die igt die diva sgt kot kak tin...
apelah gini pya perangai...
biorlah die kan, esok2 ssh cr balek pya

TiNiE said...

odhero : diva la yan...kalah tokti..katanya laaa

heart my community