Followers

May 16, 2011

Tiba-tiba...Lupppp

ini kisah monitor kaktin yg tetiba blackout.
seb baik masa tu tgh surf lite-lite.
dia jadi gelap pastu lampu dia lip-lap lip-lap.
dah cuak dah. aiyooo kenapalahfikir.

tanya-tanya, si makcik ni pon aritu monitor dia penah padam gak.
minta tolong dia lodge report kat IT sana.
pastu, ngikut kata admin selalu IT soh bawa
monitor yg kong tu, tukar jer dgn yg baru.
nasib kaktin baik lagi, bila time tu dah dekat-dekat lunch.
tapi sempat jugak kaktin cilok monitor member
yg takder kat opis. cek jugakla mana la tau natang
lain punya pasal.

sah. mmg monitor yg problem.
pasai bila cocok dgn monitor member tu elok jer dia on.

lepas lunch gigihla kendong monitor naik ting.14.
upacara penukaran sekejapan jer pon.
zasss zisss zusss dah sampai opis balik.



hah! bab set-up pc ni yg kaktin malas nih.
nak tanggalkan monitor dari kotak dia pon
dah peluh-peluh. walhal dalam opis ber ekon.
pastu nak kena tanggalkan wayar2 yg kaktin dah
kemaskan. ishkk mmg membencikanlah.
tapi, what to do. keje kena jalan.
seb baik bos kaktin halfday petang.
at least i hv my own sweet time nak godek monitor baru.
dalam ertikata lain nak menCIWIjelir.

2 comments:

rosdiana said...

mula-mula guna monitor ni mcm kepelikan kan?
segiempat tepat!
dari kejauhan org dah boleh nampak apa yg kita sedang tenung di skrinnn..

agak denjeres..

TiNiE said...

rosdi : tau takpa..nak setting view pon makan jaman...awat laa tak bagi widescreen tak tau..ishk. eh syukurrr

heart my community